Hippo написа:По принцип и аз се водя по таблицата, но тук въпросът не е в количеството, а в това дали е мазнина или въглехидрат?
Ще си позволя да се намеся, работя в Хранителната промишленост и по-точно Сладкарство, Диетични и диабетични храни

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Hippo написа:По принцип и аз се водя по таблицата, но тук въпросът не е в количеството, а в това дали е мазнина или въглехидрат?
Слонче написа:Ще си позволя да се намеся, работя в Хранителната промишленост и по-точно Сладкарство, Диетични и диабетични храниКакаото, което масово се продава на малки пакетчета в магазинната мрежа е нискокачествено и обезмаслено, със стойности като тези http://www.bb-team.org/hrani/id/631184_kakao-na-prah, значи е въглехидрат. Ако на опаковката е означено 35-40% масленост и е с хубав тъмен цвят, може да сте попаднали на нещо по-добро. Съдържанието му ще е приблизително 35-40 г В, 20-25% П и 30-35 % мазнини, което го смятаме за мазнина, нали така?
Koe тогава е хубаво какао, което може да се сметне за въглехидрати?
Товакакао дали е ок?
Слонче написа:Аз съм прекалено нова, при такъв смесен продукт изобщо не се сещам къде трябва да се отнесе![]()
Но все пак за качествено какао се приема това с висока масленост, нали какаовата мазнина е ценната![]()
Ако се слага в рецепта за въглехидрат, според мен трябва да е възможно най-обезмасленото?
GODzillata написа:Koe тогава е хубаво какао, което може да се сметне за въглехидрати?
Товакакао дали е ок?
GODzillata написа:Ха сега де, отиде ми на кино бързият блок!![]()
Ако какаото мине за М, то к'во да шибна за В?
GODzillata написа:Ха сега де, отиде ми на кино бързият блок!![]()
Ако какаото мине за М, то к'во да шибна за В?
Слонче написа:Ще си позволя да се намеся, работя в Хранителната промишленост и по-точно Сладкарство, Диетични и диабетични храниКакаото, което масово се продава на малки пакетчета в магазинната мрежа е нискокачествено и обезмаслено, със стойности като тези http://www.bb-team.org/hrani/id/631184_kakao-na-prah, значи е въглехидрат. Ако на опаковката е означено 35-40% масленост и е с хубав тъмен цвят, може да сте попаднали на нещо по-добро. Съдържанието му ще е приблизително 35-40 г В, 20-25% П и 30-35 % мазнини, което го смятаме за мазнина, нали така?
Hippo написа:Определено има разлика от какао до какао, защото рецептите на извънзонови сладкиши, които съм ползвала в България, когато ги приложа тук и използвам тукашното какао, стават много по-горчиви и какаови. И трябва да намалявам дозата, поне на половина, за да стане толкова какаово, калкото трябва да бъде.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта