Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот silvy_ba » Пон Апр 07, 2014 9:26 pm

Скъпи съотборници,имам си дилема която не ми дава мира....Хапването на плод за десерт. Общоприетото мнение,че приема на плод непосредствено след основно ястие води до ферментация на плода и не е пропоръчително ми е като трън в петата :think2: Какво казва д-р Бари Сиърс по въпроса? :(
-Как говориш след като нямаш мозък?-Попита Дороти.
-Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
Магьосникът от Оз
Аватар
silvy_ba
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Пафос,Cyprus

Зоната

Мнениеот GODzillata » Пон Апр 07, 2014 10:04 pm

silvy_ba написа:Скъпи съотборници,имам си дилема която не ми дава мира....Хапването на плод за десерт. Общоприетото мнение,че приема на плод непосредствено след основно ястие води до ферментация на плода и не е пропоръчително ми е като трън в петата :think2: Какво казва д-р Бари Сиърс по въпроса? :(

Казва, че плодът е въглехидрат, иначе не съм срещал нищо за ферментация..........ама можеш да хапнеш грозде и да чакаш да ферментира в стомаха ти, така все едно ще си пила вино. :lol: :mrgreen:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Маня » Пон Апр 07, 2014 10:16 pm

silvy_ba написа:Скъпи съотборници,имам си дилема която не ми дава мира....Хапването на плод за десерт. Общоприетото мнение,че приема на плод непосредствено след основно ястие води до ферментация на плода и не е пропоръчително ми е като трън в петата :think2: Какво казва д-р Бари Сиърс по въпроса? :(

Една препоръка - освободи се от всички предишни "знания" във връзка с храненето. Чети книгите на Бари (има ги в сайта, могат да се четат онлайн) и следвай тази пътека. Много от известните "догми" относно храната тук някак липсват или са преобърнати с главата надолу.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот baci » Пон Апр 07, 2014 10:38 pm

Da. I az si mislex za tova. Dali moge ploda da se hapne predi hranata?
Аватар
baci
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот silvy_ba » Пон Апр 07, 2014 10:41 pm

GODzillata написа:Казва, че плодът е въглехидрат, иначе не съм срещал нищо за ферментация..........ама можеш да хапнеш грозде и да чакаш да ферментира в стомаха ти, така все едно ще си пила вино. :lol: :mrgreen:

Аааааа,НЕ! Така не с винцето.....няма да се разберем. Аз така си ги къткам тези 115 гр. :bigsm40:
Иначе съм доволно доволна от отговора....не че му мислих дълго преди да излапам кивито след вечеря :laugh: но все пак....да си питам :hug:
-Как говориш след като нямаш мозък?-Попита Дороти.
-Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
Магьосникът от Оз
Аватар
silvy_ba
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Пафос,Cyprus

Мнениеот Pipilota » Вто Апр 08, 2014 2:41 am

Глупости на търкалета, на звездички, на колелца или на квадратчета,...глупости във всякаква форма :laugh4: Тия набити ни в главата недоказани истории са ми писнали да ги слушам, и чак не искам да ги коментирам. Може да има някакво значение дали примеш първо протеина и после въглехидрата, но това по скоро се отнася за много бавно хранещите се хора. Ама това с тая ферментация ми идва малко множко. Като се има предвид че се храним на 4-5 часа + малките междинни закуски, кога тия плодове ще ферментират, че да завъдят и мушички даже :laugh1: Не съм лекар, не ми се спори, ама за мен е пълна простотия това.

И в тази връзка относно много вещите в храненето...вчера един познат се обажда на мъжо, не се бяха чували години, и се заговориха кой какво прави, как е и т.н. И той започна да се хвали, че много отслабнал и се чувствал много добре. И на въпроса на мъжо как е отслабнал, той отговори така: " Ами как, ям предимно плодове и зеленчуци, а въглехидратите си ги набавям от хляба" :stupid: :oh: :stupid: Иии мъжо какво да каже...започна да му говори за футбол :laugh1:
Че мисълта ми беше, че такива :cklicky: "компетентни" се срещат навсякъде.... :laugh4:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Pipilota » Вто Апр 08, 2014 2:48 am

Бухтичка Добре дошла първо :hug: И ще те помоля да си смениш аватара, че Хипо ако те надушииии :laugh1: и ще стане еднааа :oh:
Сега на въпросът: Ти трябва да си една от малкото ОГРОМНИ жени, щом калкулатора ти показва такава цифра. Би ли споделила малко мерки тук :bow:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Бухтичка » Вто Апр 08, 2014 5:35 am

Здравейте, смених си вече аватара, дано да не съм го дублирала пак с някой от форума.
Та мерките ми са - ханш 110см, корем 100 см., височина 178, 96 килограма.
Аватар
Бухтичка

Павликени

Мнениеот Pipilota » Вто Апр 08, 2014 6:15 am

Аха, сега си гепнала на vanja автара :laugh4: АМа то толкова много аватари има в галерията...какъв късмет само... ;)

Иначе относно мерките..браво, истинска българка :yess: И с това натоварване си супер. Ако питаш мен, започни с 15 блока първата седмица, и после ще видиш как ще се чувстваш. Мисля, че ще са ти малко, но по-добре сама да усетиш че имаш нужда от повече и така да стигнеш до желаното от тялото ти количество. Мъжо е малко по-нисък от теб с няколко сантиметра, и яде по 18 блока. А за синковеца не искам чак да кажа, че ще ме помислят за луда :shock: - 28 блока вече, расте с часове направо....животно... :laugh4:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот baci » Вто Апр 08, 2014 11:07 am

Здравейте!
Какво означава 11/2 зелен фасул-варен?
Варя го в момента и наближава обяд :bored1:
Помощ!
Аватар
baci
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Апр 08, 2014 11:22 am

Tова е 1 чаша и половина. (1 и 1/2) :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот baci » Вто Апр 08, 2014 11:31 am

:chef1: Мерси!
Аватар
baci
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот sneji_suni » Вто Апр 08, 2014 11:50 am

Здравейте!Има една рецепта за страхотен здравословен хляб от лимец!как да исчислявам блоковете,и някой правили си такъв хляб!
sneji_suni

Мнениеот HippoDel » Вто Апр 08, 2014 11:53 am

Сподели рецептата, може накой да я изчисли.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Gazilot » Вто Апр 08, 2014 11:53 am

Я да видим рецептата ?
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот GODzillata » Вто Апр 08, 2014 12:27 pm

Karrita написа:
GODzillata написа:И т'ова гхи колко е Зоново? И в какво количество може да се приема и какъв Б е? :doNotKnow:

Това ГХИ е много полезно и вкусно! Един блок мазнина е 1/3 ч.л. Аз го използвам навсякъде - сладкиши, манджи, мазане на филии и т.н. При пържене това масло не загаря! Издържа 6 месеца извън хладилник! Абе въобще злато! :lol:

Имам половин кило ГХИ - сега какво? :th:
1БМ = 1/3 ч.л. - т.е. да си го хапвам на върха на лъжичката или......да готвя с него вместо със зехтин?
Ако съм пръжнал да речем омлетец с шунка в гхи, броя ли ползваното гхи като БМ или добавям още? :hm:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене