Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Stefka Ilieva написа:хора помагайте моля виии как ги мерите тези грамове ,например за утре си пиша обяд със 168гр. риба на скара и като как да я измеря точно толкова грама да изям ???
Stefka Ilieva написа:... като гледам форума няма тема за мерните единици ,та реших да пиша тук.Как без кантар да си измеря 14 гр.овесени ядки,28гр. месо и прочее?
Italiano написа:Stefka Ilieva написа:... като гледам форума няма тема за мерните единици ,та реших да пиша тук.Как без кантар да си измеря 14 гр.овесени ядки,28гр. месо и прочее?
За овесените ядки се гледа на брой зърна. 14 гр. овесени ядки са ти 178 зърна.
GODzillata написа:Italiano написа:Stefka Ilieva написа:... като гледам форума няма тема за мерните единици ,та реших да пиша тук.Как без кантар да си измеря 14 гр.овесени ядки,28гр. месо и прочее?
Само да вметна, че всяко зърно трябва да се опакова по отделно!
Tony написа:E, аз точно по етикет го изчислих и ми се получи за 1 В блок и половина - 68 гр. Ама като го сварих, след накисване и той стана 2 пъти повече почти....за да съм коректна стана 118 гр. А разликата си е голяма...почти двойна.
Да де, при сварените е, но пък за да си свариш трябва да го отмериш някак, нали? Аз не варя 1 пакет нахут, че ще трябва да ям само това в продължение на 2 седмици. Както и да е - благодаря за отговорите. Явно и довечера ще ям оставащия ми нахут от снощните 68 гр.
Hippo написа:Моят нахут по етикет излиза 1ВБ=19-21г, като го сваря ми става точно 1/4 чаша. В момента нахутът ми е с 48г въглехидрати т.е 1ВБ=19г. Твоят с колко въглехидрати е на 100г?
Italiano написа:Stefka Ilieva написа:... като гледам форума няма тема за мерните единици ,та реших да пиша тук.Как без кантар да си измеря 14 гр.овесени ядки,28гр. месо и прочее?
За месото - взимаш го в ръка, като за да си сигурна, че е 28 гр. в другата ръка слагаш нещо с тежест също 28 гр. Преценяваш по това дали чувстваш равномерно натоварването на ръцете, т.е. държиш ги изпънати напред с дланите нагоре и чакаш, докато се уморят. Ако някоя ръка падне първа надолу, значи е по-тежка. За да си сигурна, че месото е 28 гр., трябва двете ръце да паднат едновременно - значи са еднакви по тежест.
Tony написа:Хипо, за 1ВБ излиза 45,4 г., защото вадя фибрите от общото количество В и тогава смятам по формулата.
Този има В - 27.42 г и фибри - 7.6 г
Сега гледам вторият пакет, който имам - на друга марка е, че се получава различно количество... странно, пък такава разлика да има?! Вторият излиза 23,1 г за 1 ВБ. В този има В - 49,6 и фибри – 10,7 г.
Първият е турски...от турския магазин тук, а вторият го взех от био-магазина..май той по-читав ще да излезе?
GODzillata написа:Чията к'во беше - В или М?
5гр. май бяха 1Б, ама какъв?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта