Re: Дневникът на amaZONkaManya написа:Купувам си корен, беля, смилам и смесвам с мед и прибирам в хладилника.
Купувам си и на прах от магазина, продава се заедно с канелата, кимиона, черния пипер и всички други подправки. И ползвам според случая. Този с меда засега си седи. Скоро в Лидл имаше тайландска акция, и от там си купих на прах. Леко е лютивичък, но пресния има и аромат на лимон. От корен, който винаги имам у дома, си рязвам резенче, взимам една канелена пръчка и ги заливам с гореща вода за чай.
Маня,
Вече няколко пъти си правих от този чай, божествен е! Преди си слагах канела на прах, но от вчера имам на пръчици и сега си пия ароматен чай от канела на пръчица и коренче джинжджифил с мъничко стевия, мммм мноооого е приятно!
Благодаря ти за чудесните идеи, които споделяш.