Отслабване в Зоната - тема 1

Форум за споделяне на опит и съвети за това как най-ефективно и здравословно да отслабваме

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот tonyduve » Нед Мар 16, 2014 7:57 am

Добро утро !
Варненското е облачно и понамусено...но не вали и май е време за бягане :running: Гледам младежите долу са се активирали :) Стадионът е под балкона ми .
Gogo, благодаря за помощта . Обещавам да се поправя . И аз имам онлайн сметка и мога да следя и прехвърлям парички , макар да съм в Райфайзен . Твоят дневник е един от първите , които прочетох .
Пак ще споделя . Определено ми е по - слънчево и пак с по - малко часове имам усещането за наспиване . Снощи легнах поне с 2 часа по - късно от обикновено , че и "злоупотребих" с чаша вино и пуешко филе ( 1БВ + 1 БП) + лъжичка натрошени бадеми .
Другото ново при мен е метеоризъм и даже малко качена обиколка на корема ( много ясно) .
Все чакам да започна сутринта без отвратителния сърбеж на небцето и кихавиците...дано се справя с ваша помощ .
Чета и доста други дневници и събирам опит от всички .
И пак да се върна на Ескимото .
Gogo, в него има и екстракт от Нощна иглика . Т.е Омега 6 са от там . Не съм убедена доколко е уместно това , но това масло е единственото одобрено от Канадската здравна каса за лечение на кисти в яйчници и мл. жлези . Освен това покрай статистиките се оказва че при жени , носители на гена за рак на мл. жлеза приемането му е довело до репресия на гена и липса на клинична изява . Пих го може би година , после спрях и сега съм малко объркана , но това Ескимо ще го пия . Имам 2 опаковки .
Поздрави Tony, двете заедно правим прощъпулник . Поздравления , Crunc аз още нямам причини за теглене , а и ме е страх .
Хайде , да слизам , че синът ми вика :"Ти щеше ли да бягаш днес ? "
Аватар
tonyduve
 
Мнения: 21
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 8:20 am
Варна

Re: Отслабване в Зоната

Зоната
 

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот Tony » Нед Мар 16, 2014 9:12 am

tonyduve написа:Добро утро !
Поздрави Tony, двете заедно правим прощъпулник . Поздравления , Crunc аз още нямам причини за теглене , а и ме е страх .
Хайде , да слизам , че синът ми вика :"Ти щеше ли да бягаш днес ? "


:) Давай, давай! :) Надявам се, да се справим и ние с килограмите и да постигнем по-добро здраве.

Днес тук е слънчево и след малко отиваме на пазар, а след обяд ще се "поразходим" до фермата за сладолед, че обещахме на децата...ще имам около 25 км велопоход ;)
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 515
Регистриран на: Пет Ное 22, 2013 8:56 pm
Mol, Belgium

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот tonyduve » Нед Мар 16, 2014 9:38 am

Tony,
завиждам ви за възможността да карате колела . Аз доста карам , но във Варна това граничи с глупост...Няма велоалеи ( само една) , и докато стигна Морската не се знае какво ще се случи . Е , караме и аз и синът ми , но още не съм извадила бегачите .
И да , минах си 6 км. Но след 3 седмици прекъсване не ми беше леко , а и ставите ми нещо взеха да негодуват . Старост - нерадост .
Попрочетох туй - онуй из форума .
Но моля по - опитните да ми кажат .
Как да се храня около тренировките ?
Изядох едно кексче ( 1БВ/1БП/1БМ ) преди тренировка ( 30 ' ) и сега - 30 мин . след бягането още 1 . Дали ако не бях яла след тренировка нямаше да е по - сланинотопящо ?
Аватар
tonyduve
 
Мнения: 21
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 8:20 am
Варна

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот amaZONka » Нед Мар 16, 2014 1:03 pm

И аз много съм се чудила, особено като спортувам преди работа и времето притиска. Според Бари си направила както трябва. Аз лично сутрин тренирам на гладно 30 мин след ставане и 30 мин след това закусвам, защото се чувствам по добре така, нямам време, а и според много спортисти и трениращи се гори повече. Ако тренираш сутрин и използваш тежести или просто ти идва тежко е по - добре да закусваш. Все съм чувала от различни фитнес инструктори, че след тренировка, в която натоварваш мускулите с тежести е хубаво 40 мин след това да ядеш вълехидрат - лъжица мед/ банан. Ако правиш кардио е хубаво да не ядеш веднага след тренировка, а след около 2ч. Ако искаш да е зоново според мен е най - добре 1 блок от извара или белтъци + банан/мед + бадеми :) Моя съвет е да правиш това, което организмът ти подсказва. Той си знае най - добре кое е най-добре за него :peace1:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 116
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 9:58 pm

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот tonyduve » Нед Мар 16, 2014 1:29 pm

amaZONka написа:Мнение от amaZONka » Нед Мар 16, 2014 1:03 pm
И аз много съм се чудила, особено като спортувам преди работа и времето притиска. Според Бари си направила както трябва. Аз лично сутрин тренирам на гладно 30 мин след ставане и 30 мин след това закусвам, защото се чувствам по добре така, нямам време, а и според много спортисти и трениращи се гори повече.


Моите инструкторки ме съветваха да не ям поне 2 часа след тренировка , макар че ако е аеробна това е безмислено според мен . Горила съм и съм изразходвала докато бягам...и толкоз . При анаеробните тренировки горенето продължава( казват:) часове след това .
Трудно ми е да ям сутрин рано , но ако не ям в 06.30 повече изобщо не ми е възможно . За обяда няма правила , може и да мога да обядвам в 12 , в 13 , в 14...всичко зависи от работата .
Може и да е скверно , но си мисля че колкото и да хитрувам тялото ми е по - хитро и ми знае номерата :) Ще си набави изгорените калории и ще възстанови баланса ...няма скрито - покрито :msmile5:
Аватар
tonyduve
 
Мнения: 21
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 8:20 am
Варна

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот amaZONka » Нед Мар 16, 2014 8:03 pm

Да.. и аз така знам, че 2 часа след това не трябва да се яде, но като тренирам сутрин на гладно ..означава директно да обядвам :stupid: За това комбинирам съветите както ми изнася :laugh1:
Аватар
amaZONka
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 116
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 9:58 pm

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот Tony » Нед Мар 16, 2014 11:01 pm

amaZONka написа:Да.. и аз така знам, че 2 часа след това не трябва да се яде, но като тренирам сутрин на гладно ..означава директно да обядвам :stupid: За това комбинирам съветите както ми изнася :laugh1:


Днес и аз така - обядвах и 1 час след това возих децата за сладолед. Върнахме след 2 часа и освен че по пътя излочих литър и половина вода 30 мин като слязох от колелото ометох 2 солени кексчета - по 1 блок ПВМ...е, не успях да устискам повече...ама пък вечерях вместо 3 блока едва 2,5... остана ми от порцията и за късната закуска.

Аз сутрин си деля закуската на 2 по 1 блок, защото 30 мин до 1 час след ставане не мога да изям толкова храна... така храненията ми стават 6, но са в рамките на приеманите блокове за деня. Дали е добре така, или не е? :think2:
Ставам около 7 и докато приготвям храната на децата за училище и закуската им /към 7:30-7:45/ пия мляко с кафе и 3 бадема/лешника, а официално "закусвам" към 10 с кексчета за още 1 блок - при мен се получават по 2, защото формите са ми малки, а си обядвам към 12:30 - 13 ч и натам по схемата.
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 515
Регистриран на: Пет Ное 22, 2013 8:56 pm
Mol, Belgium

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот tonyduve » Пон Мар 17, 2014 2:14 pm

Tony , от солените мъфинки ли правиш ?
Аз вече втори път си правя сладките със стевиа...с орехи ...Правя ги само леко сладки , наистина ми решават проблема .
Мисля си че ако си в правилните съотношения малкото блокове за хранене само могат да направят по - чести яденетата .
Аз се претеглих и съм меко казана озадачена . :smdance:
Вече кантарът показва 77 , 4 . Вярно е че миналото ми теглене не съвпада с началото на зонуването а е 5-6 дни по - рано . Но 2,600 си е рекорд за 10 дни . И също така е вярно че ;1. Стресът ми поотшумява
2. Тренирам отново . 3 Стриктна съм .
Gogo, тръгвам по твоя път . Днес си взех храната и срам , не срам си хапнах точно колкото трябваше ( извара , маслинки , 1/2 филийка ръжен хляб , салата от домати и 1 ябълка ( 100 гр) .
Ми не е истина колко храна е това . За утре ще го мисля , ама и така ми е много вкусно .
Имам питане : Дали в Италия , Испания или Франция не е възможно купуването на омега 3 ?
Инак , с онлайн пазаруването ще имам нужда от съпорт , а с него ще получа и доза мърморене....как може да не мога , как може да съм толкова объркана....да не мога да се справя сама...

Хиляди благодарносто на Pipilota . Без сайта не бих могла да се справя и в много отношения ми е по - практичен от книгата . Пък и компанията си я бива :yess:
Аватар
tonyduve
 
Мнения: 21
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 8:20 am
Варна

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот tanita68 » Пон Мар 17, 2014 2:54 pm

tonyduve написа:Имам питане : Дали в Италия , Испания или Франция не е възможно купуването на омега 3 ?

Възможно е, но цените са мнооооооооого над тези в iherb. Аз лично в началото търсих такава възможност - влязох в сайта на IFOS и търсих европейски производители и масла, които се предлагат в Европа. Открих една испанска фирма, една датска, една английска и един италиански сайт. Но цените бяха ужасни, като най-нормална ми се видя цената на датската фирма. Но пак е в пъти по-висока от тази на маслото в iherb. Прочети повече в темата за рибеното масло. Гого е обяснил много добре начина за пазаруване в iherb. Не е толкова сложно.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот Tony » Пон Мар 17, 2014 6:03 pm

Този път бяха солени кексчетата, да, Тони :) Иначе си правя и леко сладък вариант със стевия също - успях да си намеря хубава стевия от стрити зелени листа, а не бяла и съм много доволна.

Вероятно има рибено масло и в тези страни, които си изброила. Аз си взех тук от био-магазина, с прилично качество и са малко по-скъпи от тези на iherb /бяха с гратис още 30 таблетки и излизат почти като препоръчваните/, но нямам нерви да чакам сумати време доставки и прочие. :peace1:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 515
Регистриран на: Пет Ное 22, 2013 8:56 pm
Mol, Belgium

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот tonyduve » Пон Мар 17, 2014 6:36 pm

Тъкмо се връщам от "Дрога" - това е верига за добавки , чай , ядки , подправки във Варна . И там попаднах на Омега 3 от препоръчаните за 35 лв / 200 капсули . Мисля да си купя ( е , ще си изсърбаме с майка Ескимото , така де , пък и акое истина това което пише , в него има и GLA . Не вярвам шведите да послъгват , освен ако няма българска намеса :laugh4:
Tony , aз не харесвам листата стевия , имам цяла торба . Пак от тази верига . Нагарча ми и ми мирише на пръст .
Последна промяна tonyduve на Пон Мар 17, 2014 7:22 pm, променена общо 1 път
Аватар
tonyduve
 
Мнения: 21
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 8:20 am
Варна

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот HippoDel » Пон Мар 17, 2014 6:52 pm

Tony написа:Аз сутрин си деля закуската на 2 по 1 блок, защото 30 мин до 1 час след ставане не мога да изям толкова храна... така храненията ми стават 6, но са в рамките на приеманите блокове за деня. Дали е добре така, или не е? :think2:
Ставам около 7 и докато приготвям храната на децата за училище и закуската им /към 7:30-7:45/ пия мляко с кафе и 3 бадема/лешника, а официално "закусвам" към 10 с кексчета за още 1 блок - при мен се получават по 2, защото формите са ми малки, а си обядвам към 12:30 - 13 ч и натам по схемата.

Няма проблем да имаш по 6 хранения на ден, щом си спазваш блоковете и часовете между храненията. :) Само ми се струва, че да имаш 2.30-3.00 часа до обяд, след закуска от 1 блок, не е много добре. Не огладняваш ли? :doNotKnow: По принцип, след закуска от 1 блок, е добре да се яде след не повече от 2 часа. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1686
Регистриран на: Пон Сеп 02, 2013 4:08 pm
København/София
Жена

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот Tony » Вто Мар 18, 2014 5:15 pm

Благодаря, НippoDel, щом е ок, така ще си карам. :)
Ми понякога втората закуска е към 10, друг път към 10:30 ... не съм съвсем с фиксиран час на хранене, а и като огладнея и обядвам. :) към 12 вече приготвям хапването и обичайно 12:30, или малко по-късно ям...та не усещам примиращ глад.
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 515
Регистриран на: Пет Ное 22, 2013 8:56 pm
Mol, Belgium

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот tonyduve » Чет Мар 20, 2014 6:57 am

Привет - мривет !
На Варненския фронт нищо ново...От 2 дни застой . Свалих много бързо 3,100 за има - няма 10 дни и сега тц , вече 3 ден .
Може причината да е червеното вино . Синът ми ме посрещна с песен :"Добро йютро , пияницееее!"
Абе викам , какъв пияница ?
"А кой пи мавруд снощи ?"
Иди обяснявай че е било 115 гр :bigsm40:
Това пък най - ми харесва - преди лягане по 1/2 чаша качествено вино с малко шунка и бадеми . И сега ако спра таз радост ?
Тази вечер - послушание и въздържание :(
Аватар
tonyduve
 
Мнения: 21
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 8:20 am
Варна

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот Italiano » Чет Мар 20, 2014 11:27 pm

Споко, не е от виното. Не може всеки ден да сваляш.
И няма смисъл от ежедневно мерене. Прави го най-малко на 1 седмица.
:bigsm40:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Отслабване в Зоната

Мнениеот Gazilot » Пет Мар 21, 2014 12:50 am

tonyduve написа:От 2 дни застой


Тони, приготви се и за 20+дневни застои. Свалените 3 кг за първите 10 дни са предимно задържани течности, и сега се приготви за истинското изчистване на мазнини, което е доста по-бавно. Не вини виното, това е грешка. Дебели алкохолици няма :). От поне 3ма лекари (кардиолози) съм чувал, че в скоро време вечерната чаша вино ще бъде официално приета като лекарство.
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 436
Регистриран на: Вто Сеп 24, 2013 3:18 pm
Несебър

ПредишнаСледваща


Назад към Отслабване чрез хормонален контрол

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта