Dianant написа:igito написа:Здравейте и от мен - нов член в Зоната. От известно време чета публикациите ви из целия сайт,прочетох и книгата МУ.от около 10дни съм в Зоната или около нея. Малко ми е трудно да смятам точно продуктите и точно тия дни ми беше много натоварено на работа, та не успях да съм съвсем в зоната. При моята работа няма как докато работиш да кажеш на останалите да спрат и да ядеш пред тях . Както и да е, чудех се дали съм в зоната и реших, че съм понежесе събуждам преди алармата и не съм изморена и после крива и дръпната. Не крякам на децата за щяло и нещяло и съм по-спокойна от мъжа си, което определено е напредък. Поздравявам всички ви за това, че сте тук и искам да попитам някой има ли представа как действа зоната на щитовидната жлеза,че аз пия един хормон,а лекуващата ме ендокриноложка не е съгласна с тези количества храна по зоната. Аз пък не съм съгласна с нея и май ще я сменя, щом вече година не може да ми каже от какво ме лекува, освен генетичната ми предразположеност към струма. Дайте линк ако не ви се пише. Вие имате много опит в зоната и със сигурност ще имам и други въпроси към вас, на за сега този ме вълнува най-много тъй като е свързан с обмяната благодаря предварително
Igito, аз имам Хашимото с хипотироизъм ( автоимунна болест на щитовидната жлеза). Кажи й на ендокриноложката да се уволни сама. Тя какво иска - да ядеш по 1 кг пържоли на ден ли? Гледай предаването " Лечебно хранене" по TLC ако не се доверяваш в началото на Бари Сиърс. Кажи й и тя да гледа и да се учи.
Давай смело. След 1 месец в Зоната си направи пълни изследвания в добра лаборатория и сам се убеди как реагира тялото ти. За 1 месец няма да ти се случи нищо лошо. Успех!
Благодаря, ти, Дианант, малко късно се включих, но все пак го направих. Току що в една от другите теми написах постиженията си за 1 месец, при положение, че спрях еутирокса. Чувствам се чудесно и съм отслабвала с почни 6 килограма за месец. Не съм си правила изследвания скоро, но искам да се изчистя добре от хаповете и тогава да се изследвам. Да не говорим, че тя не ми беше поставила дори някаква диагноза.
Сега, обаче, наблюдавам нещо друго. Цикълът ми пропусна месеца, а това не ми се е случвало. Мисля, че няма за какво да се притеснявам, тъй като скоро ходих на гинеколог и той каза, че съм здрава. По скоро е от спирането на еутирокса и от новия начин на хранене, които влияе на хормоните. Ще видим следващия месец. Някой ако има друга идея,мола, да я сподели. Малко ми е рано за менопауза сега съм на 39години, а майка ми и баба ми са влезли чак след 56-58 години.