Е, едва ли 45 г моркови (1/2 средно голям морков, около 3 см от него) за два месеца са ми се отразили зле. В крайна сметка в Зоната нищо не е забранено, важното е с продуктите от червената зона да не се прекалява или както някой беше казал, да не са повече от 25% от съответната група продукти. За двата месеца "нарушенията" ми с оранжеви и червени продукти се броят на пръсти - пътпъдъчи яйца 1-2 пъти, 1/2 с.л. мед със снощната вечеря, тия моркови в чорбицата.... не мисля, че съм си объркала биохимията с толкова... (Забравих за поливката на 10-те милиона, но тя също беше с опит да е донякъде балансирана - по метода "на око и длан", макар и с доста увеличени блокове за деня). А резултатите са добри... за 2 месеца и половина, ако броим от началото на януари (тъй като свалих малко и преди да започна Зоната) съм свалила 10 кг. Но моята цел не са килограмите (те ще са ми бонуса), а възвръщане на енергията, радостта от живота, удоволствието да работя и усмивката, която не слиза от лицето ми...
А морковите може да се заменят с още чушка или домати, или зеления фасул да се увеличи с 1/2 блок, ако толкова стриктно ще бягаш от другите две зони. Вкусът на тази чорбица е в зеления фасул и чубрицата. Другото е въпрос на фантазия при готвенето. Защото едно време у дома я правеха само с фасул, лук, домати и чубрица, като на кило фасул слагаха глава лук и 2-3 домата. Аз просто си я приспособих към зоната, защото много ми липсва течната храна. Супите са ми били основното ядене преди зоната, когато трябва нещо да се сготви.
Имам малка грешка в количеството на морковите - трябва да са 40 г