Нещо ме е хванал мързела да готвя. И съм минала на бързи комбинации. Наблягам на въглехидрати под формата на задушен зелен фасул, чушки и домати, нахут. В комбинация с извара или котиджа става супер мешаница за мързеливи готвачи. Сутрин, обед, вечер, следобед - все извара с нещо зеленчуково. Фасулът става за 15 минути в уреда за готвене на пара и е единствения полусготвен продукт. Подправките оправят работата. Както и зехтинеца. Иначе блоковете си ги броя старателно и си ги тегля.
Вечер, ако съм минала през зарзаватчийницата задължително има една зелена салата от някакъв вид маруля (според предлагането) с пресен лук и чесън, магданоз, и каквато друга зелена подправка има в оборот - мента, кориандър, босилек, риган. Абе, зелено да е.
Вода пия като жаба, защото непрекъснато ми съхне устата.
Станала съм по-продуктивна и отхвърлям доста задачки в офиса. А и у дома успявам да се поорганизирам и да сложа туй-онуй в ред (ама като Лиса опашката) - станала съм ужасна домакиня. Свела съм до минимум домакинските си задължения.
Тази вечер сложих във фурната една сьомгова пъстърва във фолио с ароматен зехтин и лимон. Утре ще я отварям, да видим какво се е получило. При всички случаи ще е вкусен протеин. Само помолих да ми махнат в магазина главата и опашката, че иначе не мога да пипам риба (има ли очички - не я пипам
)
Днес си получих новата порция рибено масло, и веднага поръчах следващата - да се застъпват. Защото явно има ефект - болките в коленете и кръста ги няма, явно възпалителните процеси са леко потушени. Получих си и кутията за храна на Fir&Fresh. Изглежда добре. Тия дни ще я пробвам. Само трябва да поосвободя място във фризера на хладилника, да има къде да сложа блока за заледяване. Изглежда много добре. Бяха ми сложили и подаръче в пакета - шапка за баня.
Почна вече да ме тормози това мислене за ядене 5 пъти на ден. Не може всичко да се върти около една манджа, мамка му!
Никога това не ми е било приоритет в ежедневието. А сега трябва все да мисля кога, колко, какво
А и не обичам да приемам храна приготвена от преди 2 дни. Това ме натоварва, защото трябва да приготвям нещо всяка вечер за другия ден. Може да е едно и също, но трябва да е прясно приготвено. Само боб мога да ям, ако се е разходил до нивката. А не съм си хапвала бобец вече 2 месеца. А имам божествен шарен боб, който става като кестени на вкус. Ама как се готвят само 50 г боб, боб се готви на казан, тогава е вкусен. И как се правят 3 блока въглехидрати с боб, морков, лук, чесън, чушка - голямо мерене ще трябва да падне. Но ще се изпробвам в почивните дни - дано успея да стъкмя една бобена яхнийка или чорбица.
Отивам да си приготвя айрянчето и рибеното масло, че днес нещо много ме тегли възглавницата. Абе, не знам, зонуващите спят все по-малко, а на мен все по-често ми се иска да си легна в 8 вечерта. И да стана в 12 на другия ден.
Не че ми се получава, но все ме тегли към креватчето. Обяснявам си го с натрупаната умора и недоспиване, което при мен е почти хронично състояние. Може би организмът иска да се върне към по-нормален ритъм.