Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Маня написа:Нека напомня, че Зоната не е магическо хапче, което от раз решава всички здравословни проблеми. Високото кръвно налягане може да се дължи на много причини. За млад човек това е доста неприятно.
В книгата си ОмегаRx Бари Сиърс дава пример за човек с доста по-високи нива на кръвно налягане, при който подобрение се е получило в рамките на месец, но с прием на 9 г омега-3 мастни киселини комбинирани с диета Зоната.
Аз лично бях с високо кръвно, когато започнах Зоната. В продължение на 6-7 месеца не спирах предписаните ми лекарства. Едва когато в продължение на месец кръвното ми беше стабилно на приемливи за възрастта ми стойности прекратих приема на медикаменти и останах само на зоново хранене и все още на високи дози рибено масло (поради други здравословни проблеми, вече не кръвното). Самият Бари не препоръчва да се спира предписано от лекар лечение.
Важно е и човекът, който е започнал Зоната наистина да спазва принципите й.
Маня написа:Има вероятност блоковете да са му малко. Да си ги изчисли с калкулатора от сайта на Бари Сиърс и трябва да приема еднакво количество блокове и в дните, в които тренира, и в тези, в които не тренира.
В сайта са публикувани преводи на книги на Бари Сиърс. Оттам могат да се четат онлайн.
При интензивни тренировки Бари препоръчва преди тренировката да се хапва 1 блок (малка закуска).
Абе, трябва да се попрочете, а не да кара урбулишката...
Katerinka написа:Зоната и моите родители :
И двамата ми родители вдигаха кръвно преди зоната. Баща ми , 71 годишен ,почваше от 10 часа сутринта, и през деня го вдигаше още няколко пъти. По цял ден мерех кръвно и разнасяхме кофи с гореща вода. Лекарите казваха че е от възраста, на нервна почва, че симулира и се преструва и т.н. страдаше от сънна апнея, не можеше да се качва по стълбите, на всеки две стъпала правеше почивка. Не излизаше от вкъщи сам, защото го беше страх че ще му стане лошо и ше умре. Уморяваше се много бързо. По цял ден спеше... сигурно има и още , но не мога да се сетя за всичко. След като почна зоната вдигна кръвно един- два пъти през първия месец, после изведнъж се усетихме , че вече не вдига кръвно. Май през първите три месеца го вдигна няколко пъти , не помня, но на втория месец взе да му пада кръвното и постепенно намалихме хапчетата, и на третия ги спряхме. Скоро пак вдигна кръвно , и нещо го болеше врата който е доста ошипен, вдигнах му рибеното масло на 10гр за месец и оттогава не го е вдигал. През първите месеци пиеше по 3 гр омега, после по 5. сега пие по 5гр, свеж е като краставичка, не вдига кръвно, няма апнея, сутрина рано излиза сам на разходка и не иска да взима кучето с него защото много го бавело а той искал да върви бързо изпращаме го с разни поръчения по пет пъти на ден и той никога не отказва, живеем на втория етаж , а той един път като се прибирал се замислил нещо и се качил до четвъртия без да се усети има леко подобрение в паметта, която му беше много зле и мисля че при по големи дози омега ще има още, но за съжаление не можем да си го позволим
Да ми е жив и здрав и пу да не му е уруки
За девет месеца няма нито едно преднамерено излизане от зоната - старх лозе пази забравих да спомена че преди зоната постоянно беше на афламил, защото много го боляха шиповете по врата, сега в къщи дори нямаме афламил, май все още понякога го понаболяват , но явно е търпимо
Като съм седнала да пиша да разкажа и за майка ми , може на някой да му е от полза.
Жена на 69 години , хапчета за кръвно пиеше редовно, вдигаше от време на време, спря да пие хапчетата си за кръвно през третия месец, защото много и падаше кръвното, имаше обаче постоянни болки в костите, изкривяване на единия крак, от там болки в коляното, всяка стъпка й причиняваше болка. Не мога да ви опиша що мазила измазахме, и що обезболяващи изпи. Не можеше да измине и 100 метра от болки в краката. Когато започнахме зоната нямах и представа какво е зоната, мислех че това е диета, първата ми цел беше да хвана цаката на менютата, а родителите ми я започнаха за да ме подкрепят в отслабването , за да не ме дразнят докато аз гладувам почнах да чета по внимателно след първия месец. С оскъдните си знания започнах да давам на майка ми 3-4 грама омега от втория месец ( тогава си купих от херба ) след четири месеца стриктна зона и малки количества масло болките й понамаляха, тогава Гого ни светна за фармацевтичното масло а и аз се бях пообразовала сравнително и реших да й вдигна дозите на 6 грама, после на осем, не се усетихме кога спряха да я болят кокалките като че ли стана изведнъж. През шестия- седмия месец спря да я боли коляното при всяка стъпка, след това започна да се качва и слиза по стълби без куцане. Все още не може да си свие крака добре, но предвид изкривяването това е неминуемо. Януари месец вдигна няколко пъти кръвно, през няколко дни и се оплака от лека болка в единия бъбрек, точно тогава върлуваше при нас грип, а майка ми трябва много да се пази от грип, и аз реших да й вдигна омегата на 10 гр. След една седмица висок прием на омега вдигна кръвно още един път, и от тогава е нормално 120/70 След месец прием на 10 гр, намалих дозата й на 5 гр омега на ден. Майка ми иска всеки ден да ходим на разходка, по цял ден не спира, шета напред назад
Нямала съм такива очаквания от зоната! Никога не съм предполагала че баща ми ще спре да вдига кръвно, но най вече съм впечатлена от резултата при майка ми За мен Зоната е пътя и истината и живота! Тя е истинско чудо, научно и фантастично! Тя разкрива огромния потенциал на нашите тела и изключителната им способност към самолечение. За мен зоната е най великото постижение на човечеството ! А Бари Сиърс е моя ГУРУ !
Всяко едно усилие което човек полага за да си приготви храна според принципите на зоната се отплаща стократно, и всичките оправдания като нямам време, не мога да меря, не ми е дошло времето и др, са пълни глупости!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта