Тони, не виждам как можеш да претовариш организма си с количествата месо, които ядеш. То зависи все пак и по колко блока ти е едно хранене, но аз обикновено не ям за всичките блокове като протеин месо. Например на обед имам 4 блока, но месото е два или три блока(обикновено като е пилешко са 3), останалите са извара с подсладител и добавен плод за десерт или йогурт с подсладител и канела. Само риба когато ям всичките блокове са ми риба, по стар навик не смесвам риба с млечни продукти.
Моята жлъчка беше диагностицирана доста преди да започне да ми прави проблеми, но накрая преди операцията бях стигнала до 3-4 пъти месечно посещение на бърза помощ и отделно още няколко кризи, които успяваха да минат с обезболяващи в къщи. От бърза помощ бяха започнали да мърморят, че много често ги посещавам. Операцията беше по "безкръвен" метод, с лазер. Извадиха ми 12 камъчета с окраска като тигрово око и големи около 7-8мм, абсолютно еднакви по форма и големина. Даже сестра ми искаше да ми направи гердан от тях. Още ги пазя някъде из къщи.
Надявам се да нямаш проблеми с липсващата жлъчка. А за яйцата - аз не съм им голям любител както вече писах, използвам ги за някои манджички и за сладкишите. Даже и по Великден едва ли изяждам повече от едно яйце. Затова и не боядисвам много.
Дъщеря ми също е с премахната жлъчка след първата бременност, затова и наддаде бая килограми и сега се надявам да я приобщя към този начин на хранене. Но при нея е малко по-сложно, трябва да се съобразява със свекър и свекърва и засега още се двоуми. Надявам се като види резултата и ефекта върху мен и тя да се запали.