Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло
Публикувано на: Съб Окт 25, 2014 3:38 pm
След като го извадиш от фризера е добре да го оставиш да се размрази, но не е нужно да се стопля. И биеш само с конуса за кремове. Винаги има един момент, в който прилича на айрян. Просто бъркаш още малко. Като при сметаната - като не иска да се сгъсти, бъркаш още малко с миксера . Изплакването с вода и оцеждането, за което пише Тони и задължително.
От домашно масло при правене на гхи винаги се отделят парцали и пяна - това е белтъка, и е добре да се обира. Така на дъното топчетата, които леко покафавяват, когато е готово, ще са по-малко и маслото ще е максимално пречистено от белтъка.
От домашно масло при правене на гхи винаги се отделят парцали и пяна - това е белтъка, и е добре да се обира. Така на дъното топчетата, които леко покафавяват, когато е готово, ще са по-малко и маслото ще е максимално пречистено от белтъка.