Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Boryana Lubomirova написа:Здравейте, в момента правя своя прощъпулник в Зоната. Имам въпрос: в таблицата за количествата продукти за 1Б в графа "Мазнини" не виждам кокосово масло. Дали някой знае количеството за 1 БМ и, най-вече, дали е добър избор? Благодаря!
dessytrif написа:Здравейте, нова съм тук и сигурно въпросът ми изглежда ужасно тъп, за което се извинявам. В Таблицата сините сливи са в зелено /т.е. благоприятни/, а сушените - в червено. Изглежда ми странно, като се има предвид, че разликата е само в наличието на вода. Също и за лимоните като плод, но лимоновия сок е неблагоприятен. Моля за разяснение.
Дара написа:Здравейте! Потърсих във форума, но не успях да открия информация колко грама е 1ВБ домашно приготвени сушени плодове. Лятото си направих ошав от ябълки, собствено производство. Чудя се какво количество да приема за един блок.
Pipilota написа:Дара, вегетарианските протеини не ги смятаме в Зоната, тъй като според Бари те не достигат така да се каже до организма, т.е те или съдържат прекалено големи количества въглехидрати (като бобовите растения), или пък плътността им на протеини е много ниска (какъвто е случаят с броколито). Високото съдържание на целулоза в повечето вегетариански източници възпрепятства усвояването на по-голямата част от протеините.
Единствено соята и тофуто стават за целта
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта