Страница 43 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2014 9:36 pm
от gogo
pijo написа:Привет ,мили хора!От 23 дни съм в Зоната и днес с огромен страх се качих на кантара,но бързо заподскачах от радост .Резултатът ми е -2.100.Направо не повярвах,защото първите две седмици,докато влезна в час сътворих много глупости.Незнайно защо бях решила,че изварата е мазнина :doNotKnow: и я смятах като такава.Другата ми генерална глупост е,че известно време ядях мляко 2% и му добавях ядки :laugh1: .Но се стараех да спазвам грамажи на всичко,пия много вода и ям на 4 часа.Сега влязох малко в час,но винаги ще има какво да ви питам и се радвам,че ви има.Минусът ми не е голям,но за мен значи много и сега сън по-амбицирана от всякога,защото видях,че се получава.


Пижо, получава се, получава се. Зоната наистина действа. А изварата може да бъде и мазнина. Зависи от това какъв % е нейната масленост. Изварата, която аз ям е 0,5% масленост и тогава тя си е БП. Успех в зонуването.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2014 3:03 pm
от pijo
Днес ще приготвям заек за домочадието и ми се иска да си похапна и аз от месцето.По колко грама от сготвеното месо да смятам за 1БП?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2014 3:05 pm
от Karrita
pijo написа:Днес ще приготвям заек за домочадието и ми се иска да си похапна и аз от месцето.По колко грама от сготвеното месо да смятам за 1БП?

28 гр и да ти е сладко :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2014 6:43 pm
от pijo
благодаря!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2014 6:46 am
от gogo
pijo написа:Днес ще приготвям заек за домочадието и ми се иска да си похапна и аз от месцето.По колко грама от сготвеното месо да смятам за 1БП?

Пижо, заешкото е първият зелен протеин в таблицата и както Кари е отговорила 1БП=28 гр заешко. И аз отдавна се каня да купя и да пробваме заешко вкъщи. :cheff:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Вто Мар 11, 2014 6:23 pm
от Стеф
Много е вкусно заешкото - ние гледаме зайци и периодично мятам във фурната под фолио. За около час е готово - оставяш да изтине и теглиш 3х28 гр. :lol:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Мар 12, 2014 10:46 am
от Стеф
Искам да попитам нещо - вчера ми донесоха пушена пуешка плешка с кокала заедно. Как да я меря - като 28 или 42 гр.?
Мисля си че все пак има Е-та, нали е обработвана по някакъв начин, но пък това че е на кокала ме води на мисълта че няма допълнителни примеси.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Мар 12, 2014 11:15 am
от Italiano
Да, щом е цяло парче месо, си се мери 28 гр. за 1 ПБ.
Идеята на 42-та грама е за меса, в които има примеси като нишестета, сланина, кожа, вода, човки, хрущяли, пера и да не изреждам по-гадните неща, които слагат вътре.
Е-тата не ни бъркат за грамажите. Но пък винаги е хубаво, когато можеш да се лишиш от тях!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Мар 12, 2014 1:27 pm
от Стеф
Благодаря, и аз така си мислех. Довечера ще го обезкостявам и едно дране ще паднеее :laugh3: има толкова много гадна мазна кожа :wow:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Мар 12, 2014 8:16 pm
от gogo
Стеф написа:Искам да попитам нещо - вчера ми донесоха пушена пуешка плешка с кокала заедно. Как да я меря - като 28 или 42 гр.?
Мисля си че все пак има Е-та, нали е обработвана по някакъв начин, но пък това че е на кокала ме води на мисълта че няма допълнителни примеси.


Стеф,
Тук има данни за пушено пуешко плешка от което излиза 1БП = 45 гр, 1БМ = 50 гр, което ме навежда на мисълта, че като хапваш от пуешкото не трябва да си добавяш мазнини.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Мар 12, 2014 11:53 pm
от Italiano
Гого, това пуешко, което го даваш, е купешко на фирма "Браво". И като го гледам как е на калъпче и вакумирано, със сигурност е обработвано. Най-малкото вода и сулфати (май бяха) са му вкарвали.
Останах с впечатление, че Стеф имаше предвид необработена пуешка плешка с кокал, т.е. цяло парче месо.

Струва ми се, че леееко се предоверявате на този фитнес сайт. Да, хубаво е да имаме точна информация, но конкретно за месата е много по-лесно да се приеме 28 гр. за чистото месце и 42 гр. за колбасите.
Ако някой колбас ви го дава повече от 42 гр. по етикет, то тогава се замислете дали изобщо има смисъл да го консумирате, щото колко да е месото в него?!
Давайте го по-простичко със сметките и ще ви е по-простичко с хапването! (това за масата)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Мар 13, 2014 1:45 pm
от Стеф
Да - точно необработен пуешки бут, заедно с кожата и кокала вътре. Снощи го обезкостих и обезкожих :lol: и ядохме вечерта по 28 гр с дъщеря ми - мога да ви кажа че месото като вкус няма нищо общо с калъпчетата пуешко месо, което купувам от К..ф...нд. Но мазнини наистина не сме добавяли защото ми се видя мазничко самото месо - от охранен пуяк ще да е било :yess:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Мар 13, 2014 4:38 pm
от Dara
Здравейте, влизам само да кажа, че съм си добре със зоната, продължавам си на 9БЛ и ми е добре, килограмите не мърдат след свалените 2.5кг. първият месец, но поне не съм гладна и имам достатъчно енергия. Покрай бебка не мога точно да спазвам часовете за хранене, но се старая да няма по-дълги от 5.30 ч. интервали. Чета ви редовно и се образовам :) . Надявам се и кантара вече да се размърда, все си обещавам да не се тегля често, но ми е точно пред банята и сутрин не мога да го пренебрегна. :lol:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Мар 13, 2014 9:29 pm
от Стеф
Искам да си взема микс от зеленчуци - морков, грах, чушка и да използвам този микс в ястията. Но нямам представа колко грама да ми е един блок :hm: , а съгласете се че да ги разделям и да ги меря един по един :hm: .... Давайте идея моля, но ако няма как да се обединят в един блок - няма да вземам. :lol:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Мар 13, 2014 11:23 pm
от HippoDel
Стеф написа:Искам да си взема микс от зеленчуци - морков, грах, чушка и да използвам този микс в ястията. Но нямам представа колко грама да ми е един блок :hm: , а съгласете се че да ги разделям и да ги меря един по един :hm: .... Давайте идея моля, но ако няма как да се обединят в един блок - няма да вземам. :lol:

Няма ли етикет на опаковката?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2014 12:29 pm
от Стеф
Уместен въпрос :laugh1: :laugh1: :laugh1:
То малко да имаш, ама на време да ти дойде :laugh3: