Страница 42 от 50

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 4:27 pm
от Маня
baci написа:Освен полезно, е и рисковано да се четат рецепти от хора със слаби ангели. :laugh:


Тук рецептите са зонови, така че и със слаби ангели има шанс само да хапнете малко повече блокове за деня, но пък ще потичате по-дълго в парка, или ще направите още 100 лицеви опори :laugh1: Дори и с повече блокове за деня, пак ще сте балансирани.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2014 7:35 pm
от baci
:laugh3: :laugh3: :laugh3:
От мен само разходки. И плуване.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 2:10 pm
от tanita68
Вижте как можете да си приготвите в домашни условия тахан. Случайно го открих. Както и начин за направа на домашно кокосово масло.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 3:09 pm
от Karrita
Какаово-бананови кексчета - 6 БПВМ


Яйце - 1бр. - 1БП
Банан - 120 гр - 3БВ
Какао - 2с.л. - 1БВ
Брашно ( овесено, сусамово, нахутено) - 2БВ ( по етикет )
Извара - 5БП ( по етикет)
ГХИ ( или обикн.масло ) - 1 ч.л. - 3БМ
Ядки ( бадеми, лешници, орехи ) - 3БМ
Кисело мляко - 2-3 с.л. ( не го броя )
Сода - 3/4 ч.л.
Стевия
Ванилия
Канела

Банана се пасира и се разбърква с останалите продукти. Разпределя се сместа в 6 формички. Пече се в загрята фурна, първо отдолу до полуготовност ( пробва се с клечка за зъби ), после се включва само отгоре докато се запекат добре.
Всяко кексче е = 1БПВМ
Да Ви е сладко!
Изображение

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 7:37 pm
от baci
Само да ми направят кухнята ...
Тъкмо била готова и в склада, където чакала за транспортиране, станало наводнение. Така всичко се отложи.
Аз имам рожково брашно. Смятам да го ползвам в някоя рецепта.
А стевията ми остана в София, но ми мирише на чорапи :th: .

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 8:29 pm
от Tatyana
Мъфини Маня (слъдък вариант с ягоди) - 6 БПВМ

3 яйца (1 яйце + 4 белтъка) - 3 БП
112 г извара - 2 БП
1 ч.ч. кис. мляко (изцедено) - 1 БП + 1 БВ
86 г трици - 4,5 БВ (19 г по етикет за блок)
70 г ягоди - 0,5 БВ
2 ч.л. кокосово масло (или масло Гхи) - 6 БМ
Стевия за подслаждане, ванилия, малко смлян кардамон (силна подправка, та е по желание), бакпулвер.

Това е вариант на солените мъфини на Маня (с маслини) от предишната страница. Изцеденото кисело мляко се смесва с изварата и триците. Оставят се поне за половин час. После се добавя разтопеното на водна баня масло, пюрираните ягоди и подправките. Накрая се добавят разбитите на сняг яйца и бакпулвера. Разпределих в 12 формички, за да се изпекат по-лесно. Пече се в предварително загрята фурна 170-180 градуса, на вентилатор. После се намалява на 150 градуса. Не бях изцедила млякото и допичах, но с изцедено ще е по-добре.
Добър апетит!
Изображение

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 9:57 pm
от GODzillata
Карита, направих си една тава с 24 овесени бисквитки по твоята рецепта, намирам ги за много вкусни и са супер като 1БВ, винаги може да им се намери място. :yess:

Тия дни ще опитам и новото ти произведение "Какаово-бананови кексчета" - които изглеждат ммммммммм апетитни! :)

@Tatyana, и твоите мъфини изглеждат супер, но първо трябва да ми премине мъфиновата депресия след няколкото меуспешни опита да ги направя, та чак тогава ще се пробвам пак... :laugh:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2014 10:05 pm
от Маня
GODzillata написа:.... но първо трябва да ми премине мъфиновата депресия след няколкото меуспешни опита да ги направя, та чак тогава ще се пробвам пак... :laugh:

Много странна работа, защо на мъжката компания не и върви с пустите му мъфини... Всички май минават през проба-грешка :laugh4: :laugh4: На мен така ми се случва с рибата и мръвката :laugh4: :laugh1: :laugh1: Дето уж най-лесни за готвене :laugh: :laugh:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2014 8:01 am
от Karrita
GODzillata написа:Карита, направих си една тава с 24 овесени бисквитки по твоята рецепта, намирам ги за много вкусни и са супер като 1БВ, винаги може да им се намери място. :yess:

Мдааа Годзи и аз много ги харесвам и освен вкусни са и лесно преносими за работа например. :)

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2014 9:21 am
от tanita68
Аз пък вчера ги направих като прибавих две яйца и 6БП протеин на прах, за да станат съвсем балансирани. Но не ми харесаха особено, нещо станаха много сбити. Може би защото вместо орехи сложих смлени бадеми. Другия път като ги правя ще опитам нещо друго. Дано да се получат.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 1:44 pm
от eldass
Аууу, какво развихряне в зоновата кухня! :lol:

Днес направих един страхотен десерт - мус или крем няма значение. Получиха ми се 8 блока ВПМ.
Скрит текст:
Изображение В чашата има 2 блока общо 98 гр.


62 гр. сух протеин шоколад - 8 БП
16 бр. фурми - 8 БВ
8 гр. какао - 1 БМ / според моя етикет излиза мазнина/
15 бр. ореха - 15 БМ

Всичко се блендира с вода до получаване на желана кремообразна консистенция. Според мен може да се сложи и повече какао вместо орехи, защото за моя вкус е малко, а и така ще се смекчи прекаледно сладкия вкус от фурмите. Но и орехите носят богат вкус. Общо взето може да се експериментира много с тези продукти.

Обядът беше от запеканка с тиквички. ОБщо 11 блока Б+В. Мазнина умишлено не сложих, заради сиренето и доовкусяването с блок кисело мляко.
Скрит текст:
Изображение Един блок е около 110 гр.


1200 гр. тиквички - 5 БВ
195 гр. стар лук - 1 1/2 БВ
40 гр. пресен лук - 1/2 БВ
64 гр. нахутено брашно - 4 БВ /според етикета/
2 бр. яйца - 2 БП
266 гр. сирене - 7 БП /според етикета/
56 гр. кашкавал - 2 БП /според етикета/

Настърганите тиквички се посоляват, за да пуснат водата и се оставят за час. Отцеждат се добре ръчно. Добавя се сиренето, лукът, яйцата, брашното и подправките /джоджен, черен пипер, риган, босилек, чесън на прах/ и се разбърква добре. Сместта се изсипва в намазнена тавичка с няколко капки зехтин и се поръсва с малка част от брашното /ако тавата не е с подходящо покритие/. Поръсва се с кашкавалът малко преди готовност. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути на горен и долен реотан с вентилатор.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 2:43 pm
от Pipilota
Това много прилича на моята Запеканка от тиквички ;) Трябва да пробвам и новия вариант :yess:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 3:34 pm
от Tony
Само аз ли не виждам снимките, освен тези в последните 2 поста? :think2:
Исках да видя бисквитките на Карита, но на мястото на снимката има само надпис за "изображение".

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 3:41 pm
от tanita68
Tony написа:Само аз ли не виждам снимките, освен тези в последните 2 поста? :think2:
Исках да видя бисквитките на Карита, но на мястото на снимката има само надпис за "изображение".

Може би има някакъв проблем със сайта, на който са разположени. Аз също не ги виждам. В моите постове снимките също се виждат. Разположени са в Google+.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 3:46 pm
от eldass
Аз съм я пропуснала значи. Но нали не ям месо и така правя кюфтета от тиквички /оригиналната рецепта е с картофи, но тук умишлено ги пропуснах/.
Скрит текст:
Има проблем със сайта прикачи.ком

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2014 7:08 pm
от Маня
Нещо с вегетариански протеин, че аман от мръвки

"БОБ" НА ФУРНА
ама не съвсем
соева измишльотина


10 БПВМ

Изображение

480 г тиквички - 2 БВ
560 г печени чушки - 4 БВ
260 г лук - 2 БВ
80 г зелен лук - 1 БВ
2 с.л. доматена салца - 1 БВ (по етикет)
2 1/2 ч.ч. сварени соеви зърна (пообелени) - 10 БП
2 ч.л. зехтин - 6 БМ
1 1/3 ч.л. гхи - 4 БМ
1 стрък пресен чесън, чер пипер, кимион, сол, сумак, кориантър - на вкус

Накиснатите за 8-10 часа соеви зърна се претриват с ръце, за да паднат люспите. След това се варят до омекване - около час.
Една хватка за варене на бобови култури (ако не е в тенджера под налягане) - Варите в малко количество вода и щом кипне доливате по 1 ч.ч. студена вода и така няколко пъти. Боб, нахут, соя увират много по-бързо
Сварената соя се пасира с пасатор или в робот - но не напълно. Хубаво е да останат и цели зрънца. Тиквичките се настъргват на едро ренде. Чушките се пюрират. Лукът се нарязва наситно. Всичко се смесва, добавят се мазнината и подправките.

Пече се в тавичка на 180 градуса с вентилатор 30 минути.