Страница 40 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Фев 26, 2014 6:07 pm
от Gazilot
pijo написа:Като един пълен новак пак да попитам нещо.Днес си купих овес,истински на цели зърна,та бихте ли ми споделили как го варите и консумирате.На етикета пише,че се вари като жито,което нищо не ми говори.


HippoDel написа:Т.е.
1. Тенджера;
2. Овес;
3. Студена вода, примерно 2-3 см. над височината на овеса;
4. Завира водата, гасим котлона и оставяме на котлона, докато изстине напълно;
5. Пускаме котлона след, примерно 4-5 часа;
6. Като заври пак водата, пак гасим и оставяме така, докато изстине напълно;
7. Oвесът е поел водата;
8. Благодарим на Хипо за съвета; ;)
9. Съхраняваме в хладилник и хапваме с удоволствие. :hug:


Tака става БОЖЕСТВЕН!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Фев 26, 2014 6:11 pm
от tanita68
pijo написа:Като един пълен новак пак да попитам нещо.Днес си купих овес,истински на цели зърна,та бихте ли ми споделили как го варите и консумирате.На етикета пише,че се вари като жито,което нищо не ми говори.

Аз имам една тенджерка с двойно дъно(от тия дето слагаш вода и се вари на водна баня), слагам си овеса предварително измерен за толкова блока, колкото ще варя, наливам му вода като гледам над него да има поне два пръста и го слагам да заври, като заври намалям котлона и го оставям да се вари бавничко. Когато почти е поел всичката вода изключвам колона и докато изстине обикновено овеса е поел всичката вода и се е разпукнал добре. Понякога като съм сложила повечко вода не успява да я поеме, но и нея си я хапвам заедно с овеса. Като изстине го измервам и си смятам по колко грама ми се пада на блок, разделям си го на порции по 2 или 3 блока(обикновено по 2) в кутийки и прибирам в хладилника. Обикновено си го нагласям за 2-3 дни напред да имам готов сварен в хладилника, сутрин на закуска само го притоплям, добавям му котидж или извара и си го посолявам. Обикновено добавям котидж за 1БП, а изварата я слагам отделно и си я подслаждам със стевия и добавям канела.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Фев 26, 2014 6:31 pm
от pijo
Благодаря!А не трябва ли и протеин да се добави?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Фев 26, 2014 7:39 pm
от HippoDel
pijo написа:Благодаря!А не трябва ли и протеин да се добави?

Да, овесът ти е въглехидрата, а какъв протеин ще си добавиш ти си решаваш. Танита ти е писала, че си добявя извара или котидж, за протеини. Трябва да добавиш и мазнини.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Фев 26, 2014 7:57 pm
от Italiano
pijo написа:Като един пълен новак пак да попитам нещо.Днес си купих овес,истински на цели зърна,та бихте ли ми споделили как го варите и консумирате.На етикета пише,че се вари като жито,което нищо не ми говори.

Да, това е интересен въпрос.
И аз се питам как се готви овес ... :think2:
:laugh1:

Иначе - като на Хипо варианта, цитиран от Гази. Само че може и с по-съкратена процедура. Вместо да чакаш студената вода да заври, сипваш направо гореща. Тя след няколко минутки ще заври в тенджерата. Изключваш и после следваш стъпките натам.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Фев 26, 2014 8:20 pm
от Маня
Задължителна ли е топлинната обработка? ;) Аз просто го заливам вечер с гореща вода, която сутринта изпивам и го добавям към сутрешното меню. Страшно готино хрупа заедно с бадемите добавен към свежо плодово пюре (ябълки, ягоди, киви - просто разбити с пасатор) и извара или протеин. Може с или без стевия - въпрос на предпочитания. Аз лично рядко добавям, но добавям подправки като канела, джинджифил, мента. Става почти като смути. Е, трябва да се дъвче, но това е полезно за зъбите. :laugh4:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Сря Фев 26, 2014 9:27 pm
от Gazilot
По начина, invented by Hippo и цитиран от мен, овесчето си пуска и майчиното мляко и става невероятен. Правил съм го по 6253427711 начина, но този е флагман в приготвянето на конско "смути" (каквото и да значи това).

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 11:30 am
от mamamimi
gogo написа:
tanita68 написа:
gogo написа: Пушената сьомга е мазнина. 1БМ = 9 гр. С тия 28 гр сьомга си омела :laugh: 3 БМ.

Извинявай, но в таблицата 28гр пушена сьомга е дадена като 1БП. Вярно е, че в нея има мазнина, но в случая се касае за риба и би трябвало тази мазнина да е от полезните. При това положение и аз трябва да смятам херингата като мазнина. По изчисления(данни от bb-team) излиза 1БП=39, 1БВ=9000, 1БМ=17. Нали съвета към новодошлите е да се придържат към таблицата поне в началото.

Леле, какъв чат се е оформил с тази пушена сьомга :lol: а аз съм го изпуснала. И сега вече след като е уточнено че сьомгата е полезен протеин аз предлагам на Гого, Танита и Хипо да си дадат адресите и да им изпратя малко , като благодарност за по-скоро помощта отколкото студените упреци...Благодаря ви от сърце за напътствията ,подкрепата и най-вече търпението. Без вас не бих се справила. :applaus:

Гого, златен си! От теб научих наистина много. Още днес влизам в iHerb и поръчвам заместител на захарта. Аз пия само по 1 кафенце на ден и затова си позволявам по поне мъничко захар. Но, с удоволствие бих е заменила. Сега поне и с митото за Великобритания съм наясно.

Относо коментара за хляба бих добавила, че аз от хляба се отказах още когато напуснах България преди 20 години. Тук хляба не се яде с всяко ядене по 3 пъти на ден. Аз добавих филийката ръжен хляб (с размери малка длан разбира се без пръстите и дебела около 1см) единствено защото ми липсваше въглехидрата. Но, и това може да бъде заменено разбира се.

Шунката е пуешка а маслините ще ги махна щом като съвета е че сьомгата е мазничка.
И накрая, днес се притеглих след 2 и половина седмици и установих че съм 6кг по лека. Кураж и успех на всички.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 12:06 pm
от tanita68
mamamimi написа:Леле, какъв чат се е оформил с тази пушена сьомга :lol: а аз съм го изпуснала. И сега вече след като е уточнено че сьомгата е полезен протеин аз предлагам на Гого, Танита и Хипо да си дадат адресите и да им изпратя малко , като благодарност за по-скоро помощта отколкото студените упреци...Благодаря ви от сърце за напътствията ,подкрепата и най-вече търпението. Без вас не бих се справила. :applaus:


И накрая, днес се притеглих след 2 и половина седмици и установих че съм 6кг по лека. Кураж и успех на всички.

Благодаря за предложението, но тук във Финландия честичко си хапвам пушена сьомга(страхотно удоволствие). Аз си добавям мазнини към нея, обикновено сурови, накиснати във вода бадеми(просто така са като пресни, а и не обичам да ги ям с люспата).
А за теглото е супер! :bigsm18: Аз за почти 6 седмици нямам чак толкова голям напредък, но при мен може да е и заради завишеното количество блокове(понеже все още кърмя големия малък човек). :bigsm1: За стевия ти препоръчвам тази Wisdom Natural, SweetLeaf, 100% Natural Stevia Sweetener, 4 oz (115 g), а и все още тече промоцията на течната стевия - нея я използвам за подслаждане на чайче! :bigsm1: :bigsm2:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 2:43 pm
от mamamimi
tanita68 написа:Благодаря за предложението, но тук във Финландия честичко си хапвам пушена сьомга(страхотно удоволствие)


Танита извинявам се, аз забравих че и ти си далече от нашата мила родина. Благодаря за линковете. Много добре си направила че си се заела в ръце още от сега. На мен тук ми беше грешката. Аз кърмих щерката до 2 години и лека полека не се усетих как станах двойна. Сега страдам, но се надявам да успея. Успех!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 4:01 pm
от Стеф
Леле вижте какво намерих в нета http://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%B8%D0% ... s2185.html :laugh1: :laugh1: :laugh1: Умрях от смях :laugh3: :laugh3: :laugh3:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 5:35 pm
от tanita68
Стеф написа:Леле вижте какво намерих в нета http://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%B8%D0% ... s2185.html :laugh1: :laugh1: :laugh1: Умрях от смях :laugh3: :laugh3: :laugh3:

Абе то е и за смях и за плач едновременно! Ама защо ли това меню ми прилича на съставено от един бивш таксиметров шофьор, наскоро обсъждан тук във форума? Ей така се лъжат хората и ако някой вземе да пробва това меню е много вероятно за тия 14 дни да си трупне още поне 5-6кг отгоре!

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 8:18 pm
от Tatyana
tanita68 написа:
Стеф написа:Леле вижте какво намерих в нета http://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%B8%D0% ... s2185.html :laugh1: :laugh1: :laugh1: Умрях от смях :laugh3: :laugh3: :laugh3:

Абе то е и за смях и за плач едновременно! Ама защо ли това меню ми прилича на съставено от един бивш таксиметров шофьор, наскоро обсъждан тук във форума? Ей така се лъжат хората и ако някой вземе да пробва това меню е много вероятно за тия 14 дни да си трупне още поне 5-6кг отгоре!

Танитка, наистина е трагикомично, но последния коментар под статията е отпреди няколко часа. И една наша адашка е написала "http://www.vzonata.com/ - тук цялата информация е синтезирана и преведена директно от сайта на създателя на ЗОНАТА!". Да е жива и здрава тази адашка, така че - който има очи и иска ще стигне където трябва :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 8:38 pm
от Pipilota
Ахам, тия преди време ми откраднаха цялата статия за Зоновите блокове без да посочат източника, че се разправяхме с тях. Извиняваха се, и казаха че ще я махнат, ама после си викам нека да седи и в техния сайт, само че условието беше да сложат работещ линк към нашия сайт като източник и така...
иначе аз знам всички статии до една що има из нета за зоната.... :laugh4:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 9:06 pm
от eldass
Пипи, адмирации за положения труд и от мен! :bigsm20: Поне като нямаме книгите на Барито преведени, те има теб и този наистина страхотен сайт и форум. :yess: Надявам се за все по-широка публика! :pray:

За да не спамя съвсем ще попитам защо Барито не е казала нищо за тиквата, у американско би трябвало да ядат от тази вкусотия?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-2 тема

МнениеПубликувано на: Чет Фев 27, 2014 10:11 pm
от gogo
МамоМими, благодаря ти за добрите думи :applaus: .Те означават много за мен. Не бих отказал пушената сьомга, ама едва ли ще пристигне читава до БГ :laugh4: . И поздравления за постигнатите резултати. :bigsm20: