Ако някой си е направил труда да претегли печен патладжан колко грама е за 1 блок моля да сподели!
Всяко отделно действие и животът като цяло (ако не се превърне в природна случка, а се води съзнателно) означава поредица от най-дълбоки решения, чрез които душата избира своята съдба, смисъла на своята дейност и съществуване. Макс Вебер
Здравейте отново Понеже прочетох някъде из форума, че е важно освен кухненска везничка да имаме и мерителна чашка (аз нямам, но имам 2 везничи хаха), днес видях в списанието на Лидъл, че от другата седмица ще има ето това:
Скрит текст:
Смятате ли че ако си взема такава мерителна каничка ще върши същата работа като мерителна чашка (бях видяла някъде снимка на мерителната чашка на Pipilota)
Моята чашка е подобна - от едната страна е разграфена на унции и мл, а от другата е на 1/4, 1/3, 1/2, 2/3, 3/4 и 1 чаша. Можеш да видиш ако тези са такива ще ти вършат добра работа. Моята е с вместимост 250мл. Но обикновено ми служи с нея да меря течности. Другите продукти си ги меря в грамажи и ми е по-лесно така. Чашката си я вземах най-вече заради доматения сок, с който готвя.
Хора, някой досега да си е приготвял ечемик? Ровичках тук из пловдивско да си търся овес, но намерих само ечемик и си купих 4 кг. Как го приготвяте като овеса ли? С 2 варенета дали ще да стане?
В Пловдив срещу Военна болница има руски магазин ( ще излъжа Матрьошка ли е Берьозка ли е ) там ще намериш овес ! Мисля че ечемика се приготвя по сьщия начин като житото , но доколкото знам няма ползите на овеса -полезната ГЛК(гама линоленовата киселина )
Здравейте! От 03.03. 2014г. съм в Зоната и то благодарение на многото полезна информация тук. Имама питане - Маскрапонето има ли място в този режим на хранене и като какво ( белтък , мазнина или въглехидтат )? Вярно тъп ми е въпроса , но понеже още прохождам искам компетентно мнение. Благодаря!
Доста е мазничко маскарпонето! Не е препоръчително за честа употреба в Зоната. Ако все пак държиш да го консумираш дай данни да го изчислим, но със сигурност е мазнина.
Маскарпонето е "сгъстена" сметана - т.е. мазнина. И ако трябва да се ползва, количеството е като при сметаната (1/2 с.л. за 1 БМ), дори може би по-малко. По спомени - съдържа между 36 до 55 г. на 100 г мазнина в зависимост от производителя.
Renika написа:В Пловдив срещу Военна болница има руски магазин ( ще излъжа Матрьошка ли е Берьозка ли е ) там ще намериш овес ! Мисля че ечемика се приготвя по сьщия начин като житото , но доколкото знам няма ползите на овеса -полезната ГЛК(гама линоленовата киселина )
Да де, ама ечемика е зелен в таблицата
Вече съм в София, така че ще си търся тук. Благодаря за отговора!
Комбинацията от ечемик и овес е също прекрасно въглехидратно допълнение към менюто. Киснат се или се варят (според вкуса ви) заедно. Ако приемате рибено масло е добре да не консумирате овес повече от 5 пъти седмично и то само в едно дневно меню, за да не предозирате ГЛК в организма, което води от своя страна до натрупване на арахидинова киселина, което вярвам вече знаете, че е вредно (затова се ограничава и ползването на жълтъка на яйцата).
Здравейте мили хора! Опитвам се да изчета всичко от форума, ала много имам да ви догонвам и нещо се пообърках. Връщам се на въпроса си за хляба от лимец. Знам най-добре е да го премахна от менюто си, но след работа нямам сили да приготвям вечеря отделно за семейството и за себе си. Консумирам най-общо казано салата с малко обезмаслено сирене, риба на скара или сварени пилешки гърди. Понякога хапвам само пушена сьомга с филйка хляб, та се опитах да изчисля по етикет: 100 гр пълнозърнест хляб от лимец съдържа 9 гр белтъчени, 38 гр въглехидрати от които 2,5 гр захар, 5,5 гр мазнини. По формулите от дневника на Gogo получавам 1 БП = 77,7 1БВ = 23,68 1БМ = 27,27. Следователно си е чист въглехидрат (не че друго съм очаквала) и1БВ хляб от лимец ми е 23,68 гр. или половин филия. Моля Ви кажете ми правилно ли разсъждавам. Предваритерлно благодаря!
Бриджит, правилно си го изчислила. Въглехидратите и мазнините за блок са почти фифти-фифти, така че смятай го за БВ+БМ за 24 гр. ако искаш съвсем да си стриктна. Апропо, на етикета има ли данни за фибри и ако да - ти извади ли ги от въглехидратите, ако са дадени съвместно .
Здравейте Днес ходих до руски магазин и купих овес. Нали е този:
Скрит текст:
После си сварих 10 блока (140 гр) да си имам 5 дена по 2 блока за закуска. И разбира се много внимавах да не ми кипне, но .. миг невнимание и ... сега котлона ми е излъскан като нов (е то си му беше време и без това за миене) Да питам за черешите - 8 бр. са 1 блок, но с костилки ли се мерят или без?