Страница 32 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Чет Ное 12, 2015 8:39 am
от Маня
negat1ve написа: Има и друг момент, че съм вече минус двадесет килограма ...

Любопитна съм за колко месеца постигна този резултат. Гледам че си се регнал във форума преди 4 месеца. Ако си ги свалил за тези четири месеца резултатът е супер, но и в известен смисъл не съвсем здравословен... Нормалното сваляне на телесна мазнина според Бари би трябвало да е с 400-500 грама на седмица, което са 2 кг на месец.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Чет Ное 12, 2015 12:25 pm
от negat1ve
Малко повече - 02.05.15 г. съм започнал по листите на О. Симеонов, но неговите се различават. Някъде около регистрацията ми във форума преминах изцяло по таблиците тук. За здравословното нямам някакви съществени оплаквания, може би че загубих и извесно количество мускулна маса. И крампите, но те са си мое оплакване отпреди Зоната.

По принцип мисля след около 5-6 кг. да поспра и само да поддържам постоянно тегло. В смисъл в момента съм 86 кг. при ръст 185 см. и все още имам леко коремче и паласки. Друг вариант е да започна да спортувам активно с цел повишаване на мускулната маса, но не ми е ясно как точно ще съчетая принципите на баланс на Зоната с типичните практики на бодибилдърите. По мои наблюдения в книгите Сиърс говори за спазване на Зоната от професионални спортисти с оглед оптимизиране на професионалните им постижения, т.е. те вече имат изградена мускулна маса достатъчна за техните нужди и само си подобряват резултатите. Най-общо казано след силова тренировка (вдигане на тежести) се приемат протеини в количества доста по-големи от приетите в Зоната блокове с цел възтавовяване и растеж на мускулите.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Чет Ное 12, 2015 12:44 pm
от Маня
negat1ve написа:Друг вариант е да започна да спортувам активно с цел повишаване на мускулната маса, но не ми е ясно как точно ще съчетая принципите на баланс на Зоната с типичните практики на бодибилдърите. По мои наблюдения в книгите Сиърс говори за спазване на Зоната от професионални спортисти с оглед оптимизиране на професионалните им постижения, т.е. те вече имат изградена мускулна маса достатъчна за техните нужди и само си подобряват резултатите. Най-общо казано след силова тренировка (вдигане на тежести) се приемат протеини в количества доста по-големи от приетите в Зоната блокове с цел възтавовяване и растеж на мускулите.


Ами когато се спортува активно, се увеличават активно и блоковете. Пипи беше споделила някъде, че синът й приема по 20 блока на ден, защото е активен спортист. За спортни резултати задължително се ползват и много високи дози фармацевтичен клас рибено масло, каквото той всъщност препоръчва по принцип, а повечето от нас не могат да си го позволят по чисто икономически причини (тъкмо тази част от Omega RX Zone превеждам в момента :) , за използването на Зоната за високи спортни постижения). Професионални спортисти, които са зарязали препоръките за високо-въглехидратна диета и са се обърнали към Зоната са постигнали невероятни резултати. Специален е примера с Дара Торес, която след осемгодишно прекъсване на кариерата си по плуване, през 2000 г се връща и на Олимпиадата в Сидни печели 2 златни медала на 34-годишна възраст като става и най-възрастната златна медалистка в историята на плуването и до сега.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Пет Ное 13, 2015 3:09 pm
от Katerinka
В iherb правят допълнителна отстъпка от 10% до края на месеца, днеска освен това има детски шампоан за 20 стотинки :lol:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Пет Ное 13, 2015 10:26 pm
от negat1ve
Не съм някакъв капацитет в бодибилдинга, но конкретно с качването на мускулна маса нещата са малко по-изискващи спрямо дневния прием на количеството протеин от блоковете в зоната. Върти ми се нещо за 1,4 грама на килограм телесно тегло като спомен, но имаше уловки че тялото усвоява само част от приема и това прави количествата доста по-сериозни. Чел съм малко по темата и поне самия аз не мога да съчетая основните принципи на Зоната с бодибилдинга. А дори любители могат да потвърдят, че хранителната програма е към 90-95% от фитнес авантюрите. Поне успешните такива... Патил съм малко от неориентиран ентусиазъм по фитнеса и съм се зарекал, че ако пак започна нещо подобно ще е доста по-организирано - индивидуална тренировачна програма, хранителен режим или поне подсказки от инстуктор.

Като не съм наясно малко се притеснявам как ще ги съчетая нещата и дали изобщо ще има някакви резултати. Примерно днес се наложи да даря кръв за човек, кръводарявал съм и преди без проблеми но днес ми се зави малко свят и зона не зона сестрите ме накараха да сборя едно сокче и голяма шоколадова вафла в чакалнята преди да си тръгна. Дават ти една чанта със сладкиши след като те поизточат :) Парадоксално е, че имаш чуството че ако изядеш всичко в нея ще си докараш диабет, но иначе предвидливо са ти сложили и бутилка диетична кола.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2015 8:40 pm
от Katerinka
Негатив в метро има тавичка за 12 мъфина, метална, със силиконови подложки, като моята, много е удобна , за 9.60 лева, но промоцията е до 18.11 може и после да ги има, не съм сигурна.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Пон Ное 16, 2015 5:51 pm
от negat1ve
А де... нямам карта за Метро. Пък отдавна точа зъби за там - маи предлагат най-изгодно консерви риба тон. :refuse: Има ли още изискване да имаш фирма за да пазаруваш там?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Пон Ное 16, 2015 6:17 pm
от Katerinka
Не, на входа ще ти издадат дневна карта на физическо лице.
Днес бях, купих си кантарче за 13.20 ама до три кила, и с две батерии, надявам сетака да издържат по дълго :lol:

П.п. кантарчето е супер, кръгло, стабилно е и работи добре :lol: , и тегли до пет кила :lol:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2015 7:36 pm
от negat1ve
Една картинка с преразказ и питанка от скорошната рибна офанзива:
Изображение
3БП скумрия на фурна с малко лимонов сок
2БВ леща консерва
1БВ бял боб консерва
3БМ български бадем
+
едно люто чушле, един чери домат, доста копър и малко балсамов оцет.

По инерция съобразих късно, че третирам скумрията като пилешкото филе т.е. теглих го след готвене. Как е правилно да се процедира в случея? Все пак сурова риба, има кости и т.н. Ако нарежа рибите за да измеря блоковете ще е малко сложно после пак - правя я на фурна в плик.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2015 8:16 pm
от Маня
Лично аз рибата я меря след печенето/задушаване във фолио, защото махам след това кожа, кости и кви ли не още неща, дето не мога да ги преглъщам от нея. Пилето отдавна не го меря, защото знам че три бонфиленца са ми около 3 БП +- някой грам. Меря само телешката кайма, която си разрешавам веднъж-дваж в месеца (за не повече от 2 хранения през деня, че трудно се купуват 84 г качествено телешко за кайма :laugh1: ).

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2015 8:31 pm
от Katerinka
Аз обезкостявам скумрията преди печене. не е трудно, пъхаш ножа от към хрилете и полека по средната кос, после от другата страна, махам и главата, и опашката, и пека на скара. Не печем рибата много, и ми излиза 37гр за блок, засичала съм я, и за три блока слагам 115гр :lol:
препоръчвам ти да изкиснеш рибата във вода, поне за два часа.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2015 8:51 pm
от Маня
Katerinka написа:Аз обезкостявам скумрията преди печене. не е трудно, пъхаш ножа от към хрилете и полека по средната кос, после от другата страна, махам и главата, и опашката, и пека на скара. Не печем рибата много, и ми излиза 37гр за блок, засичала съм я, и за три блока слагам 115гр :lol:
препоръчвам ти да изкиснеш рибата във вода, поне за два часа.


Добре че около нас продават готова риба на скара - дива сьомга, скумрия, лефер, пъстърва (има и пържена цаца разбира се). И винаги моля да ми махнат главата дори на вече опечената риба :laugh1: Да не говорим, ако си купя да я готвя у дома, че трябва да е почистена, без опашка, перки и глава. И се пипа само с ръкавици :laugh1: . Докато добие вид за папкане мога да свърша доста неприятни работи. А обичам да си хапвам риба, но друг да я приготви и ако може да не прилича на риба. То и с всички меса при мен е така - да не си личи, че е било животинка. :laugh4:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2015 9:08 pm
от Katerinka
Добре че около нас продават готова риба на скара - дива сьомга, скумрия, лефер, пъстърва (има и пържена цаца разбира се). И винаги моля да ми махнат главата дори на вече опечената риба :laugh1: Да не говорим, ако си купя да я готвя у дома, че трябва да е почистена, без опашка, перки и глава. И се пипа само с ръкавици :laugh1: . Докато добие вид за папкане мога да свърша доста неприятни работи. А обичам да си хапвам риба, но друг да я приготви и ако може да не прилича на риба. То и с всички меса при мен е така - да не си личи, че е било животинка. :laugh4


Манче, израснала съм в семейство на рибар :lol: ако знаеш колко паламуд е минал през ръцете на майками, ще се хванеш за главата, баща ми понякога е носел повече от двеста риби. Да уточня, че това е било преди 30-35 години, а и по рано.ся риба няма :hm: та тогава е нямало фризери, рибата се правеше на консерва, осолена и веяна, ние помагахме колкото можем,ама бяхме малки. Баща ми един път хвана толкова турук, това е паламуд ветеран, че лодката му за малко да потъне :laugh1:
А пък мен не ме е гнус от нищо :laugh4:
Аз съм хищник :laugh1:
Не ми е жал за плячката :laugh3:
И в нащо село няма магазин за риба :mrgreen:
Купуваме си я от пристанището, или от даляна :laugh4:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2015 9:29 pm
от negat1ve
Доколкото разбрах мериш сурова по 42 гр. за блок и след готвенето става 37 гр. БП нали?

Това ли се разбира за нож откъм хрилете, че малко не ми стана ясно:
https://www.youtube.com/watch?v=gqut_esVo7U
В клипчето замина доста от мат`рял покраи филирането, но ще е много добро на скара без кости. Каква е идеята на кисненето?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Сря Ное 18, 2015 10:52 pm
от Katerinka
Манче недей да четеш!!!! Съдържа кървави сцени!!!

Да, теглих 126 гр филе, и след изпичане ми излезе на 37 гр за блок.
Всъщност не се хвърля много, само така изглежда. Пекли сме и коста, после обираме месцето от нея, и го теглим 35 гр за блок, или кучето ми хапва рибка за вечеря :lol:
Сега за филетирането , не процедирам точно така,
Цепя от главата към опашката по корема, до дупето на рибката, това е една дупчица към опашката, махаш вътрешностите, като отвориш рибата, с върха на ножа цепваш кожата в средата на коремчето, пак по дължина , там се събира кръв, която трябва да се изстърже, главатаи хрилете можеш да ги махнеш и преди, и след това, на клипа се вижда една черна ципа, мацката я бърше с кърпата, махни я, ние я мием, после продължаваш горе долу като нея, аз чак толкова не си играя, подхващам от към главата и до края, избери си начин на теб да ти е удобно. От главата и средната кост става супер бульон. Забравих да спомена, че не й чистя останалите кости със пинсета :laugh1:
Тъмните риби като скумрията и паламуда имат повече крев и по тежък аромат на риба, особено скумрията, кисненето във вода извлича кръвта и прави вкуса по лек и приятен, ако искаш още повече да не мирише на скумрия, можеш и да капнеш малко оцет във водата. Аз не слагам, но винаги кисна рибата, без значение каква е, разликата е огромна
Още нещо ще споделя по темата :laugh4: за мен рибата е най вкусна овкусена само със сол :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 5

МнениеПубликувано на: Чет Ное 19, 2015 11:48 am
от negat1ve
Мен си ми харесва скумрията като вкус и главно защото има едри кости къде се отстраняват лесно. Ще пробвам все пак да я изкисна, може да се получи дори по-добра. Взимам обикновенно замразена цяла и след размразяването и чистенето миризмата по ръцете ми остава доста дълго дори след като се мия упорито с гореща вода и сапун. Дали няма някакъв трик и за това?