Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Ам' че опечи си го това пиле с картофи и после ще си мериш порциите по данните за печени картофи. Така ще ти е най-точно. Имаше май някакви 40 гр. на блок печени. Така няма да се занимаваш предварително да мериш, а и после пак.
Tony написа:gogo написа:В таблицата има обезмаслена извара, която е 1БП=56 гр, но това е за американската извара. Хората явно си имат стандарт и като се каже обезмаслена, значи наистина е обезмаслена. В БГ много извари с масленост 4-5 % се водят обезмаслени, което си е чисто безумие и цифрите от таблицата въобще не пасват на тези наши извари.
Аз вече обсъждах това с Маня, в темата за гхи, домашно мляко и извара. Тук понеже няма извара, освен котидж и един каас, та си правя извара сама, но си купувам сертифицирано прясно мляко, което е с 3,5 % масленост, протеини 3,4 g и въглехидрати 4,7 g. Обезмаслявам си го сама - 2 пъти, като си смятам изварата по 56 гр за 1 ПБ. Лошото е, че няма как да измеря действителните останали мазнини. След 2 пъти обезмасляване от 10 л мляко си избивам около 80-90 гр масло, та си мисля, че може и да се обезмаслява добре, нали? И горе-долу добре си смятам изварата по 55-56 гр за 1 ПБ?
moni03 написа:Хайде и аз за овеса,щях да пиша ама компа ми сдаде багажа и сега през телефона.
Значи аз сварих 140гр.няма етикет и го смятам по таблицата 14гр. Та значи след варенето ми излезе чисто тегло 300 гр. Ако правилно съм разбрала,разделям 0,300 на 10( защото толкова,блокове съм сложила) и ми идва 0,030гр за блок въглехидрати.Някой да ме поправи,ако греша защото това ще закусвам.
Да си призная срама,днес бях на изпращане на абитуриент,но от помощната група и нямах време за себе си..окажат едно кюфте и филия хляб,още съм в кофти настроение от случката.
Italiano написа:Никога не съм мерил суров картоф. И като цяло съм ял 3-4 пъти картофи, откакто съм в зоната.
Картофът не си променя обема, така че прецени според това какво ще го правиш.
варен: 1/3 ч.ч.
печен: 1/4 ч.ч.
пържен: да не си посмяла
gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф .
gogo написа: Тони, не знам доколко избиването на 100-на грама масло от 10 л. мляко го обезмасляват от 3,5% до 0,1%. Ако целта ти в Зоната е в значителна степен да свалиш някой и друг килограм аз не бих разчитал на такова обезмасляване. Не знам какво да те посъветвам . В тая Белгия обезмаслени кисели млека няма ли? А котиджа колко е мазен?
gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф .
Manya написа:gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф .
Ами не се пържи - измиваш пресните картофчета, слагаш в тавичка, леко посоляваш, добавяш 1:1 гхи и зехтин за съответните блокове, и за 35 минути на 200 градуса с вентилатор. Като извадиш поръсваш със ситно нарязан копър и чесън и добавяш нужните блокове извара/котидж/сирене - и.... закачва ти се на кътния зъб, дори да са 3 блока Но не може да се пропусне сезона на пресните картофки. Когато са дребнички много лесно се мерят в чашка около 150 г картофки
Italiano написа:gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф .
Не съм ял пържени картофи от 2006-та, когато реших/разбрах, че са вредни.
Преди това много ги харесвах. Сега не ми правят впечатление. Даже жената тази вечер си пържи и си ги яде.
Гордея се с тези 8 години.
Всъщност имам и по-голямо постижение - цялото Евро 2008 + цялото лято същата година ги изкарах без нито една бира. Просто бях решил, че ще докажа на себе си, че мога. Сега малко съжалявам за европейското ...
Стеф написа:А сега какво ще правиш То идвааааа........ световното де
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта