Парфе8 БПВМ
Основа:
Смес за две палачинки - 2БПВМ
1 БП - 2 белтъка
1 БП - 56 г извара
2 БВ - 24 г ечемичено брашно
2 БМ - 2/3 ч.л. зехтин
щипка сол, щипка бакпулвер
Изпечено наведнъж в тавичка или форма за торта във фурната.
За сочната част:
1/2 кофичка кисело мляко 0.1 %-1БПВ
180 гр. цедено кисело мляко 0.1% - 3БП
24 бр. череши (пасирани) - 3БВ
6 кайсии – 2 БВ
2 бр. желатин - 2БП
18 бр. бадеми (смлени) - 6БМ
ванилия, стевия и листа от мента (на вкус)
Плодовете се пасират и към тях се добавя обработеното по описание 1 пакетче желатин. Изливат се върху изстиналата подложка. Престоява в хладилника минимум 30 минути да се стегне.
Същата процедура се осъществява с млякото, овкусено със стевия, щипка сол и листата от мента. Излива се върху стегналия плод. И отново в хладилника - докато имате търпение да се стегне. Но минимум 2 часа.
Може да се изпълни с различни плодове. Може и без подложка, като нейното съдържание като блокове се добави под формата на мляко (извара,рикота), плодове и ядки.