от Маня » Вто Апр 29, 2014 6:51 pm
Първото, което бих те посъветвала е временно да забравиш за сухара, хляба, тестените изделия. Всички те са продукти, които трябва да се ползват в ограничено количество, но най-добре след първите два-три месеца в Зоната да се включват в менюто, ако човек толкова не може без тях. Въпреки че така се свиква, че изобщо не се сещаш за хляб. Аз дори питка омесих и я подарих.
Но ако все пак решиш или ти е жал да го дадеш на птичките, трябва да изядеш 13 г, т.е. 1 1/2 филийки приблизително. Когато изчисляваш от трите стойности взимаш най-малкото число и това определя продукта дали е протеин, въглехидрат или мазнина. Само в някои случаи продуктите са смесени - като млякото да речем.
Не се вживявай в осминки и шестнайсетинки. Свят ще ти се извие да смяташ. Към тази 1 1/2 филийка, която се равнява на 1 блок въглехидрат, трябва да прибавиш 3 блока протеини (мръвка, извара, белтък и т.н.), 2 блока други въглехидрати (домати, чушки, салата, нахут) и 3 блока мазнина - зехтин, ядки, тахан - количеството в чашки или грамаж за 1 блок си ги взимаш от таблицата.