Хора, може би сте забелязали, че съм фен на млеката на Верея.
Обаче какво установих наскоро:
Прибираме се по празниците на Берковица и майка ми заквасва домашно мляко.
По принцип го правела с Бор-чвор 3,6%, но точно тогава в хладилника нямаше такова, та използва най-гъстото мляко на Верея - 4,5% масленост.
И ... нищо не стана. Ама съвсем нищо. Изобщо не се подкваси. Пълен провал.
А пък съпругата пак наскоро беше споделила, че бебока (така, де, той се сърди, като му казваме, че е бебе и казва, че е маймунка, банка или просто Криси
![laugh4 :laugh4:](./images/smilies/main/2tooth.gif)
) нещо не искал да яде от киселото мляко, което му купуваме, а то е оранжевото от 3,6% на Верея по БДС стандарт.
Та след провала със заквасването, решихме да му сменим млякото и сега Бор-чвор 3,6% го унищожава от ядене.
Не изключвам и варианта просто да му е омръзнало предишното мляко и новото, точно защото е ново за него, да му е интересно.
Но двете случки (заквасването + предпочитанията на бебето) все пак ме навеждат на мисълта, че нещо не е както трябва с Вереята ...
Та, да го имате предвид.