Страница 22 от 50
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 3:35 pm
от a_krysteva
Нещо и аз не се справих със снимките.
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 3:43 pm
от Pipilota
a_krysteva , може ли да те помоля, ако не те затруднява разбира се, и ако нямаш нищо против, да си смениш аватара, че
monkey вече го използва, и да не объркващо за другите потребители
За рецептаа- голямо благодаря, само дето липсва снимката
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 4:02 pm
от a_krysteva
Няма проблем,за аватара,само дано не съм краднала на някой друг.
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 4:42 pm
от Стеф
a_krysteva написа:Нещо и аз не се справих със снимките.
Добре дошла в клуба на "Неможещите да качват снимки"
Виж Пипи ми беше обяснила много хубаво малко по-нагоре как става. Прочети го и действай стъпка по стъпка
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 4:53 pm
от a_krysteva
Готово! Ити
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 4:56 pm
от a_krysteva
Аз добре я качих,но не можах да я скрия.
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 7:02 pm
от a_krysteva
Ити,благодаря ти!!!
бях се притеснила
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 7:42 pm
от Italiano
Нямаш грижи!
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 10:15 pm
от Хриси
Биха могли да се направят и гювечета:
Във всяко гювече се слагат зехтин/масло. Върху тях се нареждат последователно: печени чушки, сирене, пуешка шунка. Настъргва се един домат и се запича. Преди да се изпече се слага едно цяло яйце, което също се запича. Може да се поръси и малко кашкавал.
Това гювече става много вкусно, но преобладават протеините и мазнините- около 4 блока (1 яйце+ 80 гр. шунка+ 28 гр. сирене са 4БП); печени чушки (140 гр) и домат (240 гр) са два БВ, т.е. трябва да се добави още 2 БВ. Мазнините са 2БМ зехтин и останалото е от сиренето или кашкавала.
Скоро ще пробвам да го направя и да кача снимка.
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Вто Фев 11, 2014 11:41 pm
от Karrita
Хриси написа:Биха могли да се направят и гювечета:
Във всяко гювече се слагат зехтин/масло. Върху тях се нареждат последователно: печени чушки, сирене, пуешка шунка. Настъргва се един домат и се запича. Преди да се изпече се слага едно цяло яйце, което също се запича. Може да се поръси и малко кашкавал.
Това гювече става много вкусно, но преобладават протеините и мазнините- около 4 блока (1 яйце+ 80 гр. шунка+ 28 гр. сирене са 4БП); печени чушки (140 гр) и домат (240 гр) са два БВ, т.е. трябва да се добави още 2 БВ. Мазнините са 2БМ зехтин и останалото е от сиренето или кашкавала.
Скоро ще пробвам да го направя и да кача снимка.
Ако сложиш един блок нахут в гювечето и добавиш чаша вино, става супер вечеря
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Сря Фев 12, 2014 8:37 am
от Стеф
Ей, Хриси, благодаря ти за зоновото гювече. Тъкмо си мислех тази събота да правя и се чудех как да смятам. но си мисля че вместо нахут, като още един въглехидратен блок да сложа сварен грах. И чаша вино разбира се
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Сря Фев 12, 2014 9:12 am
от Хриси
Да, може много да се импровизира с въглехидратите, защото те са навсякъде
. На мен лично не би ми било вкусно с грах и нахут, но пък мога да добавя двойна доза печени чушки, за да станат 3 блока и една чаша вино/ф Бонус= 4БВ.
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Сря Фев 12, 2014 9:13 am
от Хриси
А може и лук да се нареже вътре, който обича и с лук. Той се запича добре във фурната и омеква, така че да не се натрапва вкуса му. Лятото много често си правим гювечета, но съответно не са били балансирани.
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Сря Фев 12, 2014 2:27 pm
от Ина
Аз мисля, че като въглехидрат би могло да се добави и пълнозърнест ръжен хляб. Никъде по таблици той не се споменава, но в книгата се дава в група заедно със всички останали присъстващи в таблици:
"...ВЪГЛЕХИДРАТИ, ПРЕДИЗВИКВАЩИ НАМАЛЕНО ОТДЕЛЯНЕ НА ИНСУЛИН ГЛИКЕМИЧЕН ИНДЕКС МЕЖДУ 30 И 50%
Зърнени храни
Ечемик
Овесена каша (приготвена на слаб огън)
Пълнозърнест ръжен хляб
Плодове
Ябълка
Ябълков сок
Ябълково пюре
Круша
Грозде
Праскови..." и т.н.
При преминаването към зоната на мен лично много ми липсва хляба, и си добавям към обедното хранене по 1 филийка (30 г = 1 БВ) хубав пълнозърнест наистина ръжен хляб, закупен от сигурна пекарна. Ако не съм права да смятам пълнозърнест ръжен хляб за правилен въглехидрат, нека експертите да ме поправят.
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Сря Фев 12, 2014 3:27 pm
от gogo
Ина,
Прочети от сайта
"Въпроси и отговори"- въпрос 47 -
Позволени ли са пълнозърнестите храни в Зоната ?
Re: Готвене и рецепти в Зоната
Публикувано на:
Сря Фев 12, 2014 4:41 pm
от Стеф
Ина аз не бих яла хляб пък и бил пълнозърнест..