Страница 21 от 50

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 6:31 pm
от Стеф
Днес правих "Завита зонова пица" - :lol: -така я нарече дъщеря ми.
3 бр. фини кори за баница - 6 БВ
112 гр. кремвирш - 2 БП
112 гр. сирене - 4 БП
мазнина - 6 Б

Нарязах кремвирша на ситно, натроших сиренето и сложих подправки - чубрица, прясно смлян черен пипер. Трите кори ги разделих по на две части и всяка част намазах с четчица с доматено пюре (него не съм го смятала - нямаше и 1/2 ч. л. Сместта я разделих на 6 части и всяка част я завих в намазаната кора. С половината мазнина намазах тавата, наредих навитите кори и ги полях с останалата мазнина. Изпекоха се за около 15 мин в загрята фурна. ( Съжалявам, но нещо не мога да се справя с качването на снимки :( )

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 7:43 pm
от Pipilota
Стеф написа:
Хриси написа:А като печете мъфини намазвате ли формичките/тавата с мазнина? Аз все още нямам формички и ги пека в тава, но залепва адски много по тавата. Не я мажа нито с олио, нито с брашно я поръсвам. Дали е от това?

Аз ги пека във тавичка за мъфини и слагам хартиени формички. После по-лесно се вадят :)

Изображение
Това е баницата ми... :)

Стеф, снимката нещо липсва тук...дай на ново ;)

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 8:53 pm
от kazakova
Здравейте ,моля да ми отговорите за този протеин , искам да си готвя с него-десерти . Оказа се че е сладък ? Но пише Sugars 0g
Ето снимка на етикета с описанието
http://prikachi.com/images.php?images/307/7049307l.jpg
Ето и снимка на етикета
http://prikachi.com/images.php?images/297/7049297G.jpg

Мога ли да го ползвам и колко грама е 1БП

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 9:04 pm
от Стеф
pipilota написа:Стеф, снимката нещо липсва тук...дай на ново ;)



Пипи, нещо не ми се получава със снимките :( . Не мога да кача. Посъветвай ме моля как мога да я кача ама ако може стъпка по стъпка - като на индианец обясни, защото нещо сме на ВИЕ с компютъра, не можем да се сближим .... :shy:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 9:17 pm
от Стеф
Скрит текст:
Изображение

май стана, а :hm:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 9:33 pm
от Pipilota
Стеф, трябва да качиш снимката в някой сайт, например snimka.bg. След като качиш снимката в този или някой друг сайт, кликаш върху самата снимка с десен бутон и избираш от менюто Copy Image Locations


След това идваш тук в полeто тук където пишеш коментара и в панела горе натискаш бутонът img и между двата тага [img]ЕТО%20ТУК[/img] слагаш адреса (линка) , т.е клик с десен бутон и натискаш PASTE или постави (ако е на БГ)
Дано да си ме разбрала ;)

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 9:43 pm
от Маня
Тя така и е направила. Но не е оразмерила снимката предварително. Затова е голяма. Иначе има линк: http://prikachi.com/images/399/7049399i.jpg

Ето я оразмерена:

Скрит текст:
Изображение

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 9:45 pm
от Pipilota
Ахам браво, Стеф, сложих снимката ти под бутон Скрит текст, че иначе целия форум стана една голяма снимка :laugh: :hug:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Нед Фев 09, 2014 11:20 pm
от tanita68
pipilota написа: Иначе аз нали казах че ми щеше да пробвам някаква гъбена каша, че най накрая с подръчни материали спретнах това Гъби фрикасе с пушено пиле Направо стана божествено невероятно вкусно.... :yess: :cook1:

Пипи, гъбките са страхотни! Даже ми изядоха половината, която си бях оставила за вечеря. :bigsm18:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Пон Фев 10, 2014 10:33 am
от лилит
pipilota написа:Обачеее Карнцеее, тоя желатин не се ли води протеин...от извстно време съм в чуденка... :doNotKnow: Хич не обичам да изпадам в подробности за някакви мини грмажчета в по-малко или в повече, ама нали знаеш като пуснем рецепта в сайта, и коментарите се почват..... ;)

Ами то става дума за цял блок протеин, не за мини грамажчета :th: 8гр желатин е 1 блок протеин. Пакетчето обикновено е 7гр.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Пон Фев 10, 2014 10:59 am
от Стеф
Manya написа:Тя така и е направила. Но не е оразмерила снимката предварително. Затова е голяма. Иначе има линк: http://prikachi.com/images/399/7049399i.jpg

Ето я оразмерена:

Скрит текст:
Изображение



Мани, а как да я оразмеря и да я направя като скрит текст? :( Извинявай за тъпите въпроси ама....

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Пон Фев 10, 2014 3:22 pm
от Pipilota
лилит написа:
pipilota написа:Обачеее Карнцеее, тоя желатин не се ли води протеин...от извстно време съм в чуденка... :doNotKnow: Хич не обичам да изпадам в подробности за някакви мини грмажчета в по-малко или в повече, ама нали знаеш като пуснем рецепта в сайта, и коментарите се почват..... ;)

Ами то става дума за цял блок протеин, не за мини грамажчета :th: 8гр желатин е 1 блок протеин. Пакетчето обикновено е 7гр.


Да, ама като се замисля, то в цялата рецепта която е за 6 блока има едно пакетче протеин. Т.е цлялото пакетче ако се раздели на 6 части, то не не би трябвало да се брои.
А ти Лилит къде изчезваш и се появяваш :laugh: Гледам че се разхождаш из форума на Розали и им носиш информация от тук ;) :laugh4: :laugh4:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Пон Фев 10, 2014 4:20 pm
от лилит
pipilota написа:А ти Лилит къде изчезваш и се появяваш :laugh: Гледам че се разхождаш из форума на Розали и им носиш информация от тук ;) :laugh4: :laugh4:
Даа, разпространявам правата вяра :laugh4:
Скрит текст:
даже в бой влезнах, ама се засягам на тема "зоната - поредната диетка" .
Наблъсках форума с линкове от тук :shy: , добре че съм модератора, та няма кой да ме санкционира :laugh1:

Те четат и тук момичетата, ама там сме си свикнали и предпочитат да си коментират там.
Гази с неговия подпис има да ми диша праха в скоро време :laugh4: .

pipilota написа:Да, ама като се замисля, то в цялата рецепта която е за 6 блока има едно пакетче протеин. Т.е цлялото пакетче ако се раздели на 6 части, то не не би трябвало да се брои.

Е, да ама се получава рецепта със 6 блока въглехидрат и 7,5 (пакет и половина) протеин, не ми звучи балансирано.
Няма ли да стане с още малко овес?

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Пон Фев 10, 2014 4:33 pm
от Маня
А дали не може да се ползва агар-агар. Той също желира и се ползва в значително по--малко количество от желатина. Имам опаковка у дома, ще погледна данните и ще ви ги споделя (ако има такива, разбира се, защото е купуван преди "взирането в етикетите" и "меренето до микрон" :lol: :lol: Разбивате ме с този "баланс" :laugh1: :laugh1:

P.S. Данни за Агар-Агар 100 г (растителен произход - морски водорасли)
мазнини < 0.10 г (ненаситени)
въглехидрати - 4.6 г
протеини - 1.10 г

2 г за 500 ml течност. Увеличете дозата, ако сгъстявате киселини или конфитюри

Как ли ще се пресметнат 2-та грама колко протеини съдържат :laugh4: :laugh1: :laugh1:

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Фев 11, 2014 1:34 pm
от лилит
Аз пък не разбирам на кое точно се присмиваш. Същността на зоната е балансът.
Вманиачаване е примерно да смяташ 2% кисело мляко за мазнина, а не да не пропускаш цели блокове протеин или въглехидрат.

Re: Готвене и рецепти в Зоната

МнениеПубликувано на: Вто Фев 11, 2014 3:27 pm
от a_krysteva
Да пусна и аз една рецепта,че само ползвам готови .
ТЕРИН С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ-12Б
(4 порции по 3Б)

4бр.белтъци--2П
4бр.яйца --4П
112гр.шунка--4П
560гр.печени чушки--4В
56гр.кашкавал--2П
4ч.л.зехтин--12М

сол,черен пипер,кимион,стръкче зелен лук,магданоз

Нарязвам чушките и шунката на дребно и ги смесвам в купа.Овкусявам с подправките.
Разделям сместа на две части.
В купа или с миксер разбивам добре яйцата и белтъците.
Прибавям ситно нарязано стръкче зелен лук,сол.
Разделям яйчената смес в 3 купички по равно.
Продълговата кексова форма я засилам с хартия и намазвам с 1ч.л зехтин.
В добре загрят тиган с 1ч.л зехтин,изпържвам леко едната купичка с яйчената смес.
Да се състи леко.Тази смес я изсипвам в формата с хартия.
Върху нея изсипвам полувината смес от чушки и шунка.
По същия начин изпържвам и втората купичка с яйчената смес,както първата,
с 1ч.л.зехтин.,съвсем леко сгъстена.Изсипвам я върху чушките и шунката.
Отгоре разпределям втората част от чушките и шунката.
Завършваме да редим терина с леко изпържената последна част от
яйчената смес,с последната ч.л.зехтин.
Печем терина на 200градуса,около 20 мин.
Поръсваме с настъргания кашкавал и печем до зачервяване.
Допълнително на всяка порция по 2ВИзображение