Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Чет Дек 17, 2015 2:21 pm

СПАНАЧЕНА ПИТА

ПИТАТА СЪДЪРЖА 12 БЛОКА ПРОТЕИН И ВЪГЛЕХИДРАТ, НЕ МОЖАХ ДА ПРЕЦЕНЯ КОЛКО МАСЛО ОТИДЕ ЗА НАМАЗВАНЕ НА ТАВИЧКИТЕ


СПАНАК 100ГР, НЕ ГО БРОЯ
ПРАЗ ЛУК 100ГР 1В
НАХУТ СВАРЕН И ОТЦЕДЕН ДОБРЕ 440ГР 11В
ЯЙЦЕ 1БР 1П
БЕЛТЪЦИ 5 БР 2и1/2П
СИРЕНЕ НИСКОМАСЛЕНО 300ГР 8и1/2П

СЛОЖИХ ТОЛКОВА БЕЛТЪЦИ, ЗАЩОТО ИМАХ СЧУПЕНИ ЯЙЦА, КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА ОПОЛЗОТВОРЯ, ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ НАГЛАСИ ПРОТЕИНИТЕ СПОРЕД ПРОДУКТИТЕ.
РЕШИХ ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАМ, ЗА ДА СИ ОПОЛЗОТВОРЯ СПАНАКА :))) ПРАВИХ ПИТАТА КЪСНО ВЕЧЕРТА, УМОРЕНА, И ХИЧ НЕ Й СЕ ТРЕСЯХ :))
В КУПА СМЕСИХ НАХУТА, СПАНАКА, СИРЕНЕТО И ЯЙЦАТА , ПРИБАВИХ БАКПУЛВЕР, ДЖОДЖЕН, МАГДАНОЗ И МАЛКО СОЛ И ПАСИРАХ С ПАСАТОРА, ПРАЗА СМЛЯХ ОТДЕЛНО НА ЧОПЪРА И ПРИБАВИХ И НЕГО. ИСКАХ ДА НАПРАВЯ КУРАБИИ, НО СМЕСТА МИ СЕ ПОЛУЧИ ДОСТА ВОДНИСТА, И ЗАТОВА Я РАЗПРЕДЕЛИХ В ТРИ МАЛКИ ТАВИЧКИ, МНОГО СА МИ ХУБАВИ ТАВИЧКИТЕ, КУПИХ СИ ГИ СЛЕД КАТО ПОЧНАХМЕ ДА СЕ ХРАНИМ ПО ЗОНАТА, ЗА ДА МОГА ДА ПЕКА НА ВСЕКИ ОТДЕЛНО, ВЪВ ЕДНА ФУРНА. ТА РАЗПРЕДЕЛИХ СМЕСТА, ПОСЛЕ Я ВЪРНАХ В КУПАТА, ЗАЩОТО БЯХ ЗАБРАВИЛА ДА НАМАЖА ТАВИЧКИТЕ С МАСЛО :)) НАМАЗАХ ГИ, И ПАК РАЗПРЕДЕЛИХ СМЕСТА, И ГИ БУТНАХ ДА СЕ ПЕКАТ. ОТНЕМА ОКОЛО 25-30 МИН.
СЛЕД КАТО СЕ ИЗПЕКОХА, ВСЕКИ СИ РАЗДЕЛИ ПИТАТА НА ЧЕТИРИ, И СИ ХАПНА КОЛКОТО ИСКА :)))
НА МЕН МНОГО МИ ДОПАДНА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНАТА ПИТА, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Я ПРАВЯ ЧЕСТО.
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Зоната
 

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Пет Дек 18, 2015 8:57 am

КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ПИЛЕ


КИСЕЛО ЗЕЛЕ
ПИЛЕ
ЛУК СТАР 1 ГЛАВИЧКА
ДАФИНОВ ЛИСТ, ЧУБРИЦА, ЧЕРВЕН ПИПЕР, ЧЕРЕН ПИПЕР.

МАКАР, ЧЕ В ЗОНАТА СЕ ПРЕПОРЪЧВА ПИЛЕШКОТО ФИЛЕ, НИЕ РЯДКО, НО СИ КУПУВАМЕ ЦЯЛО ПИЛЕ ОТ МАРКАТА ДЮК ( ДРУГИТЕ СА МИ ГАДНИ, И ДЮК ТРЯБВА ДА МЕ ПОЧЕРПЯТ ЗА РЕКЛАМАТА:))) ПРИЧИНАТА Е В КОКАЛКИТЕ, КОЛКОТО И ДА ЗВУЧИ СМЕШНО :))) НЯМА ЛИ КОКАЛЧЕ , НЯМА И ВКУСЕН БУЛЬОН.
ТРАНЖОРИСТА В КЪЩИ Е МАЙКА МИ. ТЯ ГО РАЗФАСОВА, ИЗХВЪРЛЯ КОЖАТА И ТРЪТКАТА, ОТДЕЛЯ БУТЧЕТАТА И ГИ ОБЕЗКОСТЯВА, ОТДЕЛЯ И ФИЛЕТАТА. ОБИКНОВЕНО СИ ГИ ПЕЧЕМ НА СКАРА. ФЕНЕРА, КОКАЛКИТЕ НА БУТЧЕТАТА И КРИЛЦАТА ПОЛЗВАМЕ ИЛИ ЗА БУЛЬОН, ПО ТЯХ ИМА И ДОСТА МЕСЦЕ, ИЛИ КАКТО Е В СЛУЧАЯ, НАПРАВО ГИ ГОТВИМ . ВЧЕРА ГИ СГОТВИХМЕ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ.
ПОНЕЖЕ, ВЕЧЕ СМЕ ГОТВИЛИ ЗЕЛЕ НЯКОЛКО ПЪТИ, И ВИНАГИ МИ ИЗЛИЗА ГОТОВО 90ГР ЗА БЛОК, НЕ СИ ИГРАЯ ДА МЕРЯ, А ПРОСТО ПЪЛНЯ ТЕНДЖЕРАТА :))
ГОТВИХМЕ В ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ.
НЕ СМЕ ПОЛЗВАЛИ МАЗНИНА.
СЛОЖИХМЕ МЕСОТО В ТЕНДЖЕРАТА, ЗАЕДНО С ЕДНА ГЛАВА СТАР ЛУК , НАРЯЗАНА НА СИТНО, И С ПОДПРАВКИТЕ, ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР СЕ СЛАГА СЛЕД КАТО ПОБЕЛЕЕ МЕСОТО, ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕПЪРЖИ, ИМА НЕПРИЯТЕН ВКУС, И СЕ БЪРКА МАЛКО ДА СЕ ПОСГОТВИ, ЗА ДА НЯМА ВКУС НА СУРОВО. МАЙКА МИ ВИНАГИ МЕ Е УЧИЛА ДА СЛАГАМ ПОДПРАВКИТЕ ЗАЕДНО С ЛУКА, И ЯСТИЯТА Й ВИНАГИ СА БИЛИ МНОГО ВКУСНИ, А КОГАТО ГОТВИ СЕ НОСИ БОЖЕСТВЕН АРОМАТ :))
ОТВЛИЧАМ СЕ ПАК :))
ТА , МЕСОТО СЕ ЗАДУШАВА С ЛУКА, ДАФИНОВИЯ ЛИСТ, ЧУБРИЦАТА, ЧЕРНИЯ ПИПЕР , ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ КЪЛЦАХ ЗЕЛЕТО, СЛОЖИХ ОКОЛО ЗЕЛКА И ПОЛОВИНА, ПРИБАВЯХ ПО МАЛКО ЗЕЛЕ И РАЗБЪРКВАХ.
ЗАТВОРИХМЕ ТЕНДЖЕРАТА И ГОТВИХМЕ НА БАВЕН ОГЪН ДВАДЕСЕТИНА МИНУТИ.

ТОВА ЯСТИЕ Е ПОРЕДНИЯ ПОКАЗАТЕЛ, ЧЕ ЗОНАТА НИ ОГРАНИЧАВА МНОГО МАЛКО, И ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГОТВИ ПО ПРИНЦИПИТЕ НА ЗОНАТА, РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРЕТЕГЛИШ ПРЕДИ ДА СГОТВИШ, И ПРЕДИ СЕДНЕШ ДА ОБЯДВАШ ИЛИ ВЕЧЕРЯШ, КОЕТО ОТНЕМА НЯКОЛКО МИНУТИ. МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОТДЕЛИТЕ МИНУТА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ?

СЪЩО ТАКА СМЯТАМ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОТВИ ПО ЗОНАТА И ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ВСИЧКИ СЕ ХРАНЯТ ТАКА, НЕ ВИНАГИ РАЗБИРА СЕ, НО ЧЕСТО, ПРОСТО СЕГА ГОТВИМ БЕЗ ОЛИО (НА ВКУСА ТОВА НЕ СЕ ОТРАЗЯВА, ОСОБЕНО АКО ЯСТИЕТО Е ДОБРЕ ОВКУСЕНО) БЕЗ КАРТОФИ И ОРИЗ. А ПРЕДИ ТЕ НИ БЯХА ОСНОВНА ХРАНА.ПОНЯКОГА СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ВЪОБЩЕ НЕ МИ ЛИПСВАТ.
И СЕ УЖАСЯВАМ, КАТО СИ ПРЕДСТАВЯ КОЛКО ОЛИО СМЕ ИЗЯЛИ.

ТОВА Е МОЯТА ВЕЧЕРЯ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ ОТ ТРИ БЛОКА:
КИСЕЛО ЗЕЛЕ 180ГР 2В
ПИЛЕШКО 75ГР 3П
ПОЛОВИН ДВОЕН ХЛЕБЕН МЪФИН 1В
БАДЕМИ 9БР 3М
СКИЛИДКА ЧЕСЪН :)))
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Хриси » Сря Дек 30, 2015 4:46 pm

Здравейте! Знам, че не е уместно да ви споделям точно преди НГ тази здравословна и вкусна рецепта, нооо след голямото преяждане, ще ви дойде добре.:

броколи - 320 г розички- 1БВ
спанак - 300 г- 1/4 БВ
извара - 250 г- 4БП
праз - 3/4 БВ
кашкавал - 56 гр- 2 БП
зехтин, сол, джоджен по желание

Приготвяне на Гювечета с броколи и спанак

Броколите се измиват, след което се бланшират за кратко. Спанакът и празът се почистват и наситняват.

Всички продукти се задушават в малко зехтин до омекване, след което се поръсват със сол и към тях се добавя изварата.

След това се разпределят по равно в две гювечета.

Поръсват се с кашкавал и се запичат в загрята на 180 градуса фурна до получаването на апетитна златиста коричка.

Станаха много вкусни!

Весело посрещане на празниците и успешна Нова 2016 Година!
Човек не може да открие нови океани, докато не събере куража да изгуби брега от погледа си.
Хриси
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 156
Регистриран на: Пет Яну 03, 2014 4:40 pm
София

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Пет Яну 01, 2016 4:19 pm

Моята постна мусака за бъдни вечер :))))

МУСАКА ОТ ТИКВА

ТРИ ПОРЦИИ, ВСЯКА Е 3 БП+В+М
ГЪБИ 360ГР 1В
ЛУК 65ГР 1/2В
ПРАЗ 50ГР 1/2В
ПРЯСНА ПИПЕРКА 120ГР 1/2В
КИСЕЛО ЗЕЛЕ 200ГР 2В
ТИКВА 630 4и1/2В
КАЙМА 200ГР 7П
ЯЙЦА 2БР 2П
КИСЕЛО МЛЯКО МАЛКО ЗА ЗАЛИВКАТА

ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ НАРЯЗАХ НА КУБЧЕТА И ЗАДУШАВАХ С МАЛКО ВОДА ИЛИ БУЛЬОН НА ТИХ ОГЪН, ДОКАТО ТИКВАТА ОМЕКНЕ, ЗАЕДНО С ПОДПРАВКИ ( СЛОЖИХ ОТ ВСИЧКИ НАЛИЧНИ :))) ПОСЛЕ РАЗПРЕДЕЛИХ В ТРИ МАЛКИ ТАВИЧКИ. КАЙМАТА ЗАПЪРЖИХ С МАЛКО МАСЛО, РАЗПРЕДЕЛИХ НА ТРИ И ПРИБАВИХ КЪМ ВСЯКА ПОРЦИЯ ЗЕЛЕНЧУЦИ. РАЗБИХ ЯЙЦАТА СЪС КИСЕЛО МЛЯКО, РАЗДЕЛИХ НА ТРИ И ЗАЛЯХ ПЛЪНКАТА ВЪВ ВСЯКА ТАВИЧКА, И ГИ ЗАПЕКОХ МАЛКО ВЪВ ФУРНАТА. ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ ПРЕПИЧАТЕ МНОГО ЗАЛИВКАТА, ПО СОЧНА Е ПО ВКУСНА.
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Пет Яну 01, 2016 4:48 pm

ПИЛЕ МЕКСИКАНА

ТРИ ПОРЦИИ, ВСЯКА Е 3 БЛОКА П+В+М

ПИПЕР ПРЕСЕН ИЛИ БЛАНШИРАН ЗАМРАЗЕН 960ГР 4В
( ИМАМ ЗИМНИНКА :)))
ЛУК СТАР 130ГР 1В
ПРАЗ 100ГР 1В
ГРАХ ЗАМРАЗЕН НЕЖЕН 60ГР 1и1/2В
ЗРЯЛ БОБ КОНСЕРВА 90ГР ПО ЕТИКЕТ 1и1/2В
ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, МОГАТ ДА СЕ ЗАМЕНЯТ, САМО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗЯТ СЪОТНОШЕНИЯТА НА БЛОКОВЕТЕ.

НАРЯЗАХ МЕСОТО НА ЖУЛИЕНИ И ГО ЗАДУШИХ В МАСЛО СЪС СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР. ИЗВАДИХ ГО ОТ ТЕНДЖЕРАТА, И НА НЕГОВО МЯСТО СЛОЖИХ ДА СЕ ЗАДУШАВАТ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ, С МАЛКО ПИЛЕШКИ БУЛЬОН, ИЛИ ВОДА, НЕ ГИ ПРЕСГОТВЯМ, ПРЕДПОЧИТАМ ПИПЕРА ЛЕКО ХРУПКАВ. ПОДПРАВКИТЕ МИ ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА СОЛ, ЧЕРЕН ПИПЕР, ДАФИНОВ ЛИСТ, ДВЕ ЗЪРНА БАХАР И КАВОТО СЕ СЕТЯ НА МОМЕНТА. ГРАХА И БОБА ГИ СЛАГАМ СЛЕД КАТО ДРУГИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ СА ГОТОВИ.
РАЗПРЕДЕЛЯМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ НА ТРИ , ПИЛЕШКОТО И НЕГО И ГОТОВО.
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Пет Яну 01, 2016 5:00 pm

МАРИНОВАНИ ПИПЕРКИ

СТРАХОТНА ГАРНИТУРА ( СПОРЕД МЕН РАЗБИРА СЕ )

ТРИ БЛОКА ВЪГЛЕХИДРАТ, НО КОЛИЧЕСТАВАТА СА ПРИМЕРНИ


В ТАЗИ РЕЦЕПТА СА ВАЖНИ ПОДПРАВКИТЕ

ПИПЕР ПРЕСЕН ИЛИ ЗАМРАЗЕН 480ГР
ЛУК СТАР 130ГР
МАСЛО 1 Ч.Л
ДАФИНОВ ЛИСТ
БАХАР 3 ЗЪРНА
СОЛ
ЧЕРЕН ПИПЕР
КИМИОН
ОЦЕТ

ПЪРВО ПУСКАМ ПОДПРАВКИТЕ В МАСЛОТО, ДОКАТО ЗАГРЯВА, ТЕ ДА СИ ПУСКАТ АРОМАТА, ПРИБАВЯМ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ, ДА СЕ ЗАДУШАТ И ТЕ, ЩЕ ВИ ТРЯБВА И МАЛКО ВОДА ИЛИ БУЛЬОН. ИМА ЕДИН МОМЕН КОГАТО ПИПЕРА Е ГОТОВ, НО ВСЕ ОЩЕ Е ЛЕКО ХРУПКАВ, ОПИТВАМ СЕ ДА ГО УЦЕЛЯ :)) ТОВА ЯСТИЕ ТРЯБВА ДА СЕ БЪРКА И СЛЕДИ. СЛЕД КАТО ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ГОТОВИ, СЕ ПРИБАВЯ ОЦЕТА. НЯМА ДА УТОЧНЯВАМ КОЛИЧЕСТВО, ЗАЩОТО ВСЯКА МАРКА Е С РАЗЛИЧНА КИСЕЛИННОСТ, НЕКА БЪДЕ НА ВКУС.
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Пет Яну 22, 2016 2:59 pm

ЗОНОВ ПАЙ С ИЗВАРА И БОРОВИНКИ

12 пайчета, всяко е 1 блок протеин и въглехидрат, за баланс хапнете три бадема със всяко пайче :))

За тестото:
овесено брашно 140 гр. 10в
пъдпъдъчи яйца 6 бр. 1п
белтъци 2 бр. 1п
ванилия
стевия 3 препълнени чаени лъжички

За плънката:
извара 480 гр. 8п
пъдпъдъчи яйца 6 бр 1п
белтъци 2 бр. 1п
боровинки замразени 160 гр. 2в

Можете да заместите пъдпъдъчите яйца с обикновени.

От овесеното брашно , яйцата и подправките разбъркахме с лопатката тесто, претеглихме и разделихме на 12 топчета, и ги поставихме във формите за мъфини. С пръсти , намазани в масло разстелихме тестото по стените на силиконовата подложка. Запекохме в загрята фурна за 5 минути. тестото реши да се надигне, на го попритиснах с лъжицата за сладолед и то се отказа :)).
Докато тестото се печеше, подсладих изварата със стевията, направих първо това , за да мога да усетя сладоста, забелязала съм, че стевията след като мине термична обработка губи част от сладоста си, затова ако искате сладкиша да е сладък след изпичане, трябва да го опитате суров, и той да е прекалено сладък. Отделих белтъците и ги разбих на сняг, смесих ги със изварата и подправките. Последни прибавих боровинките, леко размразени и отцедени, разбърках сместа и я разпределих по формичките. На всяко пайче забучих по една вишничка, без да я броя :)) Пекохме ги още 15 минути на силна фурна.
След като изстинаха малко спаднаха, но много ми харесват на вид и на вкус. Определено ще ги направя пак :)) Този вид сладкиши, колкото повече седят, толкова по хубави стават. Стевията може да се замести с мед, или агаве, но ще трябва да се изчисли наново. Бих ги направила и с малини.
Снимки в блогчето ми :laugh4:
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот tanita68 » Съб Яну 23, 2016 8:06 pm

Това последното трябва да взема да го пробвам! Само че имам само овесен грис, вероятно ще стане да го използвам вместо брашно, че тук не успях да открия овесено брашно.
:)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот roksi » Съб Яну 23, 2016 8:29 pm

Кате,напрвих нахутената баница ,много добре се получи,малко ми идва по- соленка от сиренцето,ама вкусна. :thanku: : :bigsm39:
Аватар
roksi
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 125
Регистриран на: Сря Фев 06, 2013 8:48 pm

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Маня » Съб Яну 23, 2016 8:45 pm

roksi написа:малко ми идва по- соленка от сиренцето...

Ами сиренето може да се обезсоли, като покисне поне един ден във вода :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Маня » Съб Яну 23, 2016 8:48 pm

tanita68 написа:Това последното трябва да взема да го пробвам! Само че имам само овесен грис, вероятно ще стане да го използвам вместо брашно, че тук не успях да открия овесено брашно.
:)


Вероятно ще стане, просто го понакисни във водичка предварително. Както вероятно знаеш, овесените ядки като престоят по-дълго време във вода стават леко лигави. Вероятно ще има подобен ефект и с гриса, макар че той е с малко по-различна консистенция. А можеш да пробваш след като е покиснал лееекичко да го свариш преди употреба.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот roksi » Нед Яну 24, 2016 8:34 am

Маня написа:
roksi написа:малко ми идва по- соленка от сиренцето...

Ами сиренето може да се обезсоли, като покисне поне един ден във вода :)

Нямах време да го чакам,нахута беше накиснат от два дена и имаше балончета като за вксване,така че трябваше да се действа бързо :laugh1: :laugh1хапвам си ги с кефф... :laugh4:
Аватар
roksi
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 125
Регистриран на: Сря Фев 06, 2013 8:48 pm

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Маня » Нед Яну 24, 2016 8:39 am

roksi написа:.....нахута беше накиснат от два дена и имаше балончета като за вксване,така че трябваше да се действа бързо....


Няма страшно, моят е киснал и по три дни и като го оплакнеш обилно нищо му няма... Така ми киснат и овеса, и ядките. Само им сменям водата всеки ден.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Нед Яну 24, 2016 10:12 am

Дами, направих още два вида пайчета, тия със сиренцето най ми харесаха :) и другите ми харесват, но със сиренето ги направих с нахутено брашно.
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот roksi » Нед Яну 24, 2016 11:03 am

Струва ми се,че с тези глезотиики :bigsm39: ,всеки ден нови и нови-наблягам повече на зърнените, и после бавно свалям :laugh1: :bigsm35: Кате ......спри се малко :laugh1:
Аватар
roksi
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 125
Регистриран на: Сря Фев 06, 2013 8:48 pm

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

Мнениеот Katerinka » Нед Яну 24, 2016 1:05 pm

Две седмици няма да готвя, ще карам на домати консерва със сиренце :laugh1:
То аз се и поизчерпих май от към вдъхновение :laugh4:
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 635
Регистриран на: Сря Май 27, 2015 6:10 am
Жена

ПредишнаСледваща


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron