Такааа, Пипилотка да докладва сега
Сутринта пратих имейл на зоновия инструктор на мъжо, ама не ме свъртя да дочакам отговора и на обед звъннах директно и говорих с някъв мениджър, за пустите му печени и сурови меса.... и от двете места получих един и същи отговор
Значи да почна направо с отговора 1 блок сурово пилешко месо е 1 унция, демек 28 грама, а 1 блок готвено пилешко месо е пак 1 унция или 28 грама
1oz raw = 7g of protein
1oz. cooked = 7g of protein
Обяснението беше, че при готвенето или топлинната обработка количеството на протеина не се променяло в месото, с изключение на овъглените (аз го разбирам поизгорелите) меса. Човека ми каза точно така: ако вземеш 3 унции пилешко месо (демек 3 блока) и го наготвиш, после месото ще тежи 2.5 унции. И в двата случая количеството на протеина остава същото, като изгубената част от теглото на месото е мазнини и вода. И понеже разликата е много малка, казаха да смятаме суровото и готвеното по 1 унция.
А информацията за унция и половина, която ми дадоха преди, т.е 42 грама се отнасяло за шунките, саламите и филетата, които също са печени или готвени, но в тях имало различни примеси, и за това количеството за един блок е по голямо.
Това е положението момчета и момичета, по този въпрос се обаждам за 3ти път в Зоната, и повече не мисля да звъня, че ще ме помислят за малоумна
Ще направя едно малко уточнение в таблицата, за да няма объркване