Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2
Публикувано на: Нед Сеп 20, 2015 11:08 am
Зонкоцепта за ризото с гъби 8 БВМ
Това е една невероятно лесна , но изумително вкусна рецепта, която гледах по руската телевизия, в оригинал се приготвя с жито.
Овес 6 по 14гр 6 БВ
домати 240 гр 1 БВ
лук 65 гр 1/2 БВ
гъби 540 гр 1 и 1/2
масло 3 ч.л. 9 БМ
Овеса се накисва предната вечер, сварявам го /аз ползвам начин от форума завира , изключвам, седи няколко часа, пак завира, изключвам и пак седи няколко часа, много ми харесва този начин, струва ми се по щадящ /
В тенджера или уок тиган се задушава в маслото лука, на ситно нарязан, заедно с подправките-сол, черен пипер, прибавят се гъбите, аз ги режа на филийки, и не задушавам много лука и гъбите, защото ги харесвам алангле така, след като са готови лука и гъбите прибавяме и нарязаните на дребни кубчета доматите , задушаваме 1-2 минути и прибавяме овеса, разбъркваме да се смесят ароматите и да се стопли овеса, поръсваме с пресен магданоз и воаля
Аз разпределям на три порции по три блока и съответно прибавям по три блока протеин към всяка.
Това е една невероятно лесна , но изумително вкусна рецепта, която гледах по руската телевизия, в оригинал се приготвя с жито.
Овес 6 по 14гр 6 БВ
домати 240 гр 1 БВ
лук 65 гр 1/2 БВ
гъби 540 гр 1 и 1/2
масло 3 ч.л. 9 БМ
Овеса се накисва предната вечер, сварявам го /аз ползвам начин от форума завира , изключвам, седи няколко часа, пак завира, изключвам и пак седи няколко часа, много ми харесва този начин, струва ми се по щадящ /
В тенджера или уок тиган се задушава в маслото лука, на ситно нарязан, заедно с подправките-сол, черен пипер, прибавят се гъбите, аз ги режа на филийки, и не задушавам много лука и гъбите, защото ги харесвам алангле така, след като са готови лука и гъбите прибавяме и нарязаните на дребни кубчета доматите , задушаваме 1-2 минути и прибавяме овеса, разбъркваме да се смесят ароматите и да се стопли овеса, поръсваме с пресен магданоз и воаля
Аз разпределям на три порции по три блока и съответно прибавям по три блока протеин към всяка.