Italiano написа:Благодаря, Гого! Ще си добавя чесъна в табличката.
Днес срещнах една тема за пчелния прашец и се замислих ... би трябвало да е въглехидрат нали? Само че колко прашец е 1 блок?
А в нея пише: "възможност за използуване при лечението на захарната болест, тъй като стимулират отделянето на инсулин". А ние всъщност търсим баланса при инсулина.
Някой може ли да даде конкретно мнение и съвети за пчелния прашец, че имам едни 100 гр. у нас и не знам какво да ги правя?
http://www.bb-team.org/articles/3228_pchelen-prashetsот където: "Целулоза се съдържа в обвивката на зърната в количество 1-3%, нишестето достига до 7%. Високо мастно съдържание има прашецът, получен от звъниче - 19,80%, глухарче - 14%, гречиха - 12,87%. Установени са деканова, палмитинова, линолова, олеинова, линоленова, стеаринова, лауринова, ейкозинова и бехенова киселина
Източник: Пчелен прашец
http://www.bb-team.org/articles/3228_pc ... z2VuGlve1Q Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook"
или аз го разбирам така - нишесте = въглехидрати = 7% максимум и масленост да кажем средно 14 %, не виждам протеини и мисля че не би следвало да ги има или за 100 грама прашец : 14 гр мазнини, 7 гр въглехидрати, но като знам че се приема по около 1 съпена лъжица на ден, мисля че по-добре не го смятай изобщо