Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот julypv2 » Чет Окт 09, 2014 5:28 pm

Добра вечер, ЗоНовЦи,

тези дни все да ви питам и все не остава време: мислите ли, че ще излезна от зоната ако пия домашна лимонада направено от следните продукти:
1 лимон, 1 л. вода, джинджър 1 ч.л. За по-вкусно се слага медец, но на мен следващите 2 месеца не ми е позволено. ;) Та без медеца, дали бих могла да си го разпределя за деня на 4 чаши и да си го пийна. Това е доста и очистващо.
Да ви кажа, че от 3 дни кантара показва точно 71,00. Ни по-вече, ни по-малко. Дори си помислих, че нещо не е наред, а е нов. Заради зоната си го купих. Добре, че мъжо се тегли и разбрахме, че е наред.

Усмивки. :)
Аватар
julypv2
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Зоната

Мнениеот Маня » Чет Окт 09, 2014 5:44 pm

Джули, това е много приятна напитка, и полезна. Не пречи, според мен, да си я пийваш вместо вода през деня. А понеже ще ти е малко остричка без меда, можеш да помишлиш да я подсладиш със стевия. Става супер. Аз поне така си я правя през почивните дни, че не ми се носят и шишета, освен кутийки, на работа. Аз добавям и няколко листенца от свежа мента.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот julypv2 » Чет Окт 09, 2014 5:56 pm

О, да Маня, съгласна съм за ментичката,бях я пропуснала. Благодаря ти. Много я обичам и у нас често си я правим. Усмивки. :)
Аватар
julypv2
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот roksi » Чет Окт 09, 2014 8:15 pm

Благодая ви момичета !
Аватар
roksi
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот eldass » Пет Окт 10, 2014 9:29 am

Сега забелязах, че таханът е посочен като 1/2 супена лъжица мазнина тук в таблицата, в сайтовете на Зоната е 1/2 чаена лъжица. А и има логика, всички мазнини са малки количества, защото са много калорични /само авокадото е супена лъжица/. Изчислих и по етикет един блок мазнина е 2,88 гр., което е половин чаена лъжица. Това е лоша новина за мен, а аз си лапах смело таханче, когато ям сух протеин... :stupid:
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот ginette » Пет Окт 10, 2014 9:44 am

eldass написа:Сега забелязах, че таханът е посочен като 1/2 супена лъжица мазнина тук в таблицата, в сайтовете на Зоната е 1/2 чаена лъжица. А и има логика, всички мазнини са малки количества, защото са много калорични /само авокадото е супена лъжица/. Изчислих и по етикет един блок мазнина е 2,88 гр., което е половин чаена лъжица. Това е лоша новина за мен, а аз си лапах смело таханче, когато ям сух протеин... :stupid:
И за мен ,аз дори се запасих от арабски магазин с тахан :th: Винаги съм се чудила още нещо -колко гр.е 1супена лъжица авокадо ,(някой да го е мерил) че и него много го обичам :laugh:
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Пет Окт 10, 2014 9:50 am

Хммм, и аз тахана си го хапвам по половин супена лъжица ... :think2:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот eldass » Пет Окт 10, 2014 9:54 am

ginette, дано не ме лъже паметта - 18 гр.
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот ginette » Пет Окт 10, 2014 9:58 am

eldass написа:ginette, дано не ме лъже паметта - 18 гр.
Благодаря ти ! Сега ще си го запиша в папката. :)
Аватар
ginette
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот qgodka8 » Съб Окт 11, 2014 12:31 pm

Канелата брои ли се като блок или нещо защото искам да пробвам да сложа в прясното си мляко за вкус.
qgodka8

Мнениеот Маня » Съб Окт 11, 2014 12:36 pm

Подправките не се броят в Зоната. Както казва Бари, те са "free". Подобно е и положението със спанака, ако добавиш 100-тина грама към салатата си. В подправките влиза и чесъна. Но има зонковци, които и него го пресмятат :lol:

Добре е в първите месеци в Зоната да избягваш прясно мляко.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот gogo » Съб Окт 11, 2014 4:03 pm

Manya написа:Подправките не се броят в Зоната. Както казва Бари, те са "free". Подобно е и положението със спанака, ако добавиш 100-тина грама към салатата си. В подправките влиза и чесъна. Но има зонковци, които и него го пресмятат :lol:

Добре е в първите месеци в Зоната да избягваш прясно мляко.

Маня, едно е да вземеш чесъна за подправка - 1 или 2 скилидки. Друго е да изядеш 1 или 2 глави. Тогава мисля, че трябва да се вземе предвид като ВБ. ;)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот vanja » Съб Окт 11, 2014 8:02 pm

Здравейте, скоро не съм писала, но ви чета и разбира се съм си в Зоната. :) Сега имам въпрос относно соята - не съм сигурна как да я смятам, по данни от състава на храните печената соя, изчислени по етикет са 20г 1П, 56г 1В и 6г 1М, т.е ако изям 60г печена соя - това са 1В+3П+10М, а за варената стойностите са 42г 1П, 4г 1В и 17г 1М. т.е 40г са 1П и 2М. Съвсем се обърках и не ми е много ясно правилно ли я смятам . Трябва ли да се смята само като протеин или да броим и въглехидратите вътре :think2:
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Бургас

Мнениеот Italiano » Съб Окт 11, 2014 11:28 pm

Трябва да внимаваш за въглехидратите при натрупване.
Но в случая проблем са ти мазнините.
А те, очевидно, са доста.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот vanja » Нед Окт 12, 2014 9:17 am

Да, наистина е много мазна, май ще е по-добре да си поръчам грахов протеин, когато искам протеина ми да е растителен, че за тази соя и без това има доста негативни мнения.. :hm:
Аватар
vanja
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Бургас

Мнениеот IRINA-7 » Пет Окт 17, 2014 8:01 am

julypv2 написа:Добра вечер, ЗоНовЦи,

тези дни все да ви питам и все не остава време: мислите ли, че ще излезна от зоната ако пия домашна лимонада направено от следните продукти:
1 лимон, 1 л. вода, джинджър 1 ч.л. За по-вкусно се слага медец, но на мен следващите 2 месеца не ми е позволено. ;) Та без медеца, дали бих могла да си го разпределя за деня на 4 чаши и да си го пийна. Това е доста и очистващо.
Да ви кажа, че от 3 дни кантара показва точно 71,00. Ни по-вече, ни по-малко. Дори си помислих, че нещо не е наред, а е нов. Заради зоната си го купих. Добре, че мъжо се тегли и разбрахме, че е наред.

Усмивки. :)

Здравейте ,
казвам се Ирина и се регистрирах преди няколко дни. Четах доста за зоната и ми изглеждаше много сложно , но накрая една приятелка ми обясни доста неща. Аз имам натрупано наднормено тегло от година и половина поради прием на хормонални лекарства. Досега през целия си живот не съм имала проблеми с теглото си. Много ми е тудно и още много много не разбирам как да комбинирам нещата. Чата ваши публикаций с готови рецепти и през почивните дни ще приготвя една любима рецепта на Павката( приятелката ми). Имам страшно мого въпроси естествено......... Опитвам се да започна да закусвам кисело мяко е бадеми, но ми трудно . Аз нямам апетит сутрин...... за разлика от вечерта. Надявам се че пиша на правилното място, ако не е така много се извинявам..... Стистайте ми палци да успея.
IRINA-7

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене