Страница 17 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 4:40 pm
от Italiano
Мони, по принцип колбасите са 42 гр. за 1 ПБ.
Ако си го смятала по 28 гр. за блок, то значи си събрала 4 ПБ по твои сметки.
Хубавото в случая е, че разликата между 42 и 56 не е чак толкова голяма, а и предполагам, че колбасът е някакъв български, та като нищо може да се окаже 56 гр. за 1 ПБ, щото едва ли има много месо вътре. Неслучайно кренвиршите са по 56 гр. за блок.

Бъди по-прецизна с мазнините. Използвай зехтин екстра върджин и по възможност за овкусяване, а не за пържене. Поне в началото така.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 5:36 pm
от moni03
Ясно разбрах, да си кажа честно основните хранения не са ми проблем нито огладнявам до следващото нито нищо...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 5:50 pm
от Dimana_19
Italiano написа:
Dimana_19 написа:... Свинският бут, който се продава в големите магазини на грамаж, той мисля че е пушен, дали се води като деликатесно свинско или крехко свинско ...

Здравей, Димана!
Ако е на калъпче, значи е обработван и най-вероятно смесван с нещо друго. Тогава е 42 гр. за блок.
Ако си е цял бут, който само е опушен, тогава си е чисто месо и е 28 гр. за блок.

Благодаря много :) :) :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 5:56 pm
от tanita68
moni03 написа:Ясно разбрах, да си кажа честно основните хранения не са ми проблем нито огладнявам до следващото нито нищо...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.

Пробвай с нещо друго за междинна закуска след като млякото ти действа по този начин. Например извара с плод и ядки, шунка с домат и маслинки или ядки. Аз сега много си харесах протеиновите мъфини на Хипо - рецептата е в дневника и и в темата за готвенето. Може да си направиш и мъфини или солен кекс от рецептите в сайта - удобни са за закуските. Просто трябва да пробваш от какво няма да огладняваш.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 6:16 pm
от moni03
Понеже ми е рано за вечеря а съм гладна,реших да направя 2-ра закуска от 1 блок. Нали не е грешка? И аз реших да махна млякото,очевидно от него ми става така. Сега приготвям

0,240гр. домат
0,056гр.котидж сирене --това чудо е убийствено вкусно бе,как не съм го надушила :stupid:
3бр.маслини

И важен въпрос,понеже мисля прочетох различни мнения. Когато смятаме по етикет кое взимаме за водещо, най-голямото число или най малкото?
Ето етикета на сиренето примерно.за 100гр.
МАЗНИНИ 4,5Г
ВЪГЛЕХИДРАТИ 3,0Г
БЕЛТЪЧИНИ 12,5Г

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 6:29 pm
от HippoDel
moni03 написа:Ясно разбрах, да си кажа честно основните хранения не са ми проблем нито огладнявам до следващото нито нищо...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.

Мони, както Танита ти е написала, ако смениш киселото мляко с нещо по-засищащо, може да издържиш по-дълго, но е нормално, след междинната закуска от 1 блок да огладняваш бързо, трябва до 2 часа да ти е следващото ядене. Просто, като огладнееш след час, час и половина, яж следващото ядене.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 6:30 pm
от Маня
moni03 написа:И важен въпрос,понеже мисля прочетох различни мнения. Когато смятаме по етикет кое взимаме за водещо, най-голямото число или най малкото?
Ето етикета на сиренето примерно.за 100гр.
МАЗНИНИ 4,5Г = 33.33 г 1 БМ
ВЪГЛЕХИДРАТИ 3,0Г = 300 г за 1 БВ
БЕЛТЪЧИНИ 12,5Г = 56 г за 1 БП


Най-малката стойност получена по формулата определя вида на продукта. В случая котиджа е смесен продукт и трябва да приемаш 56 г за 1 БПМ и да не добавяш мазнини. Както при киселото мляко от 2%.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 6:42 pm
от HippoDel
moni03 написа:Понеже ми е рано за вечеря а съм гладна,реших да направя 2-ра закуска от 1 блок. Нали не е грешка? И аз реших да махна млякото,очевидно от него ми става така. Сега приготвям

0,240гр. домат
0,056гр.котидж сирене --това чудо е убийствено вкусно бе,как не съм го надушила :stupid:
3бр.маслини

И важен въпрос,понеже мисля прочетох различни мнения. Когато смятаме по етикет кое взимаме за водещо, най-голямото число или най малкото?
Ето етикета на сиренето примерно.за 100гр.
МАЗНИНИ 4,5Г
ВЪГЛЕХИДРАТИ 3,0Г
БЕЛТЪЧИНИ 12,5Г

По-добре да хапнеш още една закуска, вместо да те мъчи глад. Освен това, когато усетиш глад - изпий чаша вода, защото понякога мислиш, че усещаш глад, а всъщност е жажда. :)
От тези данни излиза следното:
150:4,5=33г
900:3=300г
700:12,5=56г
Взима се най-малкото число, излиза, че сиренето ти е мазнина 1МБ=33г, но все пак може да го приемеш за смесен продукт 1ПБ+1МБ=56г :hug:

Ей, Маня, бърза си, като стрела! :laugh1:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 6:52 pm
от Маня
Hippo написа:Ей, Маня, бърза си, като стрела! :laugh1:
Иначе рискувам пак да си прегоря вечерята :laugh1: Май ще трябва наистина да гася компа преди да включвам котлона :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 7:04 pm
от gogo
Dimana_19 написа:Здравейте, от скоро съм в зоната и може би за това имам доста въпроси, на които се надявам да намеря отговор тук. Един от тях е - Свинският бут, който се продава в големите магазини на грамаж, той мисля че е пушен, дали се води като деликатесно свинско или крехко свинско. Питам, защото разликата между тях е 14 грама а, всички които участват в зоната, знаят колко важни са те. Благодаря предварително! :) :) :) :) :) :) :)


Димана, това за деликатесно и крехко свинско от таблицата с блоковете се отнася до САЩ. Там е ясно какво е деликатесно свинско, какво съдържа, колко протеини има. В БГ няма никакво значение какво пише. Единствено можем да се молим да има данни на етикет и те да са верни. И да си изчислим блоковете. Всичко друго е шменти-капели.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 7:08 pm
от gogo
moni03 написа:Преди да се измеря щателна с шивашкият метър, по мое усмотрение на мерките калкулатора ми генерира 11Б.
След измерване ми даде 9Б, бях по два дни на двата вариянта и установих,че 9 са ми малко /чувствам се гладна/ а 11 са ми много-чувствам се подута и реших че за мен е варианта 10Б.

Тъкмо преди малко приключих обяд от 3Б

2бр белтъци +56гр. извара+56гр колбас
240гр. домат+1филия бонус /27гр./
130гр пъпеш


Мони, не знам какъв колбас ползваш, но съм сигурен на 1000%, че не е балансиран за протеин, т.е е тъпкан с мазнини. Не препоръчвам на никого да яде колбаси, които са мазнини.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 7:12 pm
от Маня
gogo написа:Димана, това за деликатесно и крехко свинско от таблицата с блоковете се отнася до САЩ. Там е ясно какво е деликатесно свинско, какво съдържа, колко протеини има. В БГ няма никакво значение какво пише. Единствено можем да се молим да има данни на етикет и те да са верни. И да си изчислим блоковете. Всичко друго е шменти-капели.
Затова - или домашно приготвени колбаси, в които знаете какво сте смлели, или купешки колбаси, които са видимо от цяло месо.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 7:15 pm
от gogo
Enzo написа:Здравейте на всички. Храня се по Зоната от около 14-15 дни, но имам един въпрос относно пилешкото месо. Колко грама сурово пилешко месо от бутче е 1 блок? Прочетох в друг форум, че понеже се води червено месо, 1 блок е 28 грама. Днес като купувах пилешка кайма която е 42 гр. за 1 блок, попитах продавачката какво има в пилешката кайма, тя ми каза че това е смляно месо само от бутчета без кожата. Затова започнах да се чудя в крайна сметка колко грама сурово пилешко месо от бутче е 1 блок? Благодаря предварително :Hello:


Ензо, пилешкото месо от бутче без кожа в таблицата се води към приемливия избор протеини като пилешко месо(тъмно, без кожа) и е 28 гр за 1БП. Понеже месото в БГ се манипулира жестоко с вода сме възприели, че мерим месото след обработка, т.е като си изпечеш бутчето мериш 28 гр. и това ти е 1БП. Ако искаш пилешка кайма - купи си пилешки гърди и си ги смели в къщи на машинка. Не се осланяй какво ти казва лелката в магазина.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 7:18 pm
от gogo
Italiano написа:Мони, по принцип колбасите са 42 гр. за 1 ПБ.
Ако си го смятала по 28 гр. за блок, то значи си събрала 4 ПБ по твои сметки.
Хубавото в случая е, че разликата между 42 и 56 не е чак толкова голяма, а и предполагам, че колбасът е някакъв български, та като нищо може да се окаже 56 гр. за 1 ПБ, щото едва ли има много месо вътре. Неслучайно кренвиршите са по 56 гр. за блок.

Бъди по-прецизна с мазнините. Използвай зехтин екстра върджин и по възможност за овкусяване, а не за пържене. Поне в началото така.


Ити, дай ми пример поне за един БГ колбас, който да е балансиран като протеин, че аз не се сещам. Не искам и да си помислям за кренвирши.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 7:22 pm
от gogo
moni03 написа:Понеже ми е рано за вечеря а съм гладна,реших да направя 2-ра закуска от 1 блок. Нали не е грешка?


Мони, няма проблем. Правилото е между 2 хранения да няма повече от 5 часа.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2014 8:51 pm
от Italiano
moni03 написа: ...обаче тази следобедна закуска от 220 гр кис.мляко и маслините ми разказва играта. Огладнявам доста бързо,около час,час и половина и вече ми стърже от глад.

Провери дали киселото мляко е балансирано. Това се прави с изчисление по етикет.
Другото е да пробваш с различни храни за закуската и да видиш дали пак ще огладняваш бързо.