Страница 16 от 45

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Пон Фев 10, 2014 3:00 pm
от Хриси
Italiano написа:Готвена, готвена си я мери! ;)

Ох, Ити, успокоих се!

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Сря Фев 12, 2014 4:05 pm
от Стеф
Искам да ви попитам кървавица може ли да се пресмята в зоната като 28 гр. 1 БП - до колкото знам прави се от бял дроб, свинско месо и сърце. Разбира се ако се яде - мазнини не се приемат. (само да вметна че е домашно приготвена и няма никакви химии в нея).

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Сря Фев 12, 2014 5:41 pm
от tanita68
До колкото си спомням някъде четох, че не са за препоръчване вътрешностите, защото са източник на арахидонова киселина. Сега не мога да кажа къде точно го четох, но това ми е останало в главата. Ако греша някой да ме поправи.

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Сря Фев 12, 2014 8:20 pm
от vanja
Искам да попитам конкретно за едно сирене - Днес купих свежо топено сирене на Хелиос - нискомаслено. Обикновено смятаме сиренето по 28г за блок. Но на това на съдържанието пише, че има на 100г продукт: протеини -9г, мазнини - 3г и въглехидрати 1г. Излиза, че трябва да ям от него по 78г за 1 БП или 50г за 1БМ. Аз вече изядох 78 г, явно превиших мазнините, много ли е мазно, да го купувам ли друг път или не е подходящо? Някой ползвал ли го е? :th:

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Сря Фев 12, 2014 9:15 pm
от tanita68
Ами приблизително излиза, че 150гр са ти равни на 2БП и 3БМ. Освен да не ядеш допълнително мазнини когато ядеш от него. :)

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Сря Фев 12, 2014 9:35 pm
от vanja
Аз вече добавих зехтин и го изядох, ама за друг път ще знам... Просто ми се стори прекалено голямо количество като за сирене ...

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Чет Фев 13, 2014 8:44 am
от Crunk
Аз консумирам от същото сирене толкова излиза за 1 ПБ. За мазнините мисля, че пишеше <3гр. Аз си взех и от същото с подправки там вече мазнините са 3 гр. точно. Не съм сигурен това <3гр. как да се смята :)

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Чет Фев 13, 2014 12:00 pm
от Karrita
tanita68 написа:До колкото си спомням някъде четох, че не са за препоръчване вътрешностите, защото са източник на арахидонова киселина. Сега не мога да кажа къде точно го четох, но това ми е останало в главата. Ако греша някой да ме поправи.

Не, не въобще не грешиш...

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Чет Фев 13, 2014 3:39 pm
от Pipilota
tanita68 написа:До колкото си спомням някъде четох, че не са за препоръчване вътрешностите, защото са източник на арахидонова киселина. Сега не мога да кажа къде точно го четох, но това ми е останало в главата. Ако греша някой да ме поправи.

Танитка, права си, и правилно си запомнила. Черния дроб, червените мазни меса и жълтъците са източници на Арахидонова киселина. Но Зоната има уникалния "талант" да намалява тази киселина. Ако всички, които Зонуват повече от 4-5 месеца си направят теста на Сиърс, сигурна съм че всички ще се окажат със занижени нива на АА (Arachidonic Acid) в сравнение с тези, които се хранят "нормално". И особено тези, които пият рибено масло. Не забравяйте, че на нас ни е необходима тази киселина, но в нормалните за оранизма количества. Ако нямаме тази киселина в кръвта, кръвта ни няма да се съсирва, и от една игличка миже да ни изтече цялата кръв :mrgreen:

И за всички които се хрнаят в Зоната може би е добре понякога да хапнат по някой екстра жълтък, или например да се облажат с някоя дреболийка. Недейте да издребнявате толкова, и никога повече да не се докосвате до продукти, които съдържат Арахидонова киселина. Щом се храните в зоната, веднъж седмично спокойно можете да си хапвате всеки от тези продукти. И тук пак се сещам за прословутата хранителна фраза " Няма вредни храни, има вредни количества" :bow:

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Чет Фев 13, 2014 7:42 pm
от Crunk
True, true. Дозата прави лекарството ...

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Чет Фев 13, 2014 9:21 pm
от Стеф
Значи веднъж седмично мога да си позволя 42 гр. кървавица - ама вече май не съм сигурна, че искам :lol:

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Чет Фев 13, 2014 10:24 pm
от gogo
Стеф написа:Значи веднъж седмично мога да си позволя 42 гр. кървавица - ама вече май не съм сигурна, че искам :lol:

И бахур може. :laugh4: :laugh1: :laugh3:

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Пет Фев 14, 2014 10:43 am
от Стеф
:laugh1: :laugh1: Да прав си, ама в него слагат ориз и много Е-та. А пък в домашната кървавица няма - ама аз пак не я искам вече :laugh:

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Съб Фев 15, 2014 8:04 pm
от Pipilota
Diva69 написа:Пипи, можеш ли да ми обясниш защо в таблицата на Б.Сиърс - "Greek Yogurt, plain no-fat" е дадено само като протеин и е задно с Cottage cheese-а, low-fat, а по-надолу в таблицата Yogurt, low-fat plain (123g) е дадено за смесен продукт. Не трябва ли и Greek Yogurt-а да е смесен продукт 1БП+1БВ ?И не е ли сменил грамажа и на прясното мляко? Вижда ми се, че има разлика?


Diva69 Не знам къде живееш, и дали знаеш, но има голяма разлика между кисело мляко и гръцко кисело мляко. Гръцкото има страшно много протеин. Аз редовно си купувам гръцки млека, и си ги правя плодови като им добавям сладко или плод :) Иначе ако имате питанки за други продукти по таблицата на Сиърс...тярбва да питате Зоната.
Ако сте забелязали има някой малки промени от старите листи на Сиърс и новите. Например морковите са ги сложили към зелените въглехидрати :stupid: и такива промени вече почват много да ме дразнят. И от Зоната ми казаха, че такива въглехидрати които са били по средата, т.е с оранжев цвят по нашата таблица са ги причислили към зелените. Т.е техните листи са или само добри или само лоши въглехидрати...побъркана работа... Аз не смятам да правя такива промени...

За въпроси относно листите на Сиърс- моля обръщайте се към Зоната... :applaus:

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Съб Фев 15, 2014 8:42 pm
от tanita68
pipilota написа:Например морковите са ги сложили към зелените въглехидрати :stupid: и такива промени вече почват много да ме дразнят. И от Зоната ми казаха, че такива въглехидрати които са били по средата, т.е с оранжев цвят по нашата таблица са ги причислили към зелените.

Пипи, в нашата таблица морковите са червени, така че бая са ги пребоядисали тия моркови. Всъщност от зеленчуците само морковите и царевицата са червени. Тъкмо сега проверявах да не съм объркала аз нещо. По принцип винаги съм си хапвала много моркови заради каротина в тях, нали уж бил полезен за очите и затова сега бая ми липсват и от време на време си слагам в салатката от зеле за допълване на блоковете. Тъкмо щях да се зарадвам, че вече мога да си ги хапвам по повече ама не. :bigsm6:

Re: Таблица и количества за блок на различни продукти

МнениеПубликувано на: Съб Фев 15, 2014 9:17 pm
от Diva69
Пипи, Благодаря ти за бързия отговор.
Пипи, аз бях ти писала, че сам от Пловдив, но живея в Мичиган, но ти сигурно не си ми прочела отговора. Нищо, това са дребни неща и за мен не е проблем :yess: