Страница 15 от 28

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2015 1:03 am
от veny
поздрав на всички моля за съвет наближава великден и си купих агнешко котлети и джолан даите една рецептичка моляяя :bored1: :chef1: :chef1:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2015 4:39 am
от Pipilota
Вени, аз да ти кажа, не мисля, че някой ще стои в зоната на Велик Ден :)) Всички падат от колелото, и на другия ден пак са колоездачи :)) Така,че не му мисли много, един ден няма да разбуни кой знае колко спокойното зоново море в организма ти....а и Велик Ден е един ден в годината все пак ;)
Иначе за джоланче...(обожавам всякакви джолани)...не знам как може да се докара зоново с тия мазнини :doNotKnow:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2015 8:40 am
от mahona
Вени..печеш мръвка..режеш много зелена салата с лимон и сол и рупаш ,докато не ти останат сили :laugh1: ...после пиеш чаша бира и парче козунак за десерт и си готов!Аз лично така мисля да отбележа празника! :smdance: На 2-рия ден се опитваш да балансираш по въжето на око и на 3-тия ден влизаш в Зоната ,за да рестартираш системата. :laugh1:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2015 2:16 pm
от roksi
pipilota написа:Вени, аз да ти кажа, не мисля, че някой ще стои в зоната на Велик Ден ::doNotKnow:


Ееееее,Пипи :) мисля , че Маня ще си е плътно в зоната,(железна е) май си има и причина(зъбки) :th:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2015 2:25 pm
от Маня
roksi написа:Ееееее,Пипи :) мисля , че Маня ще си е плътно в зоната, тя май си има и причина(зъбки)


Що бе, мога да си направя попара от козунак с кисело мляко :laugh4: (червенееща зоново). И да си смеля яйчицата (както го правя в момента като ми писне от мляко). А зелената салата ще е в течно състояние. Само агнешко няма да има, щото така и така не го ям (а и ще червенея от козунака :lol: )

Изчислен по bb-team - българския вид - смесен продукт - 1 БВМ - 15 г БВ и 15 г БМ
Панетонето - по-скоро мазнина - 1 БВ - 17 г, 1 БМ - 9 г

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Апр 07, 2015 4:38 pm
от veny
уха приспахте ми съвестта ура :smdance: обаче няма да ям козунак и дроб сърма :sad: и ще пия вино...всякакво :lol:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Нед Апр 12, 2015 5:00 pm
от veny
христос воскресе в тозисвещен ден пожелавам на всички светлината и любовта да бъдат с вас и вашите семейства бъдете здрави и щастливи и Бог да бъде с вас :hooo: :rose-1:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Нед Апр 19, 2015 5:35 pm
от Маня
Пролетта и слънчицето ме вдъхновиха за зелени манджи. Хем зелено, хем свежо, хем постничко. А и да не е супер обемно.

Спанак с овес/ориз
С вариант за коприва, лапад, лобуда или друг зелефок

4БПВМ - 2 порции по 2 блока

4БП - 1 кофичка цедено Олимпус 0%
1/4 БВ - 300 г спанак
1/2 БВ - 120 г домат
3 1/4 БВ - 45,5 г овес/39 г див ориз (възможно най-пълноценния ориз :) )
2 2/3 ч.л зехтин (удвоен заради киселото мляко, което броя само за протеин)
стрък пресен лук, стрък пресен чесън, 2-3 листа левурда (див чесън), 2-3 стръка магданоз, 2-3 стръка джоджен, сол и чер пипер на вкус

Овесът/оризът се сварява леко в малко вода. Спанакът, домата и подправките се накълцват на ситно и се слагат в тенджера. Добавя се сварения овес/ориз заедно с водата. Ври до готовност.

Сервира се с киселото мляко и се напръсква със зехтина. По желание се овкусява с още чер пипер.

Млякото може да се замени с извара. Или да се запече леко във фурна със заливка от 4 яйца.
Спанакът може да се замени с коприва, лапад, лобуда, или комбинация от тях.

Във варианта с коприва бих добавила за мазнина смлени орехи.


Изображение

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Чет Май 07, 2015 12:10 pm
от sidtus
Здравейте,

Дали някой е пробвал Тиквения Крем Карамел от Рецепти да го приготви вместо с тиква с някакъв друг плод? Веднъж пробвах с ябълка, но се пресече.... :th:

Чудесен е и си го правя много честно, но не успявам да намеря тиква по това време :chef1:

Поздрави :bouquet:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Чет Май 07, 2015 12:20 pm
от Маня
Ако ябълката предварително е сотирана (задушена на пара или леко карамелизирана на тиган), може да не се пресече. И да не е кисела ябълката. Жълта или червена превъзходна ще са добър избор.
Може да се експериментира и с тиквички за готвене, като се отстрани семестата част и те също леко се задушат предварително и оцедят. Не съм пробвала нито едното, нито другото. Но сладкиш от тиквички и мъфини с тиквички съм правила и става жестоко вкусно. Така че готвенето е и въпрос на експерименти - не винаги успешни, но не винаги за изхвърляне. :laugh1:
Възможно е да стане с кайсия или праскова, но винаги съществува риск леко да се пресече млякото поради киселината и на двата плода. Абе, плодът не трябва да киселее. Другия вариант е първо да се излее сместа без плода, леко да се запече и плодовете да се наредят отгоре и така да се допича. Но и от самото наличие на извара/рикота в сместа е възможно винаги да стои като пресецено. Просто и двата продукта са от пресечено мляко/суроватка. Няма да има никога ефекта на гладък крем-карамел.

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Пет Май 08, 2015 12:07 pm
от sidtus
Маня, Благодаря :bouquet:

Идеята с тиквички завучи интересно :th: бих пробвала, в момента ги има

Хубав ден на всички зонуващи и дано имаме слънчеви Събота и Неделя :hug:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Съб Май 16, 2015 5:12 pm
от bruki
Купих си нахут, суров. Нямам никаква идея как да го приготвя. Помагайте! :th:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Съб Май 16, 2015 5:30 pm
от Маня
Нахутът се накисва във вода поне за 12 часа. След което се вари. За по-бързо може и в тенджера под налягане.
1/4 ч.ч. сварен нахут е 1 БВ.
От сварения нахут можеш да си направиш хумус по свой вкус и съобразен със Зоната. Можеш да го добавяш към салата, за да намалиш обема на свежите въглехидрати.
Аз лично го ползвам само накиснат без варене. И на хумус става, и към салата е ОК, или го добавям към някое зоново смути, което си правя, пак за да спестя от обема особено на зелените зелени въглехидрати (тий де, тия с цвят зелен са все с огромни грамажи :laugh1: ). В моя дневник май има такива рецепти.

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Съб Май 16, 2015 7:28 pm
от bruki
Благодаря , Маня!

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Юни 02, 2015 3:18 pm
от mahona
Имам питанка и моля за помощ.Колко грама е 1Б бакла?По мое мнение май е и в зеления сектор... :th:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Юни 02, 2015 3:23 pm
от Маня
Гликемичен товар на 100 г - 19 (т.е. относително нисък) С ниско съдържание на омега-6

Въглехидрати - 58
от тях фибри 25

900/33 = 27 г

Предишното беше за бакла с шушулки още не вързала зърно