Страница 13 от 28

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Съб Мар 14, 2015 10:14 pm
от G&T
Много ти благодаря Manya за бързия и изчерпателен отговор. От 2 месеца съм на зоново хранене и все още има някои неща, които да си разяснявам и съм много благодарна, че с такова търпение и внимание помагате на всички като мен :)

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2015 9:40 am
от тина
Благодаря на Маня,че е отговорила :bouquet: :bouquet: И понеже не обичам много консервите с риба,се чудех как да консумирам едни застояли от време оно :stupid: Попадна ми тази рецепта.Хем лесно,хем и зоново :laugh1: 1консерва риба тон в собствен сос.Изцедена точно излезе 126гр.3ПБ.Сложих и 1яйце и стана общо 4ПБ.Подправки на вкус.Кой-каквото обича.Разделих на четири топчета.Оформих и запекох в не залепващ тиган.Изображение

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Мар 17, 2015 10:52 am
от mahona
Тина забърках твоите великолепни мъфини и в солен вариант,като вместо какао за мазнина ,сложих ГХИ и сминдух и домашно приготвена шарена сол.Изпекох в по големи форми за мъфини 2 дози-те са ми с 6 гнезда и сега сутрин закусвам с 1 голяма солена мъфина и 220 гр кисело мляко,а преди лягане или следобед си хапвам какаова малка със 110 гр кисело мляко.Разкошотия са просто! :smdance: Взимам ги на въоръжение в менюто си ! :lol:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Мар 17, 2015 9:06 pm
от тина
Оооо Браво,mahona!То вариации всякакви може да се измислят :bouquet: Сега се мъча да преработя една пица от карфиол,и ако стане ще я снимам :yess:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Мар 17, 2015 9:20 pm
от FLORA
Някой правил ли е Зонов сос , подобно на Бешамела, би било вкусно да се залеят задушени зеленчуци, броколи, карфиол .
Да речем с ГХИ, соево мляко и овесени трици или ечемичено брашно.

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Мар 17, 2015 9:37 pm
от Маня
Аз си правя протеинова заливка за зеленчуци на пара. 50 г извара Олимпус (1БП), 164 г цедено мляко Олимпус 0% (2БП), 1 ч.л. зехтин (3БМ), 2 скилидки чесън (или1-2 стръка пресен), 2-3 стръка магданоз и копър, няколко листа босилек и мента - пасирани или нарязани много ситно, чер пипер и сол на вкус (подправките не се броят). И комбинирам с 2 БВ задушени зеленчуци - с броколи, карфиол, морков, тиквичка става ве великолепна вечеря, като добавям 1 БВ плод 3 БПВМ.

А нещо като сос бешамел би станало от 1 БВ смлян в кафемелачка овес или ечемик (14 г) и 1/2 БПВ прясно мляко (0,1%) - половин чаша, с гхи - според необходимите блокове мазнина в менюто. Но трябва да се помисли за съответните блокове протеини и въглехидрати. Бих пробвала, но в момента съм на течна храна, в най-добрия случай - пюренце - да не се дъвче ако може :laugh1:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Мар 17, 2015 10:09 pm
от FLORA
Мания, заливката звучи апетитно, ще я правя.
Олимпус 0% не съм срещала, :th: в Била видях 2% само. Но не е фатално това.

Ще ми се да събера рецепти А ла минут, хем да не е сухоежбинки, хем бързо и вкусно. :yess:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Мар 17, 2015 10:13 pm
от Маня
FLORA написа:Мания, заливката звучи апетитно, ще я правя.
Олимпус 0% не съм срещала, :th: в Била видях 2% само. Но не е фатално това.

Ще ми се да събера рецепти А ла минут, хем да не е сухоежбинки, хем бързо и вкусно. :yess:


Аз го откривам обикновено в Метро. Предлагат го и в Кауфланд, но не ми е удобен за пазаруване. Цеденото от 2% е 100 г за БП без добавка на мазнини, т.е. заливката трябва да е без зехтина.

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Вто Мар 17, 2015 10:40 pm
от FLORA
Благодаря Миния :yess: , така и ще направя, без зехтин !

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Сря Мар 18, 2015 12:35 am
от tanita68
тина написа:Оооо Браво,mahona!То вариации всякакви може да се измислят :bouquet: Сега се мъча да преработя една пица от карфиол,и ако стане ще я снимам :yess:

Ако знаеш откога и се каня на тая пица, ама нещо все не ми идва музата да седна да смятам. :)

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Сря Мар 18, 2015 8:40 am
от Tonkata
FLORA написа:Някой правил ли е Зонов сос , подобно на Бешамела, би било вкусно да се залеят задушени зеленчуци, броколи, карфиол .
Да речем с ГХИ, соево мляко и овесени трици или ечемичено брашно.

Флора, за задушен карфиор аз си правя сос от кисело мляко с малко чесън и копър. Пробвай може да ти хареса. :yess:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Сря Мар 18, 2015 11:25 am
от FLORA
Благодаря Тонка, и този сос е бърз и много апетитен, но идеята ми е за топъл сос, когато зеленчука е приготвен по рано и е студен. ;)

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Сря Мар 18, 2015 1:07 pm
от тина
Днес малко по смятах и мисля,че се получи горе-долу.Това е визуалния ефектИзображениеТа ето и съставките:
    4ч.ч.-сварен карфиол-1ВБ
    2белтъка-1ПБ
Това е за основата(блата)Смиламе в блендера карфиола или на ренде.След което го слагаме в тензух и хубаво го изстискваме.Не трябва да остава влага.Прибавяме белтъците и разбъркваме добре с малко сол.Слагаме го в тавичка покрита с хартия за печене.При мен беше 26см.но е голяма.Та моя съвет е в по-малка тавичка.И още, малко ми се залепи блата,та може да се намаже с 1бл.мазнина преди слагането на карфиола.Печем около 30мин. в загрята фурна-200;След това го вадим и слагаме от горе
    240гр.домати редуцирани на котлона,до желана гъстота-1ВБ
    42гр.шунка-1ПБ
    28гр.кашкавал-1ПБ-настърган
Връщаме във фурната и допичаме до готовност.Аз си сложих подправките в доматите докато врят и после само залях блата.Та това което сметнах е 3ПБ+2ВБ.Останалота ще си го добавите! :yess:

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Сря Мар 18, 2015 1:17 pm
от Маня
Изглежда страшно апетитно. Като сложиш и мазнина 3БМ (зехтинче или гхи) към блата (хем няма да залепва) и добавиш 1 БВ плод - супер хапване се получава. Може и в посен варинат - с моцарела лайт - ще напомня на пица Маргарита и сервирано с накълцан босилек - ох,ох, потекоха ми лигите, кога ще мога да дъвча мама му :)

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Пет Мар 20, 2015 6:53 pm
от eefimova
Здравейте
Може ли някой да ми каже рулцата от раци колко грама са един блок?
Поздрави
Емилия

Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2

МнениеПубликувано на: Пет Мар 20, 2015 7:14 pm
от Маня
Рулцата от "раци" не се препоръчват за консумиране в Зоната. Те са от риба с много добавено нишесте и подобрители. Това е т.нар. сурими, което освен като рулца се среща и в други форми.
Ако е японско производство, може и наистина да е от качествена смляна бяла риба. Но предлаганото по нашите магазини силно е съмнително като качество.