Аз си правя протеинова заливка за зеленчуци на пара. 50 г извара Олимпус (1БП), 164 г цедено мляко Олимпус 0% (2БП), 1 ч.л. зехтин (3БМ), 2 скилидки чесън (или1-2 стръка пресен), 2-3 стръка магданоз и копър, няколко листа босилек и мента - пасирани или нарязани много ситно, чер пипер и сол на вкус (подправките не се броят). И комбинирам с 2 БВ задушени зеленчуци - с броколи, карфиол, морков, тиквичка става ве великолепна вечеря, като добавям 1 БВ плод 3 БПВМ.
А нещо като сос бешамел би станало от 1 БВ смлян в кафемелачка овес или ечемик (14 г) и 1/2 БПВ прясно мляко (0,1%) - половин чаша, с гхи - според необходимите блокове мазнина в менюто. Но трябва да се помисли за съответните блокове протеини и въглехидрати. Бих пробвала, но в момента съм на течна храна, в най-добрия случай - пюренце - да не се дъвче ако може
![laugh1 :laugh1:](./images/smilies/Laugh-1.gif)