Благодаря!
Бях от щастливите хора, чийто метаболизъм се справя без никакъв проблем с каквото и да е ядене, без да пълнея. Преди няколко години, обаче, остра финансова недостатъчност ме принуди да карам почти 2 години на хляб и вода. Постепенно от 50 станах 60 кг, а като се поосвестих финансово чешката кухня (живея в Чехия), съсотяща се предимно от сметанови сосове съвсем ме разби и за около половин година качих още 5 кила. Преди година започнах да спортувам и спрях да дебелея, но изобщо не отслабвам. От 30 януари започнах да ходя по 3 пъти седмично на финес, но няма никаква разлика, нито грам, нито мм. Още миналата година четох, че хората спазващи зоналната диета са много доволни и си свалих книгата. Сега, като месец интензивно спортувам без никакъв резултат прочетох книгата и много ме впечатли, всичко написано звучи много логично. В събота започнах леко, защото имахме гости, в неделя и вчера вече карах на 100 %. Направих руския сладкиш с круши, пиле с патладжан и пиле с зелен боб, само където поради липса на зелен боб сложих грах.
Чета етикети и всичко меря на кухненска везна, на хладилника съм сложила таблица на хранителните блоково - толкова пъти не съм мерила на везна през целия си живот. Мъжа ми вече каза, че съм досадна с това мерене и смятане
Висока съм 163, тежа 65, корем 83, ханш 98, 34 години и тренирам 3 пъти седмично по час. Изчислих, че ми трябват 10 блока, разделих ги така:
8-9ч 2Б
12ч 3Б
15ч 1Б
18ч 3Б
21-22ч 1Б
Вода и преди пиех към 2 литра, и преди се хранех по часовник (горе-долу).
Закусвам чаша мляко = 1БП + 1БВ + 2 БМ, яйце = 1БП и ябълка (или малка, или 1/2) = 1БВ
В неделя обядвах и вечерях пиле с патладжан а двете междинни хранения бяха извара.
Вчера обядвах грах, следобед руския сладкиш с круши, вечерта яйце по панагюрски.
Днес пак ще обядвам грах и.... току що осъзнах, че не си нося следобедна закуска. Ще вечерям руския сладкиш - таман ми излиза да ям между две тренировки, едната от 17 до 17:30 а другата от 18:00 до 19, така че е добре, че ще имам леки и бързи захари.