По заповед на
, премествам рецептичката от моя дневник, тук, където и е мястото.
Попи, така го сметнах, ако искаш пробвай, може и с половин доза да опиташ, като начало.
фалафели на фурна 11ВБ+11МБ
2ч.ч. сварен нахут 8ВБ
1глава лук 130г 1ВБ
2-3 скилитки чесън
1-2 с.л.нарязан на ситно магданоз
2 с.л.брашно 2ВБ
1ч.л.смлян кориандър
1ч.л.кимион
1/2ч.л.сода
сол
черен пипер
3ч.л.+2/3ч.л. зехтин 11МБ
Загряваме фурната на 180 градуса.Слагаме всички продукти в кухненски робот и правим на пюре.От готовата смес оформяме малки топчета, поставяме в тавичка, послана с хартия за печене и печем около 15- 20 минути.
Пиши, дали са се получили. Успех!
Хипо, най-накрая направих фалафелите. Аз промених количествата, че направих цял килограм нахут, ама да има за няколко дни. Един фалафел ми е 1 ВБ. Използвах сладоледена лъжица за форма и станаха 25 бр.
Имам и снимков материал.
Мъжът ми от утре започва да пости, та заделих малко нахут и направих една разядка като хумус, но без тахан, само с чесън и зехтин, кимион, магданоз и кориандър. Сметнах си я и нея на блокове, за да мога и аз да хапвам като гарнитура към салата.
Всичко много хубаво, но вчера цял ден киснах нахута, снощи 2 часа го варих и днес 2 часа доварявах
Който иска да пробва, да има здрави нерви. Стана много вкусно и сега със сигурност ще хапвам нахут вместо хляб, че иначе въртя-въртя и все мятам по 1 филия в тостера, защото не ми харесва обикновен нахут.