Добре де, ето и рецептата:
Торта " О'зонка " - 12 блока I вариант
Блатовес. трици - 203 гр ( по етикет ) - 7БВ
яйца - 2 бр. - 2БП
белтък - 1 бр - 1/2 БП
прясно мляко - 375 мл. - 1 и 1/2 БВ + 1 и 1/2 БП
бакпулвер - 1 бр
зехтин - 1/3 ч.л. - 1 БМ
стевия
ванилия
канела
кокосови стърготини
Сироп за блатаГореща вода - 150-200 мл
стевия
нес кафе безкофеиново - на върха на лъжичката
Кремкис. мляко - 440 гр - 2 БВ+ 2 БП
извара - по етикет - 6 БП
сладко от смокини ( или по желание) - 3 ч.л. - 1 и 1/2 БВ
стевия
какао ( много малко )
желатин
Орехи - 11 броя начукани за поръсване - 11БМ
ПриготвянеРазбивате яйцата, прясното мляко, бакпулвера, зехтина, стевията, канелата с миксер. Прибавяте овес. трици и кокосовите стърготини, разбърквате ( на ръка ) и оставяте сместа за 30-40 мин. След което разделяте сместа на две равни части и печете всяка от тях в еднакви тавички в предварително загрята фурна - 200 градуса.
След като се изпечат блатовете, се оставят да изстинат, след което се нарязват на квадрати ( големи колкото бисквита ) и блата от първата тава се напоява със сиропа.
Междувременно се забърква крема с миксер ( желатина се слага последен, като първо се кисне 15 в студена вода и после зе разтапя на водна баня ), слага се половината крем върху вече напоеният блат. Отгоре се нареждат парчетата от втория блат, пак леко се напояват със сиропа и се покриват с останалия крем. Поръсва се с орехи и се слага в хладилника за минимум 2 часа.
Продуктът съдържа 12 БП, 12 БВ, 12 БМ.Забележка: Стевията се слага в количество по вкуса на всеки. Пробвайте на сладост в процеса на правене на всяка от частите на тортата и имайте предвид, че в суров вид трябва да е с една идея по сладко отколкото ви харесва, след изпичане сладостта леко се губи ( това важи само ако има топлинна обработка).
Да ви е сладко!