gogo написа:Здравей Пипилота,
Аз също си смятам киселото мляко 200 гр. за 1БВ+1БП. Не смятам, че трябва да е половин чаша. По етикет например Верея 0,1% е 3,4 гр. протеини и 4,5 гр. въглехидрати, което прави 189 гр за 1БП и 209 гр за 1БВ, т.е 1 кофичка мляко излиза 2БП+2БВ, а по Бари Сиърс това количество излиза двойно, т.е. 4БП+4БВ. Не ми се струва много редно да пренебрегваме с лека ръка дадените цифри на етикета. В крайна сметка понякога за някой продукт имаме само тях и по тях си изчисляваме блоковете. Бих те помолил, ако скоро пишеш до зоновите инструктори да ги попиташ за този проблем(спомняш си как се разреши недоразумението със суровото и печено пилешко, нали?).
Същото се отнася и до обезмаслената извара. Аз ползвам Извара обезмаслена "Дядо Либен", която излиза по етикет 35 гр за 1 БП, докато по Бари Сиърс е 56 гр. Дали греша?
И така и така съм взел думата да попитам за това обезмаслено кисело мляко. Някъде четох, че не е много безопасно за здравето. Ако се откажем от обезмасленото мляко обаче няма да можем да балансираме протеините, въглехидратите и мазнините в млеката с 2 и повече процента мазнини Какво е твоето мнение?
Хубав уикенд на всички.
Ооо,
gogo аз мислех че си скочил извън борда
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
Радвам се че си още сред нас
![hug :hug:](./images/smilies/main/yahoo_36.gif)
И направо ме бомбандира с върпоси
![laugh3 :laugh3:](./images/smilies/main/35.gif)
Относно киселото мляко, питала съм в Зоната, защото и този въпрос беше много коментиран и в другите форуми. Но когато става въпрос за продукт, който го има в листите на Сиърс, направо ти връчват листа
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
И понеже всяка една марка мляко има различни стойности на етикетите, ми казаха да си изчислявам по етикет, но най-вече си държат на метода с чашите, който сиърс е дал. И казаха, че няма как да знаят какви млека има в БГ, и в различните държави. Нека да мине време, пак ще ги попитам, че вече настръхват сигурно като ми чуят името там
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
Няма как да ги питам и защо на "Дядо Либен" изварата е с различни стойности от тези които Сиърс е дал. Това са два различни континента, и нормално д аима разлики в храните, и особено тук, където всичко е нагъчкано с нишестета и кво ли не.
За съжаление не съм в БГ от 10 години, и тези марки млека и извари са ми напълно непознати. Както съм казвала и преди, ако някой иска да е абсолютно стриктен в Зоната, да си направи свои листи, изчислени по етикет.
И другото за което се замислям, че повечето продукти са дадени грамажи за нискомаслени, или обезмаслени продукти, което променя грамажа на изварата може би
И като се заговорих за това, стигнах и до следващия ти въпрос за обезмаслените продукти. Много е изписано за това, едни казват колко са вредни обезмаслените продукти, други казват обратното
![think2 :think2:](./images/smilies/main/newsm78.gif)
и съвсем не мога да ти отговоря на този въпрос. Но да ти кажа и не съм се интересувала с подорбности. Например сиренето- аз тук си купувам само българско овче сирене, което никъде не се продава обезмаслено. Но си го ям без притеснения, и пак си взимам бадемките настрани, и съм си ок.
И аз повече клоня към това, че обезмаслените продукти не са за предпочитане, но Барито пък из всичките си книги все това говори-нискомаслени , нискомаслени или обезмаслени.. и съм в гатанка и аз. Същото ми е и за протеинит ена прах, Барито казва, че няма значение какъв е протеина...ама аз пак не съм на тва мнение
![main_9 :lol:](./images/smilies/main/icon_lol.gif)
Обаче каквото и да е, знам със сигурност, че + – няколко грама не оказват влияние. Ако погледнеш картинката за
ХОРМОНАЛНА НАСТРОЙКА ще видиш, че понякога дори се налага да добавиш по един блок повече протеин или въглехидрат, тъй като както казва Сиърс, не всички хора са генетично еднакви, и всеки сам трябва да си настрои "хормоналния карбуратор" Аз спирам да пиша, че се унесох
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)
Утре пак
![smile :)](./images/smilies/main/icon_smile.gif)