Страница 8 от 13

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Пон Ное 24, 2014 11:41 am
от baci
gogo написа:Баци,
Ето Purity Farms, Organic Ghee Clarified Butter, 13 oz (368 g) Има много добър рейтинг.

:) Поръчах го.
Благодаря!

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2015 10:07 am
от himena
Здравейте. Имам 2л. домашно прясно млекце и искам да го направя на извара, но с колко точно домашно кис.мляко да го пресека? И за ГХИ ако маслото когато се претапя нормално ли е да не пуска пяна ?

п.с.дали не греша нещо в Зоната за 10 дни -3кг??? :th:

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2015 10:26 am
от Melkat
himena написа:....

п.с.дали не греша нещо в Зоната за 10 дни -3кг??? :th:

Ако това са първите ти 10 дни в Зоната, е нормално. В началото се отделя задържаната вода. Когато започне топенето на мазнините, свалените килограми намаляват до 2 на месец, че и по-малко. Мазнините са с по-малка плътност от водата.

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2015 5:04 pm
от ginette
himena написа:Здравейте. Имам 2л. домашно прясно млекце и искам да го направя на извара, но с колко точно домашно кис.мляко да го пресека? И за ГХИ ако маслото когато се претапя нормално ли е да не пуска пяна ?

п.с.дали не греша нещо в Зоната за 10 дни -3кг??? :th:


Вчера правих ГХИ ,но със събиран каймак от домашно мляко .При мен много пяна се получи,както и белтък на ''парцали '',абе игра си е ,но резултатът беше перфектно ГХИ .Но не съм правила с мандраджийско масло ,вярвам ,че който е правил ще се включи :)

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2015 5:48 pm
от himena
Маслото ми е домашно, около 850гр. За първи път ГХИ прави свекърва ми и твърди ,че е нямало пяна.... което ми стана странно.Сега аз ще опитам. Направих си извара ,чудничка стана на 2л. мляко+ 500мл кис. млекце както беше писала Маня. Искам да попитам ако кис.мляко е домашно пак е 1БВ+1БП, като не се добавят мазнини , и по колко грама се броят за 1Блок? :hm:

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2015 6:20 pm
от ginette
himena ,аз редовно купувам домашно мляко и го обезмаслявам два пъти ,така обирам каймака .Знам ,че млякото ми не е балансирано ,но това е единственият продукт ,който му знам произхода и сама за себе си съм взела решението,че това е млякото ,което ще консумирам . :mrgreen: Но ако си нова в Зоната е по- добре да започнеш с мляко 1% :yess:

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2015 6:29 pm
от himena
нова съм , до сега хапвах 2%, в Зоната съм не защото искам да сваля 10-15-20кг. а за по-добро хране (e ,тайничко си мечтая да видя 63 ) ,но и да не стане така бързо не е фатално.

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Вто Фев 03, 2015 3:54 pm
от gogo
himena написа:Искам да попитам ако кис.мляко е домашно пак е 1БВ+1БП, като не се добавят мазнини , и по колко грама се броят за 1Блок? :hm:

Зависи от какво прясно мляко го правиш. Ако е с голям процент масленост не е добре. Пак си е БП+БВ, но мазнините ще му идват в повече, а те не са от зелените. ;)

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 12:06 am
от HippoDel
Утре съм планирала да си правя домашна шунка. Тя се прави няколко дни, по тази рецепта. Само дето аз ще я правя от пуешко филе. Дано да се получи. :yess:

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 7:58 am
от Tony
Хипо, непременно да споделиш резултата и снимки, моля! Така и така губя сумати време в готвене какво пречи и това да опитам. ;)

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 11:51 pm
от HippoDel
Тази вечер я шприцовах, сложих я в саламурата и прибрах в хладилника, след 3 дни ще я варя. :yess:

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2015 4:02 pm
от Melkat
Хипо, знаеш ли с каква трайност е тази шунка? И аз й хвърлих око. Първо ще опитам с по-малко количество, но ако се получи, искам да направя повечко, та да знам трайността.

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2015 4:46 pm
от HippoDel
:doNotKnow: Нямам никаква представа. За първи път я правя. :)

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2015 9:06 pm
от gogo
Melkat написа:Хипо, знаеш ли с каква трайност е тази шунка?

Едва ли ще има време да се развали. :laugh:

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 15, 2015 11:34 pm
от HippoDel
Минаха 3 дни. Тази вечер ще варя шунката. :thcook1:
Утре за закуска - дегустация! :Breackf:

Re: Как да си приготвим ГХИ, домашно мляко и масло

МнениеПубликувано на: Нед Фев 15, 2015 11:49 pm
от Pipilota
Хипчо, прави снимки на всички стъпки, като ще даваш рецептата, да е визуално докуменитрана :yess: