Страница 28 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 3:41 pm
от Italiano
Ам' че опечи си го това пиле с картофи и после ще си мериш порциите по данните за печени картофи. Така ще ти е най-точно. Имаше май някакви 40 гр. на блок печени. Така няма да се занимаваш предварително да мериш, а и после пак.
;)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 3:46 pm
от markizzz
Italiano написа:Ам' че опечи си го това пиле с картофи и после ще си мериш порциите по данните за печени картофи. Така ще ти е най-точно. Имаше май някакви 40 гр. на блок печени. Така няма да се занимаваш предварително да мериш, а и после пак.
;)

и аз така накрая реших,мислих,мислих,че то голямо чудене излезе за едни картофи,които и без това не са препоръчителни за ядене :bored1:
благодаря ти

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 3:48 pm
от Italiano
Молим, молим. И (ти си го знаеш, де) не прекалявай с картофките.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 7:03 pm
от gogo
Tony написа:
gogo написа:В таблицата има обезмаслена извара, която е 1БП=56 гр, но това е за американската извара. Хората явно си имат стандарт и като се каже обезмаслена, значи наистина е обезмаслена. В БГ много извари с масленост 4-5 % се водят обезмаслени, което си е чисто безумие и цифрите от таблицата въобще не пасват на тези наши извари.


Аз вече обсъждах това с Маня, в темата за гхи, домашно мляко и извара. Тук понеже няма извара, освен котидж и един каас, та си правя извара сама, но си купувам сертифицирано прясно мляко, което е с 3,5 % масленост, протеини 3,4 g и въглехидрати 4,7 g. Обезмаслявам си го сама - 2 пъти, като си смятам изварата по 56 гр за 1 ПБ. Лошото е, че няма как да измеря действителните останали мазнини. След 2 пъти обезмасляване от 10 л мляко си избивам около 80-90 гр масло, та си мисля, че може и да се обезмаслява добре, нали? :hm: И горе-долу добре си смятам изварата по 55-56 гр за 1 ПБ?

Тони, не знам доколко избиването на 100-на грама масло от 10 л. мляко го обезмасляват от 3,5% до 0,1%. Ако целта ти в Зоната е в значителна степен да свалиш някой и друг килограм аз не бих разчитал на такова обезмасляване. Не знам какво да те посъветвам :hm: . В тая Белгия обезмаслени кисели млека няма ли? А котиджа колко е мазен?

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 7:06 pm
от gogo
moni03 написа:Хайде и аз за овеса,щях да пиша ама компа ми сдаде багажа и сега през телефона.
Значи аз сварих 140гр.няма етикет и го смятам по таблицата 14гр. Та значи след варенето ми излезе чисто тегло 300 гр. Ако правилно съм разбрала,разделям 0,300 на 10( защото толкова,блокове съм сложила) и ми идва 0,030гр за блок въглехидрати.Някой да ме поправи,ако греша защото това ще закусвам.
Да си призная срама,днес бях на изпращане на абитуриент,но от помощната група и нямах време за себе си..окажат едно кюфте и филия хляб,още съм в кофти настроение от случката.


Мони, не е фатално малкото ти прегрешение. Важното е да не ти става навик. А за овеса - не 0,030 гр, а 30 гр. ти идва 1 БВ след варенето.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 7:08 pm
от gogo
Italiano написа:Никога не съм мерил суров картоф. И като цяло съм ял 3-4 пъти картофи, откакто съм в зоната.
Картофът не си променя обема, така че прецени според това какво ще го правиш.
варен: 1/3 ч.ч.
печен: 1/4 ч.ч.
пържен: да не си посмяла
:)

Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф :hm: :laugh: .

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 7:26 pm
от Маня
gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф :hm: :laugh: .

Ами не се пържи - измиваш пресните картофчета, слагаш в тавичка, леко посоляваш, добавяш 1:1 гхи и зехтин за съответните блокове, и за 35 минути на 200 градуса с вентилатор. Като извадиш поръсваш със ситно нарязан копър и чесън и добавяш нужните блокове извара/котидж/сирене - и.... закачва ти се на кътния зъб, дори да са 3 блока :laugh1: Но не може да се пропусне сезона на пресните картофки. Когато са дребнички много лесно се мерят в чашка :laugh4: около 150 г картофки

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 9:19 pm
от Tony
gogo написа: Тони, не знам доколко избиването на 100-на грама масло от 10 л. мляко го обезмасляват от 3,5% до 0,1%. Ако целта ти в Зоната е в значителна степен да свалиш някой и друг килограм аз не бих разчитал на такова обезмасляване. Не знам какво да те посъветвам :hm: . В тая Белгия обезмаслени кисели млека няма ли? А котиджа колко е мазен?


Обезмаслено кисело мляко има - аз от него ям. Кисело правя само за децата от това. Котидж също има, който е горе-долу с добри показатели, но с това се изчерпват млечните продукти, ако не смятам един единствен вид рикота, който е с по-приемливи протеини... затова реших да си правя поне извара. А това е чистото масло, което топя на гхи, Гого. Иначе каймакът, който отделям от млякото е повече, но чистото масло е горе-долу толкова - поне предишния път толкова успях аз да избия....утре ще ходя за мляко пак и вече ще го измеря по-прецизно и каймакът и самото масло. :hm:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 10:10 pm
от Italiano
gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф :hm: :laugh: .

Не съм ял пържени картофи от 2006-та, когато реших/разбрах, че са вредни.
Преди това много ги харесвах. Сега не ми правят впечатление. Даже жената тази вечер си пържи и си ги яде.
Гордея се с тези 8 години.
:smdance:

Всъщност имам и по-голямо постижение - цялото Евро 2008 + цялото лято същата година ги изкарах без нито една бира. Просто бях решил, че ще докажа на себе си, че мога. Сега малко съжалявам за европейското ...
:laugh:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 8:21 am
от Стеф
А сега какво ще правиш :laugh1: То идвааааа........ световното де :laugh4:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 8:41 am
от markizzz
Manya написа:
gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф :hm: :laugh: .

Ами не се пържи - измиваш пресните картофчета, слагаш в тавичка, леко посоляваш, добавяш 1:1 гхи и зехтин за съответните блокове, и за 35 минути на 200 градуса с вентилатор. Като извадиш поръсваш със ситно нарязан копър и чесън и добавяш нужните блокове извара/котидж/сирене - и.... закачва ти се на кътния зъб, дори да са 3 блока :laugh1: Но не може да се пропусне сезона на пресните картофки. Когато са дребнички много лесно се мерят в чашка :laugh4: около 150 г картофки

Много точно си написала за кътния зъб :laugh1: моят съпруг много обича всичко що е с картофи и снощи беше очарован от идеята за пиле с картофи ама днес едва ли ще е като види порцията :laugh: една салатка за разкош му направих ама немисля,че ще е удовлетворен :th: а за моята порцийка няма да коментирам изобщо,че даже и до кътния зъб сигурно няма да опре :laugh: :hug:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 8:46 am
от markizzz
Italiano написа:
gogo написа:Професоре, как устояваш на пресен пържен картоф :hm: :laugh: .

Не съм ял пържени картофи от 2006-та, когато реших/разбрах, че са вредни.
Преди това много ги харесвах. Сега не ми правят впечатление. Даже жената тази вечер си пържи и си ги яде.
Гордея се с тези 8 години.
:smdance:

Всъщност имам и по-голямо постижение - цялото Евро 2008 + цялото лято същата година ги изкарах без нито една бира. Просто бях решил, че ще докажа на себе си, че мога. Сега малко съжалявам за европейското ...
:laugh:



Гордея се с тези 8 години.- и с право си се гордееш :applaus: и аз все се чудя,защо всичко,което най-много ни харесва напрактика не става за ядене и се тъпчем само с боклуци.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 12:02 pm
от Italiano
Стеф написа:А сега какво ще правиш :laugh1: То идвааааа........ световното де :laugh4:

Зонови бири - балансирана работа.
По 2 бири на мач и 5 блока мезе.
:laugh:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 7:29 pm
от Tony
Хора, за първи път попадам на нещо такова - моля, някой да ми помогне да реша как да го ям туй чудо. :think2:
Намерих си един каас /това е нещо средно между извара и кисело мляко/ със следните показатели за 100 гр: П - 7,49 гр; В - 1,9 гр; М - 1,39 гр. Излиза, че е протеин...ама то си намязва на кисело мляко, тъй де, на извара, ама от най-фината. Мислих да си правя мъфини с него, защото обичайно ги правя с каас, ама този, който преди ползвах си беше смесен продукт като киселото мляко и успявах да го балансирам - а това какво да го правя сега? Като протеини 93 гр за блок ли да го смятам, или като смесен продукт - ама за 1 ВБ излиза около 473 гр? :th:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 8:03 pm
от Маня
Тони, стойностите на протеините и мазнините са близки и по-скоро е смесен продукт, но не ПВ, а ПМ - по-скоро трябва да внимаваш с домавянето на мазнини. Така аз пресмятам и сирената и кашкавалите, които в много случаи дори излизат мазнина, но имат и доста протеин, тогава просто не добавям мазнина.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 8:31 pm
от HippoDel
Аз бих го смятала като протеини, 93 гр за блок. :)