Страница 23 от 50

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 3:10 pm
от tanita68
И аз очаквам отзиви! :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 3:24 pm
от Tatyana
Естествено, веднага ще докладвам, та поне да се посмеем дружно на т.нар. "зонов" ресторант :laugh1:. Връщам се на 31-ви и още понеделник-вторник ще го посетя. Тъкмо наблизо живее една приятелка, която иска да й обясня някои неща за Зоната и скоро се надявам да имаме в редиците нов член. Това ще е идеален начина да й покажа нагледно какво не е зонова кухня :). Поне така предполагам, но да не бързам преди да го видя - може пък и да има все нещо по зоната ;)
Освен ако не ме предвари някой друг престрашил се за зонова кухня от великия "диетолог" :cklicky:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 8:05 pm
от GODzillata
Мусаката със спанак и кайма на колко градуса се пече и колко време? :th:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 8:51 pm
от LoveJoy
Годзилата, 20-30 минути се пече, после се слага заливката и според мен още 10-15 мин. само на горно и е готова. Аз бих пекла на 180 градуса. :yess:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 9:33 pm
от GODzillata
Значи горе-долу съм го уцелил, пека на 190 И вентилатор. :mrgreen:

Thanks, Love! :yess:

...или може би Елена? :th:

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 9:45 pm
от Italiano
На мен ми е любопитна самата идея за такъв Зонов ресторант и дали ще е успешна.
А тоя, че е шемет - това е ясно.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2014 9:49 pm
от tanita68
Абе идеята никак не е лоша, но ме съмнява храните там да са точно зонови. Поне точно в неговия ресторант. Като се сетя какво меню беше направил на Жорето и си представям колко разбира от зоната.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 9:26 am
от _belladonna_
И мен много ме съмнява да се готви стриктно по зоната в този ресторант. Като знам в какви широки граници се простират разбиранията за Зоната на този диетолог. Но се радвам за софиянци за постижението, даже ми се иска да го посетя, но нямам път към София.
Снощи след вечеря с леща, днес съм 300 гр отгоре и това наблюдавам всеки път след боб и леща. Купила съм си два огромни пакета от двете по 5 кг и нямат данни на етикета. Та ги смятам по таблицата сурови 50 гр. Обаче винаги на другия ден съм с плюс на кантара. Мисля че за тези два продукта данните от таблицата не са верни.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 10:12 am
от Italiano
Лещата не я ли смяташ по етикет?
Щото то има леща и леща ...

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 10:15 am
от LoveJoy
_belladonna_ написа:Снощи след вечеря с леща, днес съм 300 гр отгоре и това наблюдавам всеки път след боб и леща. Купила съм си два огромни пакета от двете по 5 кг и нямат данни на етикета. Та ги смятам по таблицата сурови 50 гр. Обаче винаги на другия ден съм с плюс на кантара. Мисля че за тези два продукта данните от таблицата не са верни.


Мдаа, и според мен не са верни. 50 гр. сурова леща за 1 блок звучи наистина много. Бобовите са и по-трудно смилаеми по принцип. Проверих тук: http://zonediet.com/food-blocks, но информацията е същата. Сложен въпрос. Аз на твое място бих яла по 1 блок леща на ядене, максимум веднъж на ден. Щото 5 кила леща не се изяждат лесно :laugh:

Годзилата, Елена съм, да :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 10:50 am
от _belladonna_
То е ясно че се ограничавам до два пъти в месеца да речем. Въпроса е принципен за данните в таблицата и реших да споделя наблюденията си. Както вече казах нямам данни на етикета за въглехидрати и т.н. и затова прибегнах до таблицата.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 10:58 am
от Italiano
Не купувай леща без етикет.
Съвсем наскоро правих леща и ми излезе 16 гр. за 1 ВБ по етикет.
След варенето се получи 50 гр. за 1 ВБ.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 12:12 pm
от _belladonna_
И аз така си мислех да смятам 50 гр варена, може би така е най добре. А иначе за етикета ясно, но така се получи.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 12:39 pm
от GODzillata
LoveJoy написа:Годзилата, Елена съм, да :)



...ъъъ...елена Рудолф? :th: ;) :mrgreen:

Шегувкам се просто...no hard feelings, дет' се вика. :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 12:54 pm
от Italiano
_belladonna_ написа:И аз така си мислех да смятам 50 гр варена, може би така е най добре. А иначе за етикета ясно, но така се получи.

Да, най-добре така я смятай - 50 гр. за 1 ВБ, ако е хубаво сварена.

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2014 2:33 pm
от Italiano
Ицо, тая няма да я бъде. Ако се чудиш къде са ти писаниците - заминаха.
Да влизаш тук и първият ти пост да е, че "разделното хранене" е доказано, а Зоната - не ...
Няма да допусна провокации, поне не и докато съм модератор.
Ако искаш, го приемай за диктатура, но така ще бъде!

Почни от тук ЗОНАТА, прочети всичко и тогава пиши!