Re: Готвене и рецепти в Зоната - част 2
Публикувано на: Съб Яну 31, 2015 7:49 am
Здравейте,
След ровене из рецептите и таблицата на ББ тим възникна един въпрос, който е зададен и от друг, но отговор не намерих. Та въпросът се отнася за сурово яйце. То съдържа 12,6 гр. белтъчини, 0,7 гр. въглехидрати и 9,5 гр. мазнини. В много от рецептите се ползва "яйце", което аз приемам като цяло яйце. Но поне аз не съм отчитал мазнините до сега - не бях заглеждал състава на яйцата. Означава ли това, че трябва да се разбира "яйце" = "яйчен белтък" - там където не е уточнено допълнително, че трябва да е само белтък?
След ровене из рецептите и таблицата на ББ тим възникна един въпрос, който е зададен и от друг, но отговор не намерих. Та въпросът се отнася за сурово яйце. То съдържа 12,6 гр. белтъчини, 0,7 гр. въглехидрати и 9,5 гр. мазнини. В много от рецептите се ползва "яйце", което аз приемам като цяло яйце. Но поне аз не съм отчитал мазнините до сега - не бях заглеждал състава на яйцата. Означава ли това, че трябва да се разбира "яйце" = "яйчен белтък" - там където не е уточнено допълнително, че трябва да е само белтък?