ZorrY написа:Сутринта си хапнах 112гр. извара+ 80 гр. банан+ 2 ореха - една приятна 2- блокова закуска, обаче към 11:30 вече бях гладна..според вас нормално ли е или нещо съм объркала.
Обяда ми е пиле със зеле - 2 блока, 3 маслини, парче сирене, 1 киви = 3 блока
И в този ред на мисли - всички ли ядете по 5 пъти?
Ох, това ми е едно от любимите десертчета в Зоната, от както Нимфичка го сподели, го хапвам редовно, НО... само като междинна закуска, нощна закуска или десерт след основното ядене. Защото бананът, ако си забелязала е с червен цвят в таблицата, което означава, че е въглехидрат с висок гликемичен индекс, т.е. след като го хапнеш бързо навлиза в кръвта и съответно ти бързо след това огладняваш. Един път опитах да хапна 2 блока, като основно ядене, но огладнях след около 2 часа. Затова сега си правя, съответно половината на твоето т.е. един блок и си го хапвам само както ти споменах.
Другото, което исках да ти напомня, е пиенето на много вода в Зоната. Не разбрах, ти пиеш ли достатъчно? Виж
тук!
Аз ям по 5 пъти, разпределено на блокове така 2-2-1-3-1. Според съветите на д-р Сиърс трябва да се яде по 5-6 пъти на ден. Интервалът между храненията не трябва да надхвърля 5 часа, като първото ядене трябва да се консумира до един час след събуждане, а последното от 20 до 30 минути преди лягане. Това помага за поддържане на нормални нива на инсулина и по време на сън. Едно основно хранене трябва да ни задържи в Зоната за около 5 часа, а една междинна закуска за около 2 часа.