Ето ме отново за двумесечен отчет.
Старт 138кг, в момента 126,5 (5,5 за втория месец, 11,5 общо)Обещах си, че ще съм доволна на всяко едно килограмче, което трайно се махне.
Иначе сутринта изпитах леко разочарование, защото в сряда кантарът показваше 126,1 и аз бях убедена, че някакви си 100 кр за 3 дни ще заминат. Не само, че не са заминали, а и малко нагоре отчитам.
Колкото - толкова, доволна съм.
Чувствам се много добре иначе. Нямам никакви затруднения със спазването на режима (95% в зелената зона), с приготвянето на менюта и т.н.
През този месец регулирах съвсем храненията (преди трудно спазвах закуската до 1 час след ставане).
Единственото, над което ще помисля още малко е дали да не направя закуската 3 блока и да стане 3-3-1-3-1.
11,5кг не са малко, но стартирайки от толкова много не са особено забележими. Както имаше един лаф, все едно да забележиш, че от танк е паднала гайка. Аз си ги забелязвам, мъжът ми също. Друг никой

Когато напълнееш толкова много се променя не само фигурата. Лицето, цялата физиономия също. Сега първо искам да видя старото си лице. Съвсем честно, макар да нося тези килограми с години, все още се стряскам като се погледна в огледалото.
Но, както се казва, тръгвам с малката кошничка. Ще я пълня много пъти, ако трябва ще се връщам да разтоварвам много пъти.
По Бари съм 50% мазнини.

(при първоначалните данни). Какво ли се чудя и аз.
Поради сутрешното малко разочарование днес забравих да си снема мерки, но определено са намалели.
Ако една дреха може да ти бъде тясна, точна или голяма, то повечето ми дрехи от тесни ми станаха точни.
Някои блузки се удължиха (като не ги разтягам толкова настрани) и общо взето се усещам,че вървейки даже се фръцкам, хаха.
И така до първата витрина или огледало, които ме връщат в реалността.
Посоката е правилна, просто трябва да продължа.
Все още не успявам да намеря съмишленик у дома в моя начин нз хранене. Много се надявам след големите празници декември мъжът ми да започне с мен. Синовете ми са големи и едвам им виждам очите,че да се храним заедно. Други неща са им в главите сега, пък и нямат да борят килограми.
Предстоят много празници, смятам да бъда стриктна в зелената зона. Изключение ще бъдат общите семейни трапези, на които не смятам да давамм обяснения кое как и защо ям (в моето семейство декември е тежък месец не само заради Коледа и Нова година).
Ще балансирам храната, още повече, че аз ще я готвя вероятно.
Този форум е доста пуст. Съвсем като таен дневник е това място.
Изпуснала съм купона преди години, било е доста весело и многолюдно. При това сте били много отбрана компания бих казала.
Свършен е огромен труд!
Неворятни сте всички, които сте допинесли за събирането на тази информация на едно място!
Огомно благодаря!
Все още чета дневници и се обърквам в никовете, затова няма да благодаря поединично.
Но разбрах, че Пипилота е виновницата за сайта, после е срещнала сериозна и много качествена подкрепа в лицето на още няколко човека!
Благодарности и поздравления за чудесната работа!
Едва ли някой ще вземе да чете, но все пак ще споделя един начин, който ползвам за овкусяване на салати.
Мисля, че някъде съм срещала питане как с 1 ч.л зехтин може да се овкуси салата.
Правя си веган майонеза от тахан (рецепти в интернет много)
Тя се прави изключително лесно. Взимате тахан - примерно 10 супени съжици (20 БМ) и добавяте равни количества вода и ябълков оцет (примерно по 50 мл) и бъркате (на ръка). Течността се абсорбира, получава се кремообразна маса. Продължавате да добявяте вода и оцет (няма пропорции, може повече вода, може повече оцет) опитвате на вкус и бъркате докато се получи желаното количество с желаната консистенция. Може да се добави сол, черен пипер, горчица, каквото искате и обичате като подправка. Полученото количество мерите като обем или като грамаж на ... 20 блока. Последния път като си забърках и измерих ми се получи 2 с.л за 1 БМ (зависи от гъстотата) и ето вече достатъчно количество за овкусяване (обмазване на една салата). Държа в хладилника около седмица, че и повече. Нося си и в офиса в едно бурканче (за мой късмет, мога да си нося храна на работа)
Обикновено се меря в сряда, така почнах в началото. И на кръгъл месец.
Така, че следващ голям отчет ще дам след месец.
Вече май не мога да очаквам да свалям по много. На 3кг ще бъда много доволна и обещавам да не мрънкам.
Започнах и рибеното масло, от препоръчаното във форума (благодаря на Гого за подробната информация за маслото). Започнах го, ама понякога забравям за него, още не ми е станало навик. Работя по въпроса.
Ами това е май засега.
Прекрасен ден от мен!
п.п. Четях някакъв дневник от по-старите и виждам, че морковът е бил в червената зона преди?!
Радвам се, че може да си го хапваме вече:)))