Имам доста опит с популярните диети. На разделно хранене бях 4 г. и се чувствах прекрасно. Имах перфектно тегло, докато в един момент поради лични проблеми не го зарязах. Върнах се след година към него понапълняла 7-8 кг и за мое учудване този път не подейства. Не свалих и грам. Започнах Дюкан, свалих 10 кг, но си докарах здравословни проблеми -бъбреци, запек, хемороиди. За щастие се оправих след време. Минах и през метода на Емилова, но не е моя начин. Определено ми допадат режими, в които се яде

Реших да си направя дневник и да се понапъна да пиша в него, защото не успявам да достигна капацитета на Зоната със добро общо състояние. Отслабвам, но има моменти след работа се чувствам като изцедена, а тук доста хора споделят, че са енергични. Подозирам една от причините е, че до сега включвах в менюто и червени продукти, така също закръглям грамажите-това за мен не е грешка, но знам ли. Да речем половин ябълка ми излиза 120 грама-приемам я за 1 БВ. Очаквам съветите и напътствията ви ако трябва и критики, този път имам цели 10-11 кг за сваляне. Започвам 66 кг. Падат ми се 10 блока на ден. Всеки ден вървя пеш поне половин час в обедната почивка. Сложила съм си физическа активност 0.6, защато имам физическо увреждане, айде да си кажа инвалид съм и се движа с две патерици. Предвид това, че ми коства повече усилия, мисля че по-високата активност е по-подходяща. През другото време съм с кола и движенията ми се свеждат до отделните стаи вкъщи и отделните електроуреди. Мисля да включа и по 20-тина клякания дневно и някои други упражнения от лежанка. Поне 54 кг да стана ще бъда удовлетворена. А още по-доволна ще бъда ако не се откажа след това

Ще се опитам поне в началото със зелени продукти този път, макар че аз приемам Зоната като режим без особени ограничения. Също ще се постарая да пиша тук да ме коригирате ако трябва. Надявам се да намирам време да споделям и да не се окаже поредния прашясал дневник. Мисля, че така по-лесно ще овладея тънкостите на Зоната.