Днес реших и аз да се регистрирам и да си направя един дневник. Днес ми е парвият ден със Зонат, мислех че няма да е толкова трудо, но като запонах да смятам и да слагам нещата на кантара и разбрах че ще е доста трудно, поне в началото.
Та за мен... Аз сам на 26год., работата ми е предимно на компютър и мн болешки ме налегнаха в последно време. Един приятел ми препорача "Зоната" и аз започнах да чета. Искам да опитам парво да сваля едни 55-6кг които ме мачат от много отдавна и да видя дали наистина чрез здравословно и балансирано хранене ще се чувствам по-добре. В момента сам 60кг и съм висока 166см. Спортувам когато ми остане време, за тонус и разтоварване от ежедневието. Посещавам зумба, тае бо и аиробика, зависи от настроението, 2-3 пъти в седмицата.
Прочетох доста обстойно всичко в сайта и според калколатора, подходящи за мен са 9 блока. Вчера направих сметките и ресхисх да започна с това меню:
Закуска - 2блока
КИСЕЛО МЛЯКО 2% - 220гр - 1БП + 1БВ + 2БМ
ОВЕСЕНИ ЯДКИ - 15гр - 1БВ
СИРЕНЕ (обезмаслено) - 42gr - 1БВ
Обяд - 3блока
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ - 84гр - 2БП
ДОМАТИ (нарязани) - 240гр- 1БВ
ПИПЕР/ЧУШКИ (зелени, червени) нарязани - 120гр - 1/2БВ
ЯБЪЛКА - 1/4бр - 1/2БВ
Олио - 3гр - 2БМ
Вечеря- 3блока
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ - 84гр - 3БП
ДОМАТИ (нарязани) - 240гр- 1БВ
ПИПЕР/ЧУШКИ (зелени, червени) нарязани - 120гр - 1/2БВ
ЯБЪЛКА - 3/4бр - 1 1/2БВ
Олио - 3гр - 2БМ
Допалнителна закуска - 1блок
КИСЕЛО МЛЯКО 2% - 200гр - 1БП + 1БВ + 1БМ
Знам, че общо излизат 8 блока, но просто немога да изям толкова мн храна, ще се опитам да свикна и да си правя менюто за 9 блока. Не се чувствам гладна.
Много ми се иска, ако имам някакви грешки при смятането да ми помогнете да ги поправя.
Това е за сега от мен. Ще се постарая да пиша всеки ден и ще очаквам отговорите ви.
Хубав краи на деня