Значи в Зоната съм от 31.01.2014г.
И малко първоначална статистика :
Години : последните дни на 30

Тегло - 125 кг
Ръст - 165 см
Талия-пъп - 123-135 см
Ханш - 128 см
Бедро - 64 -л 65 -д
Бицепс 37 -л 40 - д
Общо телесни мазнини 60,6% при норма 22%
Болежките които имам са постоянно покачване на теглото,най-вече в областта на корема,липса на цикъл ,косопад,окосмяване мъжки тип ,лесна уморяемост ,болки в кръста ,врата,ръцете.Започнах да ходя на лекар в началото на декември ,като при първоначални изследвания бях диагностицирана с диабет 2 тип и насочена към болнично лечение за доуточняване на диагнозите.След това ми бяха поставени следните заболявания:Метаболитен синдром,Затлъстяване 3 ст,Артериална хипертония 1 ст.,Хипотиреодизъм,Остър дефицит на витамин Д, тежка форма на поликистозни яйчници,Дислипидемия ,която според моя районен ендокринолог не е вярна защото холестеролът ми е 4,79 при норма 5,2 ,триглицериди 1,38 /норма до 1,7/,единствено "добрият" холестерол 0,96 а трябва да е над 1,3 ,и за който ме посъветваха да се движа повече .
Хормонални изследвания - леко повишен тестостерон,доста завишен андростенион,ДХЕАС-леко повишен заради килограмите,ТСХ над норма.Отхвърлиха диабета и ми казаха че имам само инсулинова резистентност която е вследствие на многото натрупана мастна тъкан.
Съветът на всички доктори и едно светило в ендокринолията беше да отслабна ,и че всичките ми проблеми ще се разрешат след намаляване на теглото .
Преди основният ми принцип на отслабване беше с гладуване на плодове чай и мед ,правех 20 дневни курсове ,свалях,цикъла ми се възстанови след огромен период на отсъствие ,но след това качвах пак и така до септември когато спря отново и качих от 95 до 125 .Хранех се веднъж дневно,предимно вечер ,по цял ден карах на 1-2 кафета.През 2012 г постъпих спешно в болница ,претърпях двойна операция от апандисит и ми извадиха жлъчката с 11 камъка колкото грахово зърно .След това прочетох че тези гладувания водели до образуването на камъни,колко е вярно не знам .
И така реших че с този режим няма да стане ,започнах да търся друг вариант ,няма да описвам пътя как стигнах до този сайт в чест на Пипи

Сега се храня по 11 блока на ден,чувствам се добре ,опитвам се да пия повече вода,до момента докарвам над литър ,иначе калкулатора за водата ми показва 4,14 л което е невъзможно за мен на този етап.
Ще започна да приемам рибено масло ,сега си го чакам да пристигне ,за подсладител ползвам само Стевия ,сега си поръчах 3 различни течни стевии ,обиковена,с вкус на шоколад и френска ванилия от сайта на Iherb,нямам търпение да си ги получа

До момента кръвното ми е нормално без хапчета,имам страхотна енергия,чувствам се добре,наспивам се бързо колкото и късно да легна ,преди 2 месеца постоянно гледах да седна или легна ,нямах никаква сила дори за елементарни движения.
Ами това се сещам за момента,ако има нещо което съм пропуснала ще добавям.