За Зоната знам от поне 12 години от моя съпруг

Тук съм, защото кривнах от пътеката с правилното хранене. Без спорт вече не мога и мързелът изчезна, но храната е моето прегрешение /добре е поне, че никога не съм пушила и нямам алкохолни зависимости освен чаша вино понякога

Трябва да контролирам кръвната си захар, хем го знам хем не го правя от чревоугодничество. Докато не започнаха сериозните проблеми - висока глюкоза на гладно /6,9/ , висока след натоварване /10/ - диагноза нарушени гликемия на гладно и глюкозен толеранс или направо диабет тип 2.

Добрата новина е, че попаднах тук сред страхотни хора.

Започнах отново да чета книгата, но основно чета тук. Литрите вода ги пия, нямам проблем. Ходенето до тоалетната също не създава грижи и всичко е като по "учебник Зоната". Яденето под час и меренето все още не ми допадат....

Голямото ми съмнение дали цялата система на Зоната е правилната за човек. Защото през последните 4 години, в коите се интересувам от правилно хранене прочетох доста книги с различни схеми, мнения и препоръки също с дългосрочни и впечатляващи резултати, изобщо алтернативи много, много, много. Започнах зонуване, и все още не знам дали съм в Зоната. Дано да успея!
Менюто за днес:
Закуска 9,30 часа 3Б
210 гр. кисело мляко Хармоника 2% - 1БВ + 1 БП
78 гр. извара Карловско- 2 БП
1 портокал малък + 2 малки мандарини - 2 БВ
15 гр. чиа - 3 БМ
Обяд 13,30 часа 3Б
3 белтъка на тиган - 3 БП
240 гр. чери домати - 1 БВ
220 гр. карфиол - 1/2 БВ
150 гр. ябълка - 1 1/2 БВ
9 бр. масилини - 3 БМ
Следобедна закуска 1 Б още не знам в колко часа ще е разходката
8 гр. сух протеин - 1 БП
2 мандарини малки - 1 БВ
3 бадема - 1 БМ
Вечеря между 20 и 21 часа 3 Б
116 гр. извара - 3 БП
240 гр. кисело зеле с боб - 3 БВ
1 ч.л. зехтин - 3 БМ
Ако съм гладна късно вечер преди лягане, си хапвам 210 гр. кисело мляко 2% + 1/2 с.л. сусамов тахан.
Днес ще имам кардио, корем и ръце + дълга разходка.
Стана дълго четиво....