От два дни и аз вървя по вашите стъпки, със амбиции да сваля 17 кг мазнини и да се чувствам здрав.
За зоната научих случайно, още през лятото на 2013г.от един приятел, но тогава правих нисковъглихидратен режим и реших зоната да я пробвам на по късен етап, с нисковъглихидратния режим на хранене свалих 20 кг., но пък отношението на стопени мазнини и мускулна маса беше 50:50, както и да е отказах се от този режим и си казах " идва зимата сега почивка от режимите на хранене, и ще си хапвам каквото ми е вкусно" е да ама за 4 месеца тези 20 кг., които бях свалил с нисковъглихидратната диета се завърнаха. И така бях си поставил цел, когато свършат празниците ( от 6 януари ) почвам ЗОНАТА, да ама си повтарях хайде от утре, хайде от утре и така времето си минава, а аз още не бях почнал ЗОНАТА.
Един слънчев ден през януари( а уж е зима ), някъде 14-17 отидох на очен преглед ( късоглед съм ) там ми потвърдиха диагнозата, но ми казаха, че трябва да си направя кръвни картина и изследвания за една бактерия на име токсикоплазмоза, и така, направих изследванията, и като ги видях ми стана лошо, теста за токсикоплазмозата беше отрицателен, т.е няма такава бактерия в мен, до тук добре, но пък показателите на черния дроб не бяха никак, ама никак добри.
Холестерол- 10.1 при максимално допустим 5.6
АЛАТ и АСАТ ( енцимите на черния дроб ) завишени двойно.
Почнах да ровя в чичо Гошо ( google ) каква може да е причината и като прочетох, какви болести са свързани с лошите показатели на черния дроб, почнах да лавирам с кръвното- ту ниско, ту високо, голяма паника и притеснение, какво толкова ми има и защо показателите са такива, все пак съм на 24г. не е нормално да имам такъв холестерол, отидох на ехограф и се оказа, че имам увеличен черен дроб и възпален панкреас, стресиращо за човек на моята възраст, че се случват такива неща в организма( до сега само бабите в семейството са се оплаквали от холестерол и панкреас ), но като злоупотребяваш с много храна и то мазничка и пикантна, така става, и така казаха ми да взимам хапчета за холестерола и такива за панкреаса, написаха ми рецепти, всичко, но реших да не ги купувам и за сега да не ги пия, и дойде просветлението, че от утре почвам ЗОНАТА т.е на 19 януари, и така вече 3-ти ден съм в зоната и се чувствам добре, от време на време само панкреаса ме пробожда, но ще мине, няма къде да иде.
След 2 седмици ще си направя нови изследвания за да видим какви ще са резултатите и ще споделя.
И стига вече мърморене,а да преминем към ЗОНАТА.
Полагат ми се 11 блока, разпределил съм ги по следния начин:
Закуска: 2 блока
Обяд: 3,5 блока
Следобедна закуска: 1 блок
Вечеря: 3 блока
Вечерна закуска: 1,5 блока
Тази сутрин за закуска си хапнах:
1 кофичка кисело мляко 400гр на баба 3,6% - 2ВБ+2ПБ и два ореха 2БМ
за обяд си хапнах 100 гр. пилешко филе на скара 3,5 ПБ + 200гр. ябълки 2ВБ+ 23 гр ръжен хляб бонус 1ВБ и 3 ореха 3БМ.
Следобедната ми закуска беше 2 белтъка - 1ПБ +23 гр ръжен хляб бонус 1 ВБ + 1 орех 1БМ.
За вечеря си хапнах 126гр. рибка- чернокоп 3БП + 200гр. ябълка 2БВ + 70гр. грейпфруд 0,5 ВБ + 200гр прясно зеле 0,5 ВБ и отново орехите са до мен 3 ореха 3БМ.
Сега мисля преди да си легна да хапна 140гр. грейпфруд 1ВБ + 50гр ябълка 0,5 ВБ + 2 белтъка / 3 яйца - 1,5 ПБ и орех и половина 1,5 БМ.
Не знам при вас дали е така, но аз лично много се наяждам и ми става много тежко след обяда и вечерята, дали това е нормално- не знам, надявам се вие да ми кажете

Ако някъде греша- помагайте, и пак да попитам- нормално ли е да ми става толкова тежко на обяда и вечерята?