Дневник на Попи

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневник на Попи

Мнениеот Pipilota » Вто Ное 05, 2013 3:45 pm

Italiano написа:Обаче Хипо как е навързала целия процес от конеца до роклята ... :laugh4:

Да, а пък мен питаш ли ме как ги търся и събирам от кол и въже всички тези катринки, докато ги намеря такива, каквито да ви подхождат на характерите :laugh3: То тук много емоции, много нещо, и гледам да намеря смайлита за всичко, ама не може да ви се насмогне на говоренето бе.. :laugh4:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Зоната

Мнениеот Karrita » Вто Ное 05, 2013 3:51 pm

pipilota написа:Да, а пък мен питаш ли ме как ги търся и събирам от кол и въже всички тези катринки, докато ги намеря такива, каквито да ви подхождат на характерите :laugh3: То тук много емоции, много нещо, и гледам да намеря смайлита за всичко, ама не може да ви се насмогне на говоренето бе.. :laugh4:

Пипи, велика си! :bigsm22: .
Като майка орлица се грижиш за всичко и всички. Едно огромно благодаря! :skyle12:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Poppy » Вто Ное 05, 2013 10:27 pm

Ееееех, добре, че сте наминали, та малко да ми съживите дневника.

Хипо, благодаря ти за пореден път, че се сещаш за мен :hug: :hug: :hug: Скоро ще се наточа с една готина снимка на аватара, само да ми поостане малко време да се разтърся.

Пипи, я кажи за мен какво смайли си избрала? Ако си поръчам един мак, ще ми изнамериш ли от някъде, за да подарявам наляво-надясно из форума? Обожавам макове, луда съм по тях, направо обсебена :lol: Може и нещо дето поне малко прилича :hug: Ти си ни добрата фея!

Аз официално вече съм в 12 размер дрехи :bigsm16: :bigsm16: :bigsm16:
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот marianapanova » Сря Ное 06, 2013 9:25 am

Еее Попи бравооо :bigsm22: :bigsm47: хайде време е за подмяна на гардероба :love:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Poppy » Сря Ное 06, 2013 9:48 am

marianapanova написа:Еее Попи бравооо :bigsm22: :bigsm47: хайде време е за подмяна на гардероба :love:

Ааааа не, гардеробът ще се сменя чак като стигна размер 10, който е нормалния ми размер. Дотогава ще се гиздосвам с каквото има и най-много да купя няколко нови парцалки. Всички дрехи от това лято ми висят, затова ще се въздържам.
Но е супер дънките, които са ти ставали преди 2 месеца сега да са ти широчки и да не можеш да ги носиш :lol:
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот marianapanova » Сря Ное 06, 2013 10:54 am

:bigsm1: Да Попи чувството е невероятно.....
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Poppy » Сря Ное 06, 2013 8:55 pm

Направих си ето тази салата с нахут - опитвам се да спра хляба вече и да го намаля до 2 филии на ден, та включвам благоприятни въглехидрати. Салатата е 3 ВБ. Аз добавих и краставица

http://recepti.gotvach.bg/r-13694-%D0%A ... 0%BA%D0%B8

• нахут - 122 г - 2 ВБ
• домати – 120 гр. 120/240=0,50 ВБ
• краставица - 120 гр = 120/480 =0,25 ВБ
• чушка – червена – 30 гр = 30/240 = 0,13 ВБ
• магданоз - 1/3 връзка
• лук – 15 гр. = 15/130 = 0,12 ВБ
• сол - на вкус
• черен пипер - прясно смлян
• кимион - 1 к.л.
• зехтин - 1 с.л.
• оцет - 1 - 2 с.л. или сок от 1/2 лимон
Последна промяна Poppy на Сря Ное 06, 2013 10:12 pm, променена общо 1 път
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот HippoDel » Сря Ное 06, 2013 9:31 pm

Попи,

Успяваш ли да го изядеш това? :о

Според мен има грешка с нахута. 21г суров нахут е 1ВБ, а като го измеря сварен е около 42. Покрай Лилит, преди време, възникна въпросът за нахута. Аз погледнах в таблицата и там на суров нахут и на варен нахут, е все 1/4 ч.ч. Може би има накаква грешка, нама как да е така. Според мен, суровият трябва да е поне на половина по-малко. Бях писала по въпроса в темата "Таблица на хранителните блокове" на Пипи, но тя нищо не отговори, може да го е пропуснала.
Искам да ти кажа, че аз повече от около 40г варен нахут на ядене не мога да изям, много ме засища. Аз от месец редовно си хапвам нахут. :hug:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Сря Ное 06, 2013 10:11 pm

Хипо, изчислих нахута по етикета, аз го купувам сварен в консерва 1 ВБ е 61 гр, т.е. 2 ВБ са 122 гр и цялата салата е 3 ВБ, наистина, нещо се заблудих аз. Не ми се занимава да варя.

Поправих се веднага :lol: Днес съм изяла значи малко повече въглехидрати и без това развалих баланса, да взема да опна един течен въглехидрат с мазно мезе :think2:
Последна промяна Poppy на Чет Ное 07, 2013 8:40 am, променена общо 1 път
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Gazilot » Сря Ное 06, 2013 10:21 pm

Анатема!!!! :monk: :monk: :monk: :monk: :monk: :monk:
Някое чадо май само си търси причина да прегреши :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Poppy » Чет Ное 07, 2013 8:42 am

Как да не си сложа грях на душата, като Пипи ме праща на заточение с Пламче и Ити :laugh3: :laugh3: :laugh3: Пропуснах снощи изкушението! И аз стриктна веднъж да бъда :lol:
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Karrita » Чет Ное 07, 2013 12:41 pm

Hipoooooo, сега нова муха ми вкара с тоя нахут..... :laugh4:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Чет Ное 07, 2013 12:56 pm

Karrita написа:Hipoooooo, сега нова муха ми вкара с тоя нахут..... :laugh4:

Кари, да взимам ли мухоубойката....да я тепам! :laugh4:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Poppy » Чет Ное 07, 2013 1:18 pm

Хипо, ти как ядеш нахута?

Карита, очаквам да ме разбиеш с една хубава рецепта за нахут, останала съм с впечатление, че си засукана кулинарка :hug:

Напоследък ям и брюкселско зеле като гарнитура, много добре ми се отразява :lol:
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Karrita » Чет Ное 07, 2013 1:28 pm

Poppy написа:Карита, очаквам да ме разбиеш с една хубава рецепта за нахут, останала съм с впечатление, че си засукана кулинарка :hug:

Вижте какво Хипчета и Попчета :lol: ,
стига сте ме разсейвали с вашия нахут, сега в неделя ми предстои сътворяването на великото чудо, с кодово име "ЗонБирана торта". Ако всичко ми се получи и не се налагат други опити ( щото аз няма да се откажа), ще отделя време и за нахута, който толкова много хрупате :laugh1:
Айде, стискайте палци :monk: more-smile20
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот HippoDel » Чет Ное 07, 2013 1:50 pm

Poppy написа:Хипо, ти как ядеш нахута?

...Напоследък ям и брюкселско зеле като гарнитура, много добре ми се отразява :lol:

Попи,
Аз нахута го варя и после си го хрупам, като ядчици. Иначе, според мен, на салатка е ОК. Може и да се пасира и да се измисли някакъв зонов хумус с тахан. Възможно е 61г сварен(но не и 122г ;)), от консерва, да е 1ВБ, защото моят не е много напоен, аз не го чакам да омекне много.
А брюкселското зеле ми е много гадно. Ти как го приготвяш? Знам, че е много полезно. Ако дадеш някакъв по-вкусен начин за приготвяне, пак ще се жертвам :( да пробвам. :hug:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната