Зонувам си аз тихо и кротко.
От 2 дни правя една салата....т.е. нещо като основно ядене в няколко варианта, та ще ви го покажа.
![Изображение](http://media.snimka.bg/s1/3539/033322031.jpg)
Оригиналът на салатката е от тук:
http://damndelicious.net/2014/05/28/bla ... noa-salad/ Салата с киноа, извара и портокал – 6 БВариант 1:97 гр портокал – 1 В [900/ (11,75-2,4)]
66 гр киноа – 2 В по етикет
23 гр нахут – 1 В по етикет
120 гр оранжева/жълта чушка – ½ В
65 гр червен лук – ½ В
56 гр хумус по етикет – 1 В
336 гр извара – 6 П
За дресинга: малко чили, или люта чушка, пресни листа колиандър, ябълков оцет /по оригинална рецепта е със сок от портокал, супена лъжица захар и настъргана кора от 1 портокал – аз сложих само малко настъргана кора от портокал/и 2 ч.л. Зехтин – 6 М
Сварявам киноато и нахута. Слагам ги в купа и нарязвам портокала, чушката и лука. Добавям изварата и обърквам. След това приготвям дресинга и заливам отгоре.
Вариант 2:нектарини - 101,6 гр за 1 В
33 гр киноа – 2 В по етикет
46 гр нахут – 1 В по етикет
120 гр оранжева/жълта чушка – ½ В
40 гр пресен лук – ½ В
56 гр хумус – 1 В
168 гр извара – 3 П
92 гр пилешка шунка - по етикет - 3 П
За дресинга: малко чили, пресен магданоз, ябълков оцет
20 гр авокадо, което да се пасира с хумуса, ябълковият оцет и 5 гр мек домат - не го смятам.
Сварявам киноато и нахута. Слагам ги в купа и нарязвам нектарината, чушката и лука. Добавям изварата и шунката и обърквам. След това приготвям дресинга и заливам отгоре.
Сервира се веднага, за да не промени цвета си авокадото.
На снимката е хапване за 3 блока - разделям всичко като го объркам на 2 порции. Мъж ми беше впечатлен!
![smile :)](./images/smilies/smile.png)