Страница 57 от 60

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 06, 2016 4:11 pm
от Katerinka
:bigsm18:
Утре и аз ще сготвя :chef1:

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 06, 2016 4:15 pm
от Маня
Само да напомня на любителите на нахут - и с него не трябва да се прекалява, защото е бобово растение. След топлинна обработка претърпява промени (особено този в консервите), които не спомагат за баланса на инсулина. Така че трябва да се приема умерено. 1-2 блока на ден обогатени с по възможност "живи" въглехидрати.

Цитатче от Omega Rx Zone

Запомнете също, че колкото повече е обработена храната, толкова по-голям е гликемичния товар. Затова сварените бобови имат доста по-малък гликемичен товар от същото количество консервирани. И когато приготвяте всякакъв боб (като черен) на супа, гликемичният товар се увеличава неимоверно, защото продължителното готвене разгражда клетъчните стени на боба, което улеснява организма да го смели до прости захари за усвояване.

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 06, 2016 5:43 pm
от Katerinka
Почвам да пека мъфините от суров накиснат нахут :bigsm4:

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 06, 2016 7:38 pm
от GODzillata
Katerinka написа:Почвам да пека мъфините от суров накиснат нахут :bigsm4:



Ти хубаво почваш, ама виж Маня к'во е написала отгоре... :о

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 06, 2016 11:50 pm
от Katerinka
Имам предвид , че няма да варя нахута за баничките, само ще го накисвам и така ще го меля. Баничките се пекат за около 25 минути, ако нахута е варен половин час , и още половин печене , смятай, а ако е суров поне е само печенето.
Ако съм откровенна, банички и мъфини пека много рядко. Готвя нещо по завъртяно само за спорта и когато съм на кеф, основно хапвам зелен боб, зеле прясно, репи, ябълки, тиква, домати консерва домашна, портокали , и кисело мляко, май с лещата прекалявам :hm:

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 13, 2016 9:17 pm
от GODzillata
Права се оказа Маня, от всички овеси, само хамериканските ставаха.......та ето к'во сътворих:

Пилешки шишчета с овес :chef1:

Мариноваме пилешки мръвки от гърди и ги оставяме за една нощ в хладилника да поемат ароматите:

Изображение

На другия ден подготвяме и т'ва-онова:

Изображение

После редим шишчета:

Изображение

И ако ни домързи да се занимаваме със скарата - мятаме всичко във фурната:

Изображение

Накрая, предвид диетата, хапваме вместо с ориз - с овес: :)

Изображение

И те така! :applaus:

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 13, 2016 9:35 pm
от Katerinka
Изглежда супер !!! Ама салатката къде е :laugh4:

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Сря Яну 13, 2016 9:46 pm
от roksi
Овесчето ,не се ли е малко преварило ?

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Чет Яну 14, 2016 9:21 am
от GODzillata
Katerinka написа:Изглежда супер !!! Ама салатката къде е :laugh4:


Няма място за салатка, порцията е 3БПВМ. :)

roksi написа:Овесчето ,не се ли е малко преварило ?


"Овесчето" е:

Изображение

...та затова така изглежда.

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Чет Яну 14, 2016 11:45 am
от Katerinka
Годзи , да знаеш, много ти е овеса :laugh1:
Трябва да включиш и малко салатка, и плодове :)

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Чет Яну 14, 2016 1:03 pm
от GODzillata
Katerinka написа:Трябва да включиш и малко салатка, и плодове :)


Щом трябва... :)

Изображение

+ 1/2 ръжена филийка и 1 мандаринка.

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Чет Яну 14, 2016 1:32 pm
от Katerinka
:bigsm18: :bigsm18: :bigsm18:

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Чет Яну 14, 2016 1:54 pm
от Маня
Препоръчително е да се включва в големите хранения (закуска, обед и вечеря) поне 1 свеж блок (било то зеленчук или плод според сезона). Живите продукти в повечето случаи са по-богати на полезни вещества и с по-нисък гликемичен товар. Естествено, не винаги можеш така да си натъкмиш блоковете, но човек трябва да се старае.

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Чет Яну 14, 2016 3:10 pm
от GODzillata
Маня написа:Препоръчително е да се включва в големите хранения (закуска, обед и вечеря) поне 1 свеж блок (било то зеленчук или плод според сезона)....


:yess:

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Пон Яну 18, 2016 7:53 pm
от GODzillata
Малко въглехидратчета - пълнени гъбки :chef1:

Нарязваме на дребно пънчетата на гъбките, насецкваме чесънче и магданоз, добавяме зехтинец, сол и черен пипер, и омешваме:

Изображение

С получената смес пълним гъбите:

Изображение

Печем около 20 минути на 200 градуса:

Изображение

И воала: :applaus:

Изображение

Гъбите са ми единиствения достоен заместител на месото....жалко, че не се броят за протеини! :)

Re: Хрониките на GODzill@t@

МнениеПубликувано на: Пон Яну 18, 2016 10:39 pm
от GODzillata
Та към гъбките... :chef1:

Изображение

...заприходих и малко протеинчета - пилешки мръвки със син домат:

Изображение